Q & A for arrangører

Vi hjælper dig på vej

Q & A for arrangører

Som arrangør er du med til at skabe indholdet på en af Klimafolkemødets scener. Du kan deltage ved at arrangere og facilitere et eller flere arrangementer på scenerne, ved at afholde workshops eller events. Hvis du har andre gode ideer, så kontakt gerne sekretariatet.

Alle kan søge om at blive arrangør på Klimafolkemødet. Det vil sige, at både virksomheder, NGO’er, organisationer, fagfolk og private kan blive arrangører.

Vi åbner for ansøgning til at blive arrangør ved årsskiftet 2024/2025. 

Ønsker du at deltage med andre typer af arrangementer, som ikke foregår på en af vores scener (fx med et skib eller i byrådssalen) så kontakt Klimafolkemødet på klimafolkemode@middelfart.dk 

Som arrangør betaler du ikke for at holde et  arrangement, men vi har nogle krav, som du skal forholde dig til, når du planlægger dit arrangement:

  • Debatter og samtaler på scenerne må max. vare 45 minutter – inkl. spørgsmål fra publikum
  • Vidensoplæg på Gul eller handlingsoplæg på Lilla kan vare 15 eller 30 min. Oplæggene her er tænkt som en TED talk, bare uden skærm, hvor konkret viden, forskning eller en handling præsenteres
  • Tænk over mangfoldighed ved arrangementet fx i forhold til køn, etnicitet, politisk og religiøs orientering,  social baggrund og så videre
  • Pas på med, at deltagerne ikke er for enige. Der skal være en forskellighed i sammensætningen for at sikre dynamik
  • Vores erfaring er, at arrangementet bliver bedre af, at deltagerne foran scenen bliver inddraget. Det er derfor et krav at deltagerne inddrages
  • Som en del af vores bæredygtige strategi har vi fravalgt at have handouts såsom: Klistermærker, flyers, mm. på Klimafolkemødet og det er derfor ikke tilladt for arrangører at dele brochurer, flyers eller reklamegaver ud til arrangementerne
  • Du er selv ansvarlige for at markedsføre dine arrangementer på Klimafolkemødet
  • Vær opmærksom på, at scenerne har forskellige størrelser. Det betyder, at der er en begrænsning af, hvor mange aktører du kan invitere med til dit arrangement
  • Vi forventer også, at den ansvarlige for arrangementet svarer på evalueringen af deltagelsen, så vi bliver endnu bedre til at skabe rammerne for arrangørerne

Klimafolkemødet er noget vi giver til hinanden – og for at give alle en god oplevelse, er vi afhængige af, at deadlines overholdes.

Det giver dig som arrangør arbejdsro til at planlægge og udvikle din event og Klimafolkemødet kan bruge arrangørernes oplysninger til bl.a. markedsføring, planlægning af afvikling af pop-up events, lydprøver omkring scenerne og meget mere.

Derfor er der en række deadlines, som vi beder alle arrangører sætte sig ind i og markere i deres kalender:

  • 2. december Ansøgning til programmet 2025 åbner
  • 12. december Online spørgetime for nye og tidligere arrangører. Se optagelsen af mødet og download præsentationen via dette link.
  • 19. januar Ansøgning til programmet 2025 lukker
  • 28. februar Alle ansøgere får svar på deres ansøgning
  • 10. marts Sidste frist for arrangører at takke ja til tilbudt scenetid
  • 12. marts Online møder for alle arrangører
  • 4. maj Data om arrangementet skal være tastet ind i vores programsystem. Aftaler med debattører/deltagere skal være på plads
  • 5. juni Klimafolkemødets program og oversigten over boder offentliggøres
  • 1. august Sidste frist for at få ændringer eller opdateringer med i programmet

Klimafolkemødet har en række forskellige scener, som varierer i størrelse og mulighed for, hvad der kan finde sted på scenen.

Nogle scener bruges kun til debatter og samtaler, mens andre scener udelukkende bruges til workshops. Vidensoplæg om fakta og nyeste forskningsviden præsenteres på Gul, mens den gode case og inspiration til handling finder sted på Lilla, som er vores handlingsscene.

Download en samlet beskrivelse af de scener du kan ansøge om at lave indhold til via dette link.

Der er forskellige måder at skabe indhold på Klimafolkemødets scener. Men hvad er hvad?

Vores definitioner er som følger:

  • Debat – Et arrangement med 3 eller flere deltagere. Meninger og holdninger må ikke være for ens. Hvis aktørerne på scenen ligner hinanden i fx alder, køn, arbejdsplads med mere, så overvej, om det måske mere er en samtale end en debat.
    Tid på scenen: max 45 min. inkl. tid til spørgsmål fra deltagerne foran scenen.
  • Samtale – Et arrangement med 2 eller flere deltagere. Samtalen er kendetegnet ved, at deltagerne ligner hinanden, der er enighed om emnet og der vil være plads til at inddrage deltagerne foran scenen i samtalen.
    Tid på scenen: max 45 min. inkl. tid til spørgsmål fra deltagerne foran scenen.
  • Workshop – Et arrangement hvor fokus er at lære nyt, blive bedre til noget eller formidling af viden på en ny måde. Forskellige tidsslots er mulige, typisk vil workshops ligge på 1-2 timer (skriv gerne i beskrivelsen, om du skal bruge 1 eller 2 timer. Husk også at indregne tid til oprydning).
  • Vidensoplæg – Et arrangement på Gul, hvor fokus er fakta, forskning og formidling af konkret viden.
    Tid på scenen 15 eller 30 min. inkl. tid til spørgsmål fra deltagerne foran scenen.
  • Handlingsoplæg – Finder sted på Lilla. Fokus og inspiration til handling: Sådan har vi gjort og sådan kommer du i gang.
    Tid på scenen 15 eller 30 min. inkl. tid til spørgsmål fra deltagerne foran scenen.
  • Kulturelt arrangement – Der er også plads til satire, sketches, klimabingo, quizzer, musik, dans og gøgl – kun fantasien sætter grænser. Eneste benspænd er, at indholdet skal have omdrejningspunkt i og om klima.
    Tid på scenen: max 45 min. inkl. tid til spørgsmål og reaktioner fra deltagerne foran scenen.

På Klimafolkemødet taler vi om 18 temaer. Du kan selvfølgelig også lave indhold til et andet tema. Men temaerne er først og fremmest tænkt som en orienteringshjælp for alle deltagerne, der lægger deres eget program og skal orientere sig i omkring 400 programpunkter. Derfor beder vi alle bodholdere og arrangører om at definere et overordnet tema for deres indhold. 

Du kan læse mere om temaerne her eller du kan downloade en samlet beskrivelse af temaerne her.

Alle scener er udstyret med lydanlæg og mikrofoner – eneste undtagelse er Orange, som ikke har lydanlæg/mikrofoner. 

Scenernes størrelse er forskellige. Vær derfor opmærksom på, at der er begrænsninger for, hvor mange aktører du kan invitere med til dit arrangement.

Der vil være en scenevært til stede, som er behjælpelig med den praktiske afvikling af arrangementet.

I værkstedsteltene Pink, Orange, Grå og Mint er der enten bord/stole, borde, strøm, lydanlæg og flipover til rådighed.

På scenerne er der ikke tilknyttet en fast moderator til arrangementerne*. Alle arrangører, der har en debat, samtale eller oplæg på en scene, skal selv finde og lave en aftale med en moderator.

Baseret på vores erfaring er den gode moderator:

  • Vant til at styre en debat eller samtale
  • Vant til at engagere deltagerne foran scenen
  • Ikke med for at promovere eget produkt eller sig selv

*Eneste undtagelse er Gul og Lilla, hvor en fast konferencier præsenterer næste oplægsholder og sørger for at tiderne overholdes på scenen. 

Klimafolkemødet er for alle. Private, fagfolk, skole- og gymnasieelever, beslutningstagere, virksomheder og NGO’er. Alle er velkomne.

Vores erfaring er, at der er flest fagfolk, virksomheder og beslutningstagere torsdag og fredag, mens der er flest private fredag eftermiddag og lørdag.

Klimafolkemødet kan ikke markedsføre enkelte arrangementer. Vi står for den overordnede kommunikation og markedsføring af hele begivenheden samt praktikken omkring Klimafolkemødet.

Vi forventer, at alle arrangører markedsfører deres egne arrangementer på scenerne overfor eget netværk, kolleger, fagfæller og samarbejdspartnere. 

Ansvaret for indhold og genstande, påhviler dig som arrangør. Klimafolkemødet har ikke erstatningspligt for bortkomne genstande. I er derfor også selv ansvarlige for at have de nødvendige samt lovpligtige forsikringer, som jeres deltagelse ved Klimafolkemødet kræver.

Klimafolkemødet finder sted langs med og omkring Havnegade i Middelfart. 

Kommer du med tog eller bus? Gå ned ad Jernbanegade i retning af Havnegade og KulturØen, så kommer du direkte ned på Klimafolkemødets plads. Kommer du i bil? Sæt din GPS til Havnegade 2 og følg skiltning for parkering.

Flere veje fører til Middelfart.

Fra stationen, hvor både tog og bus stopper, er det en kort vej til Klimafolkemødets plads. Hold øje med DSBs orange billetter og eventbilletterne som FynBus og Sydtrafik tilbyder.

Kommer du i bil opfordrer vi til, at du fylder bilen op. Brug en samkørselsapp, fx GoMore eller FDMs Ta’ Med, for at finde andre, der skal samme vej. Spørg også dit netværk på fx LinkedIn, om der er nogle, der vil have et lift til Middelfart.

Der er pres på overnatningsmulighederne i Middelfart i forbindelse med Klimafolkemødet. Det kan derfor være en fordel at booke din overnatningsmulighed tidligt. Uanset om du er til slot eller shelter, kan du læse mere om mulighederne her.

Klimafolkemødepladsen åbner klokken 9 alle dage. De sidste debatter og workshops i teltene slutter omkring klokken 18, lørdag dog kl. 15. Torsdag og fredag aften kan du opleve koncerter og kulturprogrammet. Pladsen er åben til den sidste gæst går hjem.

Åbningstider i boderne:

Torsdag: 10-18
Fredag: 10-18
Lørdag: 10-15

Hvis du har yderligere spørgsmål kontakt Klimafolkemødets sekretariat på klimafolkemode@middelfart.dk

Klimahandlinger inden for Sundhed

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Økonomi

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Tøj

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Transport

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Ting & Sager

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Mad & Drikke

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Landbrug

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Klimaledelse

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Bolig

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Mobilisering

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Bolig

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Forsyning

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Ting & Sager

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Mad & Drikke

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger indenfor Landbrug

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Klimaledelse

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Mobilisering

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Affald

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Økonomi

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Tøj

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for transport

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Ting & Sager

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Natur & Have

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger inden for Sundhed

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger indenfor Mad & Drikke

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.

Klimahandlinger indenfor Klimaledelse

Alle forslag kommer fra paneldeltagere på Klimafolkemødet 2020.