Debattørlisten 2024
Mangler du en paneldeltager?
Find en paneldeltager eller debaTtør
Debattørlisten 2024
Kristine Karlshøj
Baggrund, viden & erfaringer: Vandrecoaching, naturlig, bæredygtig og regenerativ ledelse, fremtidens lederskab, mental sundhed på arbejdspladsen, kommunikation om natur ift.arbejdsliv cyklisk arbejdsdesign
- Alder: 51 år
- Vil debattere om: Klimaledelse, Kommunikation, Natur & Have
- Rolle på scenen: Ekspert
- kristine@karlshoej.co
- 22171177
Line Weldingh
Baggrund, viden & erfaringer: Journalist og ph.d.-studerende (snart færdig), skriver afhandling om dansk klimajournalistik. Nærmere bestemt hvordan og hvorvidt nyhedsjournalistikkens normer udfordrer dækningen af klimaforandringer.
- Alder: 40 år
- Vil debattere om: Kommunikation
- Rolle på scenen: Ekspert
- lineweldingh@gmail.com
- 41410592
Tine
Baggrund, viden & erfaringer: ESG Manager Building supply
- Alder: 50 år
- Vil debattere om: Affald & Ressourcer, Byggeri, Klimaledelse
- Rolle på scenen: Ekspert
- tinehkjaer@gmail.com
- 21649278
Susanne Holgaard Svendsen
Baggrund, viden & erfaringer: Uddannet Zoneterapeut og underviser indenfor bevægelse, kropsbevidsthed og sundhed. Dette har været min naturlige indgang til økologi, kost og klimahandling, og jeg mener faktisk, at det at have personlige og kropslige erfaringer, i forhold til helbred og klima går hånd i hånd er sundt, så det vil jeg gerne arbejde for. Jeg har også arbejdet indenfor helsekostbranchen, er forfatter og sangskriver m.m.
- Alder: 61 år
- Vil debattere om: Kommunikation, Mad & Drikke, Skole & Uddannelse, Sundhed, Transport, Tøj
- Rolle på scenen: Holdning
- selvbehandling@gmail.com
- 26292650
Dan Holt Højgaard
Baggrund, viden & erfaringer: Jeg arbejder med at skabe de rette rammer for at græsrødder, borgere, civilsamfund og mennesker (kært barn) kan deltage aktivt i den grønne omstilling. Til dagligt er jeg afdelingsleder for Velux-fondenes "Projekt 70i30" hvor jeg står for engagementssporet. Det arbejde sker i organisationen DeltagerDanmark, der arbejder med deltagelse, demokrati, involvering og lederskab. Jeg er ekspert i borgerinddragelse, når det drejer sig om klima, VE, biodiversitet.
- Alder: 41 år
- Vil debattere om: Affald & Ressourcer, Klimaledelse, Kommunikation, Mad & Drikke, Mobilisering, Natur & Have, Ting & Sager, Transport
- Rolle på scenen: Ekspert
- dan@deltagerdanmark.dk
- 31722011
Susie Kierkegaard
Baggrund, viden & erfaringer: Naturvejleder, psykoterapeut, foredragsholder og forfatter. Biodiversitet har optaget mig siden jeg stiftede Sommerfuglebevægelsen i 2017.
- Alder: 59 år
- Vil debattere om: Natur & Have
- Rolle på scenen: Ekspert
- susiekierkegaard64@gmail.com
- 20217786
Anna
Baggrund, viden & erfaringer: Regenerativ designer, permakultur praktiker og formidler indenfor grøn omstilling.
- Alder: 54 år
- Vil debattere om: Affald & Ressourcer, Klimaledelse, Kommunikation, Natur & Have
- Rolle på scenen: Ekspert
- anna@taws.dk
- 50764252
Morten
Baggrund, viden & erfaringer: 20+ års erfaring i arbejdet med bæredygtighed globalt for både FN systemet, virksomheder og NGO'er. Arbejder nu med at skabe grobund for kommunikation, der kan inspirere til handling på klima og biodiversitetskrisen. Pt. arbejder jeg for en stop global kampagne 'Bee the Change' for biodiversitet der skal lancheres til COP.
- Alder: 52 år
- Vil debattere om: Klimaledelse, Mobilisering, Økonomi
- Rolle på scenen: Ekspert
- ml@tailwind.how
- 26360779
Lone Belling
Baggrund, viden & erfaringer: Jeg arbejder og virker intenst med mobilisering, organisering og lederskab af den borgerdrevne grønne omstilling, bl.a. i regi af Grønne Nabofællesskaber hvor jeg har masser af erfaringer med konkrete lokale grønne tiltag. Jeg har været med til at sætte Kunsten og Kulturens rolle på dagsorden på Klimafolkemødet med en række samtaler gennem årene (og det er stadig super vigtigt) ligesom jeg forsøger at give rum for at bygge bro mellem indre og ydre bæredygtighed. Jeg går på tværs af mange af nedenstånde kategorier, nogle gange som klar ekspert andre gange mere holdningsmæssigt.
- Alder: 65 år
- Vil debattere om: Klimaledelse, Kommunikation, Mobilisering, Skole & Uddannelse
- Rolle på scenen: Ekspert
- lonebelling@livoglederskab.dk
- 25322055
Per Ørum
Baggrund, viden & erfaringer: CEO og Founder hos ESG365 samt Ørum Advice. Har erfaring med implementering af verdensmål samt med ESG-rapportering. Er optaget af at gøre bæredygtighedsindsatser til virksomhedskultur. Har et mål om at inspirere over 500 virksomheder til at tage samfundsansvar inden 2030. Tidl. medlem af Folketinget (2005-2011). Klima- og miljøordfører samt deltager ved 3 af FNs Klimatopmøder.
- Alder: 53 år
- Vil debattere om: Klimaledelse, Kommunikation, Mobilisering
- Rolle på scenen: Holdning
- per@orumadvice.dk
- 50207515
Tyge Mortensen
Baggrund, viden & erfaringer: Arbejder med udvikling af bæredygtige lokalsamfund og lokale fællesskaber. www.blup.dk
- Alder: 64 år
- Vil debattere om: Mobilisering
- Rolle på scenen: Ekspert
- tygemortensen@gmail.com
- 60915845
HC Jensen
Baggrund, viden & erfaringer: Jeg/City Tekniq er en (helt) uafhængig rådgiver indenfor eMobilitet. Jeg hjælper kommuner, boligselskaber og arbejdspladser med at lave udbud, flådeanalyser, estimater, ladestrategier, workshops og foredrag om eMobilitet. Jeg har erfaring med Elbiler og Ladeløsninger siden 2012, og har stået for +100 udbud fra samtlige leverandører i Danmark. Jeg ér autoriseret El-installatør, men arbejder udelukkende rådgivende.
- Alder:
- Vil debattere om: Byggeri, Klimaledelse, Transport
- Rolle på scenen: Ekspert
- hc@citytekniq.com
- 29929403
Michael Bøtker Møller
Baggrund, viden & erfaringer: Jeg har været passioneret for bæredygtighed, fra en alder af 8 år, og har specialiseret mig i dette felt igennem de sidste 28 år. Jeg har studeret Agrobiologi Husdyrvidenskab, med valg i klima og miljø, jeg har uddannet Jordbrugsteknolog Husdyrvidenskab, speciale i alternative landbrugsformer og en Bachelor i Landbrugs- og miljø management. Jeg har arbejdet med bæredygtighed i 20 år, og LCA og klimaregnskab i 10 år. Jeg arbejder den dag i dag, som bæredygtighedsrådgiver og udarbejder LCA; klimaregnskaber og ESG rapporter for virksomheder som bearbejder råvarematerialer og bygge- & anlægsbranchen.
- Alder: 36 år
- Vil debattere om: Affald & Ressourcer, Byggeri, Klimaledelse, Landbrug, Mad & Drikke, Natur & Have
- Rolle på scenen: Ekspert
- Michael_bmn@ClimEdU.dk
- 22760667
Elisabeth Tejlmand
Baggrund, viden & erfaringer: Medlem af Middelfart Byråds energirenoveringsudvalg. Formand borgergruppe om varmeforsyning. Tovholder i foreningen Middelfart Vilde Kommune. Uddannet journalist og PR-rådgiver.
- Alder: 51 år
- Vil debattere om: Affald & Ressourcer, Byggeri, Kommunikation, Mobilisering, Natur & Have
- Rolle på scenen: Holdning
- elisabeth.tejlmand@gmail.com
- 24798804
Jasper
Baggrund, viden & erfaringer: Jeg er grundlægger af firmaet Business With Impact. Jeg er ledelsesrådgiver og mit speciale er at gøre bæredygtighed profitabelt for små og mellemstore produktionsvirksomheder. Jeg har hold præsentationer om dette emne til over 10.000 personer dækkende alt fra bestyrelsesmedlemmer og ledergrupper til teknisk personale. Jeg har haft hoved inde i over 100 virksomheder ifm deres arbejde med cirkulær økonomi og bæredygtighed. Jeg er den længst fungerende rådgiver om cirkulær økonomi i Norden. Jeg er forfatter til Amazon Bestseller bogen Making Sustainability Profitable.
- Alder: 49 år
- Vil debattere om: Affald & Ressourcer, Klimaledelse, Økonomi
- Rolle på scenen: Ekspert
- js@bwimpact.com
- 21351029
Frederikke Dybdahl Bilenberg
Baggrund, viden & erfaringer: Jeg er optaget af regenerative processer og menneskets forhold til naturen. Jeg er lektor på pædagoguddannelsen i VIA og underviser i det antropocæne og det regenerative, både som grundsyn og som måde at arbejde med uddannelse på. Jeg er derudover projektleder for verdensmålsambassadørkorpset for studerende i VIA sammen med en kollega.
- Alder: 46 år
- Vil debattere om: Kommunikation, Mobilisering, Skole & Uddannelse
- Rolle på scenen: Ekspert
- fdy@via.dk
- 87553794
Nika
Baggrund, viden & erfaringer: Jeg er uddannet biolog, og har erfaring fra forskningens verden, hvor jeg arbejde med bl.a. genudsættelser af aber i naturen. Nu sidder jeg som projektleder for bæredygtighed på Experimentarium. En rolle som jeg finder enormt vigtig, relevant og givende. På Experimentarium vil vi gerne tage en ledende rolle når det kommer til oplevelsesbranchens bæredygtige udvikling, og jeg vil derfor meget gerne deltage aktivt i Klimafolkemødet 2024. Her forestiller jeg mig, at jeg/vi vil kunne byde ind med vores erfaringer: som SMV'er er der en del udfordringer og omstillingen koster ressourcer. Derudover er der hele aspektet med forankring i virksomheden. Sidst men ikke mindst brænder jeg for emnet, og jeg stiller mig mere end gerne til rådighed i hele perioden 29.-31.8 2024.
- Alder: 38 år
- Vil debattere om: Klimaledelse, Kommunikation, Mobilisering
- Rolle på scenen: Holdning
- nikab@experimentarium.dk
- 50778967
Anita B. Petersen
Baggrund, viden & erfaringer: Som naturbaseret coach og mindset mentor faciliterer jeg medarbejdere, ledere og virksomheder til at træde ind i en ny æra for personlig og professionel udvikling inden for det 'regenerative paradigmeskifte'. Klimaproblematikken handler i høj grad om, at man ledes tilbage til naturen og genopretter forbindelsen til krop og sjæl, så teamets samhørighed styrkes og skaber grobund for et etisk lederskab, således at vi sammen kan gøre noget ekstraordinært for en bæredygtig fremtid. Det handler om en øget bevidsthed gennem mentaltræning og det handler om at samarbejde som gruppe fremfor en flok individualister. En utrolig vigtig faktor i løsningen af klimaproblematikken ift. at skabe en positiv indvirkning og bæredygtig værdi for mennesker og miljø.
- Alder: 51 år
- Vil debattere om: Kommunikation, Sundhed
- Rolle på scenen: Ekspert
- anita@mindshift.dk
- 22237889
Rune Kier
Baggrund, viden & erfaringer: Jeg er uddannet antropolog, men har mange år arbejdet med taleskrivning og klimakommunikation. I 2021 udkom min bog 'KLIMATALER' i Danmark og i 2024 udkommer den internationalt. Den taler blandt andet om de svære klimaSAMtaler, vi skal have. Jeg har arbejdet med klimakommunikation i kommuner, de grønne ministerier og i FNs miljøprogram (UNEP). Og så er jeg meget engageret i forholdet mellem mennesker og natur, hvad vi kan lære af fortiden og hvordan vi får naturen ind i vores haver. Jeg vil ofte have som budskab at vi skal bruge de demokratiske muligheder for indflydelse og gøre vores arbejde til et klimajob.
- Alder: 44 år
- Vil debattere om: Kommunikation, Mobilisering, Natur & Have
- Rolle på scenen: Ekspert
- rune@runekier.dk
- 28560708
Jacob Weitze Antvorskov
Baggrund, viden & erfaringer: www.2030-planen.dk om en families 15 års arbejde med at reducere CO2-udledning: Ja. Det kan skaleres til organisationer og virksomheder. Gode liv i grøn omstilling. Munter aktivisme: ifht pensionsselskaber, tankstationer, skamfering af træer mm. Arbejde: Cirkulær økonomi i Odsherred Kommune
- Alder: 47 år
- Vil debattere om: Affald & Ressourcer, Bolig, Mobilisering, Natur & Have, Ting & Sager, Transport, Tøj, Økonomi
- Rolle på scenen: Ekspert
- jacob@mangfoldighedskontoret.dk
- 20938232
Nicolai Krølbøll
Baggrund, viden & erfaringer: Jeg er i lære som VVS-installationstekniker, der er et af de fire specialer under VVS-energiuddannelsen. Jeg er formand i Blik og Rør Ungdom. Hvis Danmark skal leve op til klimaloven og de bindende klimamål, er der brug for flere grønne faglærte – især i bygge- og installationsbranchen. For mig og mine kollegaer er den grønne omstilling ikke noget, vi snakker om. Den grønne omstilling er sgu noget, vi fører ud i livet – hver eneste dag!
- Alder: 24 år
- Vil debattere om: Bolig, Byggeri, Skole & Uddannelse
- Rolle på scenen: Politisk
- NKM@BlikRoer.dk
- 60510735
Pia Holm Steffensen
Baggrund, viden & erfaringer: Stor erfaring fra forsikringsbranchen med særlig fokus på forebyggelse af skader herunder; klimatilpasning og bæredygtig byggeri.
- Alder: 60 år
- Vil debattere om: Bolig, Byggeri, Kommunikation, Transport, Økonomi
- Rolle på scenen: Ekspert
- phs@fogp.dk
- 41919140
Asser
Baggrund, viden & erfaringer: Chefkonsulent i Brancheforeningen Danske Byggecentre
- Alder: 31 år
- Vil debattere om: Affald & Ressourcer, Bolig, Byggeri
- Rolle på scenen: Holdning
- ath@bdb.dk
- 40627877
Palle Thomsen
Baggrund, viden & erfaringer: Adm. Direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre
- Alder: 63 år
- Vil debattere om: Affald & Ressourcer, Bolig, Økonomi
- Rolle på scenen: Holdning
- pt@bdb.dk
- 40857877
Jens Peter Hansen
Baggrund, viden & erfaringer: Landsformand for Cyklistforbundet. +20 år som kommunalpolitiker for V i Randers byråd
- Alder: 66 år
- Vil debattere om: Sundhed, Transport, Økonomi
- Rolle på scenen: Politisk
- landsformand@cyklistforbundet.dk
- 24481604
Xenia Duffy
Baggrund, viden & erfaringer: Co-CEO og seniorrådgiver i zeal, som rådgiver om forretningsudvikling indenfor planetens grænser og altid med fokus på tre bundlinjer: Miljø, mennesker og økonomi. Jeg er desuden medforfatter til flere bøger om cirkulære forrentningsmodeller samt gæstelektor og oplægsholder i både ind- og udland. Jeg har mange års erfaring med at udvikle, rådgive og implementere bæredygtige og langsigtede forretningsmodeller. Jeg deltager gerne aktivt i klimadebatten og med mange års praktisk erfaring bag mig, har jeg et godt billede og overblik over, hvad der rører sig specielt i SMV segmentet og hos iværksætterne qua mit arbejde som rådgiver hos SMV kunder uafhængig af branche og underviser på iværksætteruddannelser.
- Alder: 45 år
- Vil debattere om: Affald & Ressourcer, Klimaledelse
- Rolle på scenen: Ekspert
- xenia@zeal.dk
- 53775150
Line Gessø
Baggrund, viden & erfaringer: Bæredygtig ledelse, regenerativ ledelse
- Alder: 49 år
- Vil debattere om: Klimaledelse, Sundhed
- Rolle på scenen: Ekspert
- linegessoe@gmail.com
- 51171894
Nina Marie Holmboe
Baggrund, viden & erfaringer: Fjernvarme og samarbejde, civilingeniør
- Alder: 42 år
- Vil debattere om: Klimaledelse
- Rolle på scenen: Ekspert
- nmh@klarforsyning.dk
- 30528911
Søren Magnussen
Baggrund, viden & erfaringer: Varmeforsyning - gas ud af rumopvarmning - NEKST -
- Alder: 53 år
- Vil debattere om: Affald & Ressourcer
- Rolle på scenen: Ekspert
- sma@danskfjernvarme.dk
- 29819037
Lisbeth Henricksen
Baggrund, viden & erfaringer: Agronom og direktør for Innovation i SEGES Innovation, som er en uafhængig, non-profit forsknings- og innovationsvirksomhed, der i mere end 50 år har arbejdet for en bæredygtig og konkurrencedygtig landbrugs- og fødevareproduktion. Virksomheden kobler faglige indsigter med digitale teknologier, så ny viden kommer ud at virke i stalden, på marken og i hele værdikæden fra jord til bord. Lisbeth Henricksen kan som debattør bl.a. diskutere dansk forskning og innovation i bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion, klima, ESG, dyrevelfærd, tendenser i innovation fra jord til bord. Se LinkedIprofil: https://www.linkedin.com/in/lisbeth-henricksen-6a2b1550/
- Alder: 43 år
- Vil debattere om: Klimaledelse, Landbrug, Mad & Drikke
- Rolle på scenen: Ekspert
- lish@seges.dk
- 61284435
Bent Mariager
Baggrund, viden & erfaringer: Startede i 2020 Grønne Nabofællesskaber, som er lokale handlefællesskaber. Grønne Nabofællesskaber har til formål at bidrage til den nødvendige bæredygtige omstilling, det gør vi ved at mobiliserer til grøn handling gennem organisering af lokale fællesskaber. Folk finder lokale ligesindede og igangsætter aktiviteter som at holde grønne fællesspisninger, planter små byskove med skoler (2030skov.dk), starter Repair Caféer, dele biler, holder bytte markeder, laver Havevandringer, dyrker/køber lokale grøntsager m.m. Samarbejder/partnerskaber med Danmarks Biblioteker, Praktisk Økologi og mange andre foreninger. Samarbejde/projekter med mange kommuner omkring deres dk2020/klimahandleplaner. Fondet af projektet 70i30, og god dialog med andre fonde. Vi er samlingspunkt nationalt, regional, kommunalt, lokalt for egne og andre handlefællesskaber og har som mål at samle 150.000 folk i 2026.
- Alder: 59 år
- Vil debattere om: Affald & Ressourcer, Klimaledelse, Kommunikation, Mad & Drikke, Mobilisering, Natur & Have, Skole & Uddannelse, Ting & Sager, Transport
- Rolle på scenen: Holdning
- bent@gnf.green
- 29364168
Oleg Koefoed
Baggrund, viden & erfaringer: Jeg er stifter og leder af Center for livskraft og regenerativ transformation, og har arbejdet med bæredygtighed i kultur og byer i 20 år. Jeg vil gerne koordinere og opbygge en regenerativ zone på klimafolkemødet, gerne i samarbejde med skoler og andre lokale aktører. Jeg kan også deltage i paneler eller holde oplæg baseret bla på den bog, som Tim Struck og jeg udgiver til foråret, om regenerative transformationer.
- Alder: 57 år
- Vil debattere om: Bolig, Byggeri, Klimaledelse, Mobilisering, Natur & Have, Transport, Økonomi
- Rolle på scenen: Ekspert
- ok@promentum.dk
- 26858371
Peter Langborg Wejse
Baggrund, viden & erfaringer: Biolog, ph.d. med 20 års erfaring i den private sektor med forskning indenfor fødevareproduktion. Nu som Klimachef hos SEGES Innovation er mit fokus at hjælpe landbruget i den grønne omstilling med at reducere drivhusgasudledningen og støtte op om en mere bæredygtig fødevareproduktion. Som leder af Center for Klima & Bæredygtighed i SEGES Innovation trækker jeg på dyb viden fra en lang række agronomifaglige medarbejdere. Desuden har SEGES en exceptionel adgang til data fra landbruget igennem sine softwareløsninger og databaser som anvendes bredt i dansk landbrug. Herfra har vi fx udviklet en løsning der kan beregne klimaaftrykket af landmandens bedrift såvel som klimaaftrykket af de fleste af landbrugets produkter. I foråret 2023 udgav vi også en rapport som beskriver 29 tiltag, som i perioden frem til 2030 vil kunne indføres i dansk landbrug og som er tilstrækkelige til at nå det nationale mål for landbruget i 2030: 55-65% reduktion i forhold til 1990-udledningen.
- Alder: 52 år
- Vil debattere om: Klimaledelse, Landbrug
- Rolle på scenen: Ekspert
- pelw@seges.dk
- 20255839
Ezekiel Rohde
Baggrund, viden & erfaringer: Ung grøn liberal debattør, Klima- og miljøordfører, Liberal Alliances Ungdom, 2. års HHX-studerende Slotshaven Gymnasium Holbæk, studerende Grønt Akademi. Ungdomspolitisk stemme med konkrete forslag, i stedet for Christiansborgs symbolpolitiske klimanøleri. Klimahandling nu! Vækst og grøn omstilling går hånd i hånd!
- Alder: 18 år
- Vil debattere om: Klimaledelse, Landbrug, Transport, Økonomi
- Rolle på scenen: Politisk
- ezekiel@laungdom.dk
- 24674478
Rasmus Anker Pedersen
Baggrund, viden & erfaringer: Klimaforsker og enhedsleder i Nationalt Center for Klimaforskning på DMI. Deltager gerne både med konkrete vinkler på klimaforandringer i Danmark og mere globale perspektiver. Bl.a. baseret på vores Klimaatlas, der viser fremtidens klima i Danmark, og gennem vores deltagelse som dansk repræsentant i FN's klimapanel IPCC.
- Alder: 36 år
- Vil debattere om: Bolig, Byggeri, Klimaledelse, Natur & Have, Skole & Uddannelse
- Rolle på scenen: Ekspert
- rap@dmi.dk
- 20467938
Dan Rose
Baggrund, viden & erfaringer: Panelist, debattør (instagram: danrosedk)
- Alder: 40 år
- Vil debattere om: Affald & Ressourcer, Bolig, Fritid og Ferie, Klimaledelse, Kommunikation, Mad & Drikke, Mobilisering, Ting & Sager, Transport, Tøj
- Rolle på scenen: Holdning
- danrose@live.dk
- 28978649
Mia Heide
Baggrund, viden & erfaringer: Civil Ingeniør, PhD og bæredygtighedsspecialist, podcast vært på den grønne sofa, rådgivende ingeniør indenfor bæredygtighed. Kæmper min personlige klimakamp.
- Alder: 30 år
- Vil debattere om: Byggeri, Klimaledelse
- Rolle på scenen: Ekspert
- miah@niras.dk
- 42999261
Charlotte Gundersen
Baggrund, viden & erfaringer: Jeg er designer, uldproducent, lærer, plantefarver og med i bestyrelsen hos Dansk Fibershed. Jeg skal i 2024 arbejde med Det mobile Mikrospinderi, som er støttet af forskellige fonde. Jeg skal forske i, hvordan vi kan bruge uld fra danske får til at producere kvalitetsgarn til design, strik og mode. Jeg mener, at der indenfor garn- og strikkebranchen i Danmark mangler gennemsigtig ift. hvor, hvordan garn produceres og farves. Der står oftest intet på banderolerne. Der bliver også importeret alt for meget (dårligt) garn til Danmark fra udlandet. Hvorfor sætter vi ikke selv en produktion af garn af uld fra danske får op i Danmark? Det er uld, som oftest bare bliver smidt ud eller brændt!
- Alder: 53 år
- Vil debattere om: Tøj
- Rolle på scenen: Holdning
- charlottegundersen.cg@gmail.com
- 21401726
Kim Qvist
Baggrund, viden & erfaringer: Direktør i Danmarks Økologiske Jordbrugsfond & Dansk Økojord A/S. Arealanvendelse, klima, biodiversitet, drikkevand, ejerformer, landbrugsudvikling, økologi, generationsskifte
- Alder: 60 år
- Vil debattere om: Affald & Ressourcer, Byggeri, Klimaledelse, Landbrug, Mad & Drikke, Natur & Have, Sundhed, Økonomi
- Rolle på scenen: Holdning
- kim@jordbrugsfond.dk
- 40360309
Find en paneldeltager eller debattør
Debattørlisten 2024
Direktør i Landsforeningen Praktisk Økologi. Arbejder med folkeoplysning og vidensdeling. Ekspert i bæredygtige fællesskaber med fokus på praksisnære dagligdagshandlinger, der støtter en borgerdrevet grøn omstilling.
Har i de sidste 20 år arbejdet med blandt andet: børn i 0-6-års alderen, pædagogik, U-teori, flow, natur, biogent byggeri, mikronaturforvaltning, ressourceforståelse, bevarelse af traditionelle håndværk, økologisk og regenerativt havebrug, bygningskulturbevarelse, biodiversitet i børnehøjde, forbrugsvaner, selvforsyning, lokal fødevareproduktion, systemiske forandringer, havenetværk, praktisk dannelse og meget mere.
Udvikler projekter og relationer i Landsforeningen Praktisk Økologi. Arrangerer kurser og workshops på Højskolen på Handar.
Vice-repræsentationschef Stefan Welin har mere end tyve års erfaring fra Europa-Kommissionen i Bruxelles.
Der har han arbejdet med mange forskellige politikområder. Da han har været i 14 år i Generaldirektoratet for Miljø, har han også en særdeles god indsigt i den grønne
dagsorden. Han har desuden et godt overblik over mulighederne for EU-finansiering.
Som repræsentant for Foreningen for Rådgivende Ingeniører, F.R.I., arbejder vi målrettet på at indføre og forstærke klimakravene inden for byggeriet. Vores fokus er at fremme og styrke bæredygtighed i bygge- og anlægssektoren gennem en kombination af effektiv regulering og et stærkt ansvar fra hele værdikæden. F.R.I. mener, at momentum for at skabe en mere bæredygtig fremtid kræver både klare reguleringer og en aktiv indsats fra alle aktører i byggeprocessen. Vi arbejder tæt sammen med myndigheder, bygherre-, entreprenører - og arkitektorganisationer samt andre interessenter for at udvikle og implementere politikker og standarder, der ikke kun reducerer miljøbelastningen, men også fremmer innovative løsninger og bæredygtige praksisser. Vores mål er at sikre, at alle led i værdikæden, fra design og materialevalg til konstruktion og drift, tager et aktivt ansvar for at minimere deres klimaaftryk. F.R.I. er overbeviste om, at ved at kombinere regulering med et fælles ansvar kan vi opnå en mere bæredygtig bygge- og anlægssektor, der kan tjene som en model for andre industrier og samfundet som helhed. Af uddannelsesmæssig bagrund er jeg Cand.merc.(jur.)
Som direktør for Fairtrade-mærket Danmark arbejder for fair global handel - at producenter af fx kakao, kaffe, bananer og lignende råvarer får en fair behandling, fair betaling og arbejder under fair forhold samtidig med, at vi passer på lokalmiljøet, biodiversiteten, verdens skove, vores planet i det hele taget og tilpasser vores råvare- og fødevareproduktion til klimaforandringerne. Det skal være muligt at passe på både mennesker (udrydde fattigdom i verden) og miljø i produktionen af verdens varer. Den indsats kæmper jeg hver dag for at styrke gennem Fairtrade.
Ekspert i greenwashing hos Forbrugerombudsmanden.
Uddannelse: cand.polyt fra DTU Erfaring: har omfattende erfaring både i akademia og industrien, især inden for bio-raffinering processer. Har arbejdet som professor ved AU, hvor han forskede i bio-raffinering, og har været involveret i forskellige virksomheder med at opbygge og skalere bio-raffineringsprocesser. I øjeblikket er Ib administrerende direktør for en virksomhed, der specialiserer sig i at bygge fuldskala hydrotermiske forgasningsanlæg til produktion af bæredygtige brændstoffer.
En baggrund inden for energiindustrien er jeg nu leder inden for climate tech (Direktør for kommercialisering og radikal innovation for Danish Offshore Technology Centre som er det national center for forskning og technologi udvikling for energiomstillingen offshore). Som en del af DTU sammenarbejder vi med industrien og skaber forsknings sammenarbejder på tværs af Danmark, Europa og globalt. Vores primært fokus er CO2 lagring i undergrunden samt power to X, energi systemer og effekterne af klima løsninger. For eksempel hvor skal vi få vandet fra til brint produktion? Hvad skal vi gøre med spillevandet fra power to x eller CO2 lagring? Hvad med biodiversiteten offshore når man bygger 10.000 vind turbiner? Og hvordan kan vi sikre os at CO2 bliver i undergrunden? Klimaledermessig hvordan byger man en ny værdikæde og for dem til at sammen arbejde? Her som styrekommitté medlem af CO2 lagringsprojektet Bifrost har jeg indsigt i hvad der virker og hvad der ikke virker. Og generelt hvordan staten, industri og universiteter bedst sammenarbejder for at skabe hurtig forandring og fremdrift.
Medlem af Folketinget, tidl. borgmester og landmand
Kommunikation, bæredygtigt byggeri, ESG rapportering
Revisor, jurist, CFO, CEO
Corporate klimatosse. Jeg har de sidste 3 år arbejdet med bæredygtighed indenfor facadebeklædning i træ i byggebranchen, og har nu fået fornøjelsen af, også at beskæftige mig med bæredygtighed indenfor vindmøllebranchen. Som er en sortere industri, end man lige går og tror! Derudover er jeg medlem af Sustainable Change Makers og gruppeleder for den jyske afdeling, der indtil for nyligt har været et netværk for unge og ligesindede bæredygtighedsforkæmpere, men nu har valgt at åbne op for dem, der kan byde ind med noget ekstra.
CEO i Nordic Green Solutions, som rådgiver virksomheder om energieffektivisering, bæredygtighedsrapportering m.m. Jeg er særligt optaget af de klimakrav, som virksomhederne bliver mødt med, men også værktøjerne, som vi kan gøre brug af for spare energi og CO2.
Jeg er klimaaktivist, klimaoptimist og klimakapitalist, men mest af alt, så arbejder jeg hver dag for en klimaneutral fremtid for vores efterkommere.
Founder og CEO i RE-ZIP, iværksættervirksomhed der arbejder for at gøre cirkulær emballage i e-handlen til det nye normal. RE-ZIP er optaget af at reducere de enorme mængder af affald, der opstår i kølvandet på den stigende e-handel og skabe en bevægelse der går mod genbrug for genanvendelse. Derfor er RE-ZIP også optaget af cirkulær økonomi og lovgivning såsom det udvidede procentansvar og den europæiske emballageforordning (PPWR).
Vandrefilosof og journalist - Formidler vandring og walkability. Og om hvordan at designe steder hvordan det at færdes til fods og designe steder til det er en af de bedste ting vi kan gøre for klimaet. Står blandt andet bag formidling af klima på Klimaforandringer.org og har stået for at formidle forståelser om klimaforandringer visuelt på over 100 konferencer og workhops om klimaløsninger for blandt andet Real Dania, Teknologisk Intitut, Stat og kommuner.
Jeg er uddannet mekanikingeniør med speciale i materialer og produktion og deltager i Klimafolkemødet som frivillig og bestyrelsesmedlem i Repair Cafe Danmark. Vi har samlet omfattende viden om reparationer, produktdesign og oprettelse af reparationscafeer. Er i interesseret i cirkulært design, genbrug af materialer eller reparationer? Så prik mig på skulderen – lad os sammen undersøge, hvordan vi kan fremme en grønnere fremtid.
Bæredygtighedskonsulent i Højskoleforeningen. Forfatter til bogen: På gyngende grund - Bæredygtig dannelse i et højskoleperspektiv.Højskolelærer i bæredygtighed i over 20 år. Fast kronikør for Sjællandske Nyheder om bæredygtighed.
Uddannet cand.scient.pol. Har i mange år, først som leder, siden med egen virksomhed arbejdet med miljø, klima, bæredygtighed. Meget hands-on med lokale indsatser, adfærds inspiration mv.. I form af foredrag, workshops, artikler mv.
Carsten Nørregaard-Laursen er co-founder og Head of Product Development hos Heartwood, en virksomhed der har specialiseret sig i udviklingen af intelligente byggesystemer, gennem avanceret teknologi og innovative løsninger. Virksomhedens byggesystemer er designet til at minimere miljøpåvirkningen og optimere ressourceforbruget, hvilket gør det muligt at opføre bygninger med lavere energiforbrug og mindre affald, uden at gå på kompromis med æstetik og kvalitet. Carsten har en stærk baggrund inden for produktudvikling og innovation, med omfattende erfaring i at føre komplekse projekter fra idé til færdigt produkt. Carsten er kendt for sin evne til at kombinere teknisk ekspertise med kreativ tænkning, hvilket sikrer udvikling af banebrydende og bæredygtige løsninger. Carsten har spillet en central rolle i at sikre, at Heartwoods byggesystem opfylder de højeste standarder inden for miljøvenlighed og kvalitet, hvilket har resulteret i adskillige anerkendte certificeringer. Carsten har bl.a. siddet med i Advisory Board for DGNB Villa samt vundet internationale priser for sine design. Hans arbejde har været afgørende for virksomhedens succes og dens position på det danske marked.
Filosof. Særligt god til rewilding, økofilosofi, miljøetik og økologi som filosofi og ide.
Konsulent for bæredygtig udvikling i pædagogisk afdeling i Børn og Unge-forvaltningen i Aarhus Kommune (0-18 års perspektiv). 20 års erfaring i jobbet (med fokus på natursyn, naturfaglig dannelse, udeliv, bæredygtig udvikling). Også grafisk facilitator der tegner store referater og/eller faciliterer engagerende visuelle processer. Uddannet biolog (2000)
Forsker i samfundsvidenskab med fokus på menneskernes relation til natur (inkl. bæredygtig adfærd). Ekspertise bl.a. i emner relateret til forbrugeradfærd, virksomheder og markeder. Forskningskontekster om privathaver, (husholds)affald, supermarkeder, m.fl. Mere information: https://portal.findresearcher.sdu.dk/da/persons/juli
Jeg har blaffet i alle afkroge af landet i 20 år. For 10 siden stiftede jeg Blaffernationen for at udbrede rejsen på tomlen, bæredygtig mobilitet, klimavenlige rejser og ikke mindst de mange sociale dimensioner om blafferiet - tillid, nysgerrighed, udsyn, kontroltab og oplevelsesvilligheden. Siden 2018 har jeg brugt al min tid på at lave projekter med tomlen i centrum fx ved at etablere officielle blafferstoppesteder og bygge blafferkunst af affaldstræ (blafferbænke, blaffertrapper og blafferskulpturer) rundt omkring i landet – med fortællingen om at bruge ressourcerne bedre i samfundet. Pladsressourcer i bilerne, og materialeressourcer i verden. Blafferstoppestederne er oppe i indtil videre 7 forskellige kommuner og jeg har sendt ca. 25 højskoler og gymnasier ud på klimavenlige lokale studieture via tomlen som redskab og mindset. Jeg elsker paradokserne: Hvorfor frygter folk at blaffe, når det er så nemt i Danmark? Hvordan bliver demokratiets tilstand, når vi ikke træner at møde fremmede, som fx i blafferbilerne? Og hvordan lærer vi at acceptere og elske bøvlet ved den grønne omstilling, ved at kunne se om den anden side af af besværet, og dermed opleve værdien af at blaffe (i stedet for at eje 2-3 biler), gro sin egne grøntsager, reparere sine egne bukser osv. Jeg har lidt kantede holdninger og funky fortællinger fra Vejkantsdanmark i de sidste 20 år. Jeg vil gøre mit bedste for ikke at gøre kedelig, men stadig saglig.
Chef for Nationalt Center for Klimaforskning ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). Mange års erfaring i at bygge bro mellem viden og policy, og oversætter nu klimaforskning så den er begribelig for offentligheden, samt politikerne og praktikerne inden for klimaområdet. Desuden medlem af advisory boardet for UN Ocean Decade.
Direktør for Kunder og Kommunikation i Movia. I Movia arbejder vi for at skabe bæredygtige og tidssvarende mobilitetsløsninger for alle. Løsninger, der styrker rammerne for den kollektive transport, så den ikke blot følger med tidens behov, men også bidrager aktivt til en mere bæredygtig fremtid. Kollektiv transport er for alle, og jeg værdsætter meninger og diversitet i bestræbelsen på at finde nye og bedre måder at udvikle den kollektive transport på.
Projektleder v. Københavns Kommunes Teknik-og miljøforvaltning (Genbrug & adfærd)
Seniorrådgiver i Forbrugerrådet Tænk inden for bæredygtigt forbrug. Arbejder bl.a. med cirkulær økonomi, greenwashing, tøjspild, elektronikspild, holdbare produkter, kollektiv transport samt verdensmål
Jeg arbejder især på at udvikle mere bæredygtighed (biodiversitet og klima) i vores fødevaresystem med fokus på hele værdikæden til de måltider borgerne indtager i hverdagen. Det sker især igennem fælleskaber og partnerskaber der udvikler bedre produktionsmetoder, indkøbspraksis og menuer. Så arbejdes der målrettet på at få oprettet et nationalt takeawaysystem for genbrugsemballager så borgerne på farten i samarbejde med restauratører kan nedbringe emballageforbruget til gavn ofr klimaet.
Uddannet civilingeniør i Bioteknologi og Kemi, arbejder til dagligt med spildevandsrensning, genbrug af vand ved større virksomheder og håndtering af miljøfarlige forurenende stoffer (MFS) i vandige spildstrømme.
Folketingsmedlem for Enhedslisten. Ordførerskaber: Klima- energi og forsyning. Landbrug-fødevarer- fiskeri og dyrevelfærd samt boligordfører. Uddannet tømrer og økologisk landmand. Har også erfaringer som tidligere byrådsmedlem og bestyrelsesmedlem i andelsejede energiselskaber.
Europaparlamentskandidat for det paneuropæiske parti Volt. Jeg er proeuropæisk og snakker hver dag med europæere og deler vores bedste løsninger med hinanden for at forbedre vores samfund.
Vicepræsident i Danmarks Naturfredningsforening (DN). Har en naturfaglig uddannelsesbaggrund, som jeg bruger i mit arbejde med formidling og politisk interessevaretagelse på vegne af natur, miljø og klima.
Formand for Repair Cafe Danmark som organiserer og støtter 114 repair cafeer over hele landet.. Vi indsamler produktdata fra vores reparationer og prøver at bidrage til at danske forbrugere kan blive klogere på produkter og især deres reparationsvenlighed. Informationerne bruges til undervisning af vores egne folk, af studerende og hvem der ellers er interesserede. Civiling. svagstrøm AAU 1978, men den kvalifikation, der tæller er viljen.
Politisk chef for Brancheforeningen Cirkulær, forperson for Miljøorganisationen Vedvarende Energi, tidl. MF Radikale Venstre
Klima, iværksætteri, cirkulær økonomi og unge. Jeg har været i Ungeklimarådet og rådgivet Klimaministeren i 5 år, herudover leder jeg arbejdet med oprettelse af lokale ungeklimaråd rundt i landets kommuner. Jeg er CEO i et startup med mere bæredygtig malingsemballage og så er jeg bestyrelsesmedlem i en klimaforening for unge rettet mod erhvervslivet. Jeg er EU Climate Pack Ambassador. Jeg har stor erfaring med debatter, specielt på Klimafolkemødet om emner alt fra tung industri, energi, unge, mobilitet, fremtidsvisioner, cirkulær økonomi, byggeri mm.
Jeg arbejder med klimatilpasning, altså hvordan vi tilpasser os de ændringer i klimaet som vi allerede har set og vil se mere af i fremtiden. Jeg har især fokus på vand og byer
Jeg er Regionsleder i Fonden for Entreprenørskab i Syddanmark, hvor vi understøtter og udbreder entreprenant læring på skoler og uddannelser. Jeg er uddannet MSocSc i Strategisk Design og Entreprenørskab fra CBS. Jeg er specialiseret i entreprenørskab, særligt blandt unge, som søger at skabe social og bæredygtig forandring gennem iværksætteri - herunder, den politiske rolle i udformningen af hvordan den entreprenante rolle ser i dag og hvilke udfordringer dette skaber for den bæredygtige omstilling i fremtiden.
Jeg er tidligere præsident i Ungdommens Nordiske Råd, hvor jeg har repræsenteret en million unge fra alle de politiske partier og ungdomsforeninger i Norden i nordisk politik på topniveau (sad med i Nordisk Råds ledelse) - deltog b.la. på COP på vegne af Nordisk Råd og har rådgivet om meningsfuld ungdomsinddragelse, særligt på det grønne område og fået gennemført en anbefaling til alle de nordiske regeringer om at lave ungeklimaråd i alle de nordiske lande. Derudover er jeg medstifter af Gaia - Unge for et grønt erhvervsliv der arbejder på at klæde unge bedre på til at skubbe på den grønne omstilling i virksomhederne og gøre erhvervslivet mere grønt. Har selv tidligere arbejdet som frivillig på forskellige projekter i Mellemamerika og alt muligt andet.
Miljøingeniør, ph.d. Cirkulær-økonomi ekspert. Medlem af Folketinget for SF. Formand for 2023-netværk. Næsteformand for Klima-, Energi og Forsyningsudvalget. Medlem af blandt andet: Miljø og Fødevareudvalget, Europaudvalget. Ordfører blandt andet inden for: Generationsforurenings-, Global Klima,- Havmiljø,- Klimatilpasnings,- Natur,- og Planlov.
Strategisk rådgiver, ekspert i klimakommunikation og debattør på Altinget Klima. Var ansvarlig for kommunikation og presse på årets nationale Klimahandledag, hvor mere end 70.000 danskere gik sammen om at gøre deres hverdag mere klimavenlig.
Jeg arbejder sammen med kommunerne om klimahandlingsplaner. Jeg har udviklet Boliganalysen sammen med Middelfart kommune og har ansvaret for Energi- og CO2-regnskabet - kommunernes klimaopgørelser. Jeg er interesserer mig specielt for kommunernes klimahandling og boligejernes muligheder for at at gøre noget ved sagen gennem renovering og grøn varme.
Cand. san. i sundhedsfremme og yoga lærer med interesse i fysisk aktivitet og mental sundhed. Prof. bachelor i ernæring og sundhed.
Jeg er sekretariatsleder i Grønne Nabofællesskaber, som hører inde under Fonden Democracy X. Her arbejder vi med at organisere forpligtende og handlekraftige fællesskaber, for at rykke på den nødvendige bæredygtige omstilling af samfundet.
Sociolog og chefkonsulent i Democracy X, ekspertise: i sociale bevægelser, borgerinvolvering, forbrugsudledninger, offentlige/private partnerskaber, lokalt ejerskab og dialogprocesser i planlægningen af VE-anlæg på land.
Rådsmedlem i Ungeklimarådet, Klima,- natur- og miljøordfører, Konservativ Ungdom. Har sabbatår(starter til sommer), skribent for et arkitekturblad, interesserer mig meget i atomkraft, landbrug, biosolutions og det store billede og de store tiltag.
Jeg er næsten færdig med en ph.d. afhandling om uddannelse for bæredygtig udvikling i skolens praksis på Danmarks Pædagogiske Universitet. Se fx noget om min forskning her her https://www.folkeskolen.dk/baeredygtighed-dannelse-folkeskolen-nr-02-2024/hvordan-kan-vi-undga-at-baeredygtighed-bliver-endnu-et-add-on-til-alt-det-folkeskolen-skal/4756800. Jeg er tidligere skoleleder for Den Grønne Friskole på Amager, og tidligere læreruddanner på Læreruddannelsen Zahle i København. Interesserer mig for sammenhænge mellem uddannelse og grøn omstilling bredt set både socialt, økonomisk og miljømæssigt, samt hvordan skolen skal udvikles både organisatorisk og pædagogisk/didaktisk for at kunne understøtte omstilling. Venlig hilsen Nadia Rathje
Akademiingeniør, 30 års erfaring fra erhvervslivet, samt 10 år byrådserfaring. 2 viceborgmester i Herning. Jeg er både politiker, og besidder en høj grad af faglig viden indenfor mine interesseområder. Jeg er Miljø, og energipolitisk ordfører for KristenDemokraterne.
Programleder i Meyers Madhus for indsatser om bæredygtig omstilling af mad og måltider i det offentlige. I Meyers Madhus har vi siden 2016 arbejdet indgående med gastronomisk rådgivning af offentlige aktører og institutioner med fokus på bæredygtighed. Med maden og fødevareindkøbet som omdrejningspunkt, hjælper vi offentlige aktører med at skabe konkrete resultater og handlinger inden for miljø og klima samtidig med kerneomgaver inden for omsorg, læring, pædagogik styrkes. Måltidet i en offentlig kontekst er en unik situation fordi den på den ene side rummer potentialet til at styrke livskvalitet, læring, pædadgogisk, mestring mv. og samtidig potentialet for at mindske klimaudledningen, styrke miljøet og mindske madspildet.
Jeg er journalist og har dækket klima og grøn omstilling siden 2008. Jeg er i dag journalist på mediet Klimamonitor.
Jeg er aktiv i Bedsteforældrenes KlimaAktion, hvor jeg fungerer som tovholder og repræsentere os i Klimabevægelsens bestyrelse.. Som aktivist beskæftiger jeg mig med kommunale klimaplaner, lokalplanlægning, bæredygtigt byggeri og biomasse i fjernvarmen.
Mit navn er Jeannette og jeg har en kandidatgrad i filosofi med speciale i social og politisk filosofi med fokus på forskellige former for undertrykkelse. Jeg har en virksomhed der arbejder med demokratisk samtale og debat og har derigennem et queer kulturformidlingsbureau Qltur.dk, der også involverer klimaformidling. Jeg interesserer mig for mobilisering og skabe opmærksomhed på klimakrisen gennem alle former for retfærdighedskampe. Min tese er at klimakampen hænger sammen med alle andre kampe for retfærdighed såsom antiracistiske, køns, klasse og seksualitets kampe. Alle kampe handler om at udfordre status quo. For at kæmpe for en klimaretfærdig fremtid, så skal vi udfordre grundlæggende opfattelser om naturligheder i verden og det er der queerkampe og formidling gør. Vi skal udvide vores horisonter markant for at være i stand til at forestille et samfund hvor vi producerer og forbruger på en måde som er bæredygtig og det er den udfordring af vores forestillingsevne som jeg prøver at udfordre med kulturen og oplysningnsarbejdet i Qltur.dk. Udover samtaler og debatter så kan jeg også tilbyde at holde oplæg om vigtigheden med at forbinde andre sociale, politiske og økonomiske kampe op på klimakampen, så klimakampens mobilisering ikke lider under at der er andre sociale kampe, der forekommer nogle udsatte mennesker med færre privilegier mere nærliggende.
Specialkonsulent hos Brancheforeningen Cirkulær og + 20 års erfaring med affaldsindsamling, genbrugspladser og afsætning af affald og genbrugseffekter til hhv. genbrug og genanvendelse. Særligt fokus på madaffald, plastaffald, bygge og anlægsaffald samt farligt affald. Derudover aktiv i EU arbejde på affald og ressourceområdet.
Direktør hos Brancheforeningen Cirkulær, med fokus på ledelse, politisk interessevaretagelse, kommunikation, relationsarbejde, klima, cirkulær økonomi, affaldsenergi og organisering af affaldssektoren.
Erfaren kommunikationsrådgiver med speciale i energi og klima. Særligt fokus på borgerinddragelse, energioptimering af boliger, konvertering af varme, adfærdsændringer og forandringskommunikation. Er også meget optaget af greenwashing, og vi rådgiver også virksomheder om, hvordan man kommunikerer om grønne tiltag uden at komme i konflikt med markedsføringsloven.
Mit navn er Mark, jeg er formand for Radikal Ungdom Nordkøbenhavn, kommunalvalgskandidat for Radikale Venstre til KV25, og er medlem af Radikal Ungdoms Klima-, og Miljø, udvalg. Jeg opstiller som Radikal Ungdoms Klima-, og Miljø ordfører til vores landsmøde i August, så jeg er muligvis også fungerende i den rolle til Klimafolkemødet. Gennem skolevalg, paneldebatter og radioprogrammer, har jeg været særligt aktiv i debatter om landbrug, grøn økonomi, klimaskatter og afgifter samt vedvarende og grønne energikilder, herunder atomkraft.
Atomkraft, energisystemer
Debatør
Skovbrugsuddannet, har arbejdet i energisektoren i 15 år og i dag leder af et PtX partnerskab i Trekantområdet (TEA)
Jeg arbejder med den grønne omstilling hos virksomheder, kommuner og organisationer. Jeg er optaget af HVORDAN vi får implementeret alle de tiltag og gode tanker der er om grøn omstilling, så vi rent faktisk kommer fra tanke til handling. Særligt SMV'erne fylder meget hos mig - DK består af SMV'er der leverer ydelser og produkter ind til store brands. De store brands sætter klimakrav – men hvad betyder det konkret for den enkelte SMV? For at danske virksomheder kan være med her, så skal vi sætter endnu mere fokus på grøn omstilling hos de mindre virksomheder. Det kan gøres med erhvervssamarbejder, kompetenceopbygning, kommunernes hjælp samt cirkulær økonomi. Jeg tror dette vil være relevant for kommuner, virksomhedsejere, men i særdeleshed også privatpersoner (sidstnævnte går jo formentlig på arbejde, så her kan man arbejde med klimahandling via sin position på arbejdsmarkedet). Jeg tilbyder at debattere ud fra mine hands-on erfaringer fra virksomhederne, og vil bidrage med ægte erfaringer på ægte problemstillinger. Ved siden af min interesse for grøn omstilling af virksomhederne, så har jeg en baggrund som ingeniør, energirådgiver, fjernvarmenørd samt hobbyiværksætter inden for CØ.
Forsker indenfor turisme og oplevelsesøkonomien. Især fokuseret for nyligt på regenerativ turisme og hvordan turisme industrien skal omstille sig for at favne samfundet udover det økonomiske - nemlig med miljø og social bæredygtighed.
Direktør for SYNERGI, en interesseorganisation inden for den grønne omstilling, der til dagligt kæmper for energieffektivisering i industrien og energirenovering af bygninger/boliger. 3,5 års erfaring hos VELUX som senior Policy Advisor og yderligere 5 års erfaring som direktør for SYNERGI.
Journalist og kommunikatør med særligt fokus på miljø, klima og cirkulær økonomi. Kommunikationschef hos Brancheforeningen Cirkulær.
Tidligere formand for det Konservative Folkeparti, vicestatsminister samt økonomi- og erhvervsminister, tidligere medlem af Europa Parlamentet og aktiv bestyrelsesformand i SYNERGI. Aktivt deltagende i den grønne omstilling ved at kæmpe for et mere energieffektivt Danmark og EU.
Ejer af Dansk Tang og tidligere medlem af Ungeklimarådet
Jeg brænder for bæredygtigt byggeri, og arbejder med rådgivning indenfor bæredygtigt byggeri. Jeg er særligt optaget af hvordan vi kan bygge indenfor de planetære grænser, og hvordan vi som rådgivere kan støtte bygherrerne i at sætte ambitiøse mål for bæredygtighed. Jeg er uddannet civilingeniør, har en ph.d. indenfor bæredygtig renovering og fungerer i dag som kompetencechef indenfor bæredygtighed hos den rådgivende ingeniørvirksomhed Artelia. Jeg er samtidig optaget af forandringsledelse, hvordan skaber vi bæredygtig forandring, regenerativt byggeri og regenerativ ledelse, ESG, cirkulær økonomi mv.
Jeg er Forperson for Tiny Varigheden på Køge Fælles Jord. Vi bliver hen over sommeren 2024 det første tiny house bofællesskab i Danmark med helårsbeboelse. Vi bygger udelukkende med genbrugs- og naturmaterialer og er del af REaldanias 4 til 1 planet kampagne. Jeg ved rigtig meget om byggeri af småhuse, biobaserede materialer, reducering af boligkvadratmeter og den dermed forbundne minimalistiske livsstil. Jeg er sammen med mange mennesker, der prøver en alternativ livsstil ude af hamsterhjulet og vi bygger på en grund, der dyrkes efter permakulturelle principper. Jeg var sammen med min mand en af de første til at have elbil i Danmark og jeg er derudover i bestyrelsen for et af de få demokratiske og grønne pengeinstitutter i Danmark, der lige er blevet B-Corp certificeret. Jeg kan altså bruges til næsten alt 😉
Folketingsmedlem
Næstforperson Klimabevægelsen, selvstændig i Innovation & bæredygtighed, uddannet i samfundsfag (cand.phil AAU), medlem af BKA, medlem af §17.4 Politisk Bæredygtighedsudvalg i Randers kommune, med-skaber af Grønne Hjerter i Aalborg.
Medlem af Folketinget, tidl. MEP
Jeg er uddannet på Bss med en cand merc i innovation og forretnings udvikling og har en top op fra Cambridge i bæredygtig ledelse. Jeg er partner i Simply Sustain, hvor jeg arbejder som konsulent og underviser med bæredygtighed ude ved virksomhederne. Jeg har podcasten Sustain’ish sammen med Lotte Hansen, hvor vi snakker bæredygtighed i dagligdagen. Så underviser jeg for Dania Erhverv, tradium og learnmark primært i alle deres fag inden for bæredygtighed, esg, co2, cirkulær økonomi osv. min styrke er at jeg er god til at formildelse så det bliver praktisk nært.
Uddannet sociolog. De seneste otte år har jeg beskæftiget sig med digitalisering og udviklingen af digitale teknologier, med fokus på den offentlige sektor. De seneste par år, har jeg dykket ned i muligheder og problemstillinger i krydsfeltet mellem den grønne og den digitale dagsorden (twin transition). Står bl.a. bag podcasten "Den grønne kode".
Politiker
Cand.scient. i klimaforandringer og til dagligt teamleder og projektleder i Viegand Maagøes bæredygtighedsafdeling. Jeg har erfaringer med udarbejdelse af kommunernes klimaplaner samt den nye opgørelsesmetode for landbrug og arealanvendelse i kommunerne. Derudover rådgiver jeg om energibesparelser i boligen.
Jeg var leder af Det Økologiske Råd (i dag Rådet for Grøn Omstilling) 1997-2018. Er i dag tilknyttet som frivillig, særligt inden for landbrug, fødevarer, grønne afgifter. . Er uddannet tek-sam'er fra RUC. Arbejder også med kemikalier, ressourcer og i nogen grad med udfasning af fossile brændsler og reduktion i afbrænding af biomasse.
Cand. hort. arch. / Landskabsarkitekt MDL
Jeg arbejder med projekter, partnerskaber og alliancer i det globale syd hos solidaritetsorganisationen Global Aktion. Jeg har beskæftiget mig indgående med klimaretfærdighed både professionelt og aktivistisk i mange år og har stor viden på området.
Engagement er et vigtigt kodeord for grøn omstilling på arbejdspladserne. Der er faktisk kæmpe potentiale i bred involvering: Flere perspektiver på mulighederne; Bredere faglighed til udviklingen: Medejerskab og opbakning til strategi og konkrete projekter. Og så tyder meget endda på, at trivslen øges, når arbejdslivet har mening på en større klinge. What's not to like? Brug mig i debat, panel eller samtale om fordelene ved den brede involvering. Og om hvordan det kræver ambition, fælles sprog og viden, måske lidt mod (og nogle gange en smule aktivistisk tilgang) for alvor at skabe fælles engagement og drive for grøn handling på arbejdspladsen. Jeg er selvstændig underviser og konsulent inden for bæredygtig ledelse og grøn omstilling af arbejdsplads og forretning. Har samarbejdet med fagbevægelse, uddannelsessektor, boligorganisationer og private virksomheder om bl.a. udvikling af inspirationsmaterialer, kompetenceudvikling af medarbejdere og processer for engagement og forandring. Desuden mange års erfaring med udvikling og drift af startup miljøer, uddannelsesudvikling inden for innovation og iværksætteri samt facilitering af erhvervsnetværk. Jeg glæder mig til endnu et fantastisk Klimafolkemøde! - og til at høre fra jer 🙂
Jeg har en baggrund som journalist i Frankrig, hvor jeg skrev om mulige løsninger på vores klimaudfordringer. Mange af de konstruktive historier, som jeg fortalte om, kom fra Danmark. Det er blandt andet derfor at jeg i 2018 valgte at flytte til Danmark: jeg vil gerne bo i et land med høje klimaambitioner. I dag arbejder jeg med at promovere Danmark som en spændende karrieredestination for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft til den grønne omstilling.
Ingeniør og Climate Reality Leader, Swecoansat, linselus på DR Nyheder om PFA
Uddannet landinspektør. Arbejder som praktiserende landinspektør og som formand for den faglige fagforening Landinspektørforeningen. Jeg arbejder derfor både i praktisk, lovgivningsmæssigt og politisk med arealanvendelse og ændringer af arealanvendelse i Danmark - både i det åbne land og i byen.
> Uddannelse og arbejde: PhD i fysik, arbejder til daglig som konsulent indenfor bæredygtighed - specielt i forhold til udledningsberegninger og klimarapportering, har tidligere arbejdet i mange år med vedvarende energi (vind-, vand-, sol- og bølgekraft), og som bestyrelsesformand for en prisvindende cirkulær virksomhed. > Er meget optaget af de planetære grænser og klima- og biodiversitetskatastrofen, samt årsagerne til disse - specielt set i forhold til vores økonomiske og samfundsmæssige systemer. > Har tidligere været en del af Modspild, som arbejdede for, bl.a. gennem et borgerforslag, at gøre rapportering af madspild i detailbranchen lovpligtig. > Leder af den danske gren af Stop Ecocide.
Public Affairs- og kommunikationschef ved Hedeselskabet. Debatemner: greenwashing, grøn kommunikation, politik, grønne samarbejder.
Jeg er ekspert i at undersøge, forstå og flytte grøn adfærd hos både borgere, forbrugere og medarbejdere. Jeg arbejder som adfærdskonsulent i konsulentbureauet bro, hvor jeg hjælper kommuner, statslige organisationer og virksomheder med at lave indsatser, der flytter adfærd. Jeg laver også workshops, hvor jeg underviser i at skabe vaneændringer for folk, der vil af med deres dårlige vaner, som at doomscrolle inden sengetid, eller at springe løbeturen over for at nå det næste afsnit af bagedysten. Vores tilgang er indsigtsbaseret (vi undersøger og analyserer adfærd) og adfærdsbaseret (vi skaber løsninger, der faktisk flytter konkret adfærd i praksis med udgangspunkt i adfærdsdesign). Og så tester og evaluerer vi indsatser. Baggrund Jeg er uddannet antropolog fra Københavns Universitet med specialisering i interventionsdesign. Jeg har tidligere arbejdet 4 år i Forbrugerrådet Tænk. 2 år i PassagerPulsen, hvor jeg stod for at undersøge og understøtte forbrugerne af kollektiv transports ønsker og behov, og 2 år i Plus på Kontoen, hvor jeg undersøgte unges økonomiske tryghed og trivsel og hjalp med at kvalificere Økonomi- og Gældsrådgivningens arbejde med at støtte unge og udsatte. Jeg har desuden været fast adfærdsekspert i programmet Ufornuftig på Radio4. (Se link længere nede) Emner De emner, jeg ved mest om, er bæredygtig-, kollektiv- og aktiv transport, affaldssortering, genbrug, madvaner, madspild, økonomisk adfærd, forbrugeradfærd, adfærdsdesign, vaneændring, nudging, antropologi, undersøgelsesmetoder, test og eksperimenter. Lær mig at kende – links Min LinkedIn profil: https://www.linkedin.com/in/casper-iuul Radioudsendelse om klimaadfærd i Ufornuftig på Radio4: https://radio4.dk/podcasts/ufornuftig/klimaadf-rd Webinar om at skabe klimavenlig adfærd med adfærdsdesign: https://www.youtube.com/watch?v=k2XyolQjdzA&t=1s
Landechef & Direktør Privat (Danmark), Gjensidige
Jeg har i 5+ år arbejdet med at skabe grønne adfærdsforandringer blandt borgere, forbrugere og medarbejdere. Jeg arbejder som adfærdskonsulent i virksomheden bro, hvor jeg underviser i adfærdsdesign og hjælper kommuner, statslige organisationer og virksomheder med at lave indsatser, der flytter adfærd. Vores tilgang er indsigtsbaseret (vi undersøger og analyserer adfærd) og adfærdsbaseret (vi skaber løsninger med udgangspunkt i generelle adfærdstendenser og adfærdsdesign). Og så tester og evaluerer vi indsatser. Baggrund Jeg er uddannet cand.scient.pol. med sidefag i psykologi og tilvalg i sociologi og etnologi. Jeg har også erfaring som konsulent fra BehaveGreen (tidl. Naboskab). Emner De emner, jeg ved mest om, er affaldssortering, genbrug, forebyggelse af engangsservice og takeaway-affald, madvaner, madspild, forbrugeradfærd, adfærdsdesign, nudging, antropologi, undersøgelsesmetoder, test og eksperimenter. Lær mig at kende – links Min linkedinprofil: https://www.linkedin.com/in/sofiemartinedideriksen/ Artikel om pantkopper i Ingeniøren: https://pro.ing.dk/wastetech/holdning/bliver-aarhus-pantkopper-en-succes-disse-faldgruber-skal-undgaas Forbrugerundersøgelse om genbrugelige to-go-kopper: https://www2.mst.dk/Udgiv/publikationer/2021/12/978-87-7038-371-4.pdf
Jeg driver miljøvirksomheden STRANDET, sammen med min partner Julie Müller. I STRANDET arbejder vi for at sætte fokus på plastforurening i vores natur. Dette gør vi ved at indsamle og genanvende plast der skyller op på Vestkysten og genanvender dele af det indsamlede plast til nye produkter. Vi afholder strandrensninger og formidler viden om havet og forurening til børn og unge. I vores havplastværksted i Nørre Vorupør lærer elever om plastforurening, genanvendelse, ressourcer og cirkulær økonomi, hvor de blandt andet selv er med til at genanvende havplast. Derudover hjælper vi virksomheder i på deres grønne rejse, fx. hjælp til affaldsortering, CO2-regnskab, og LCA/PCF analyser. Jeg har arbejdet med globale problemstillinger de sidste 15 år og er generelt meget optaget vores menneskelige aftryk på planeten og de udfordringer vi står med ift. vores ressourceforbrug og det aftryk det sætter på vores havmiljø - om det er plast/affald, PFAS, kvælstofudledning eller fiskeri.
Arkitekt, tømrer og bygningssagkyndig. Fagekspert i Videncentret Bolius inden for byggeteknik og bæredygtighed. Del af indsatsen ’Bo Bæredygtigt’ som har til formål at give danskerne viden og råd samt inspirere til at bo mere bæredygtigt. Deltager aktivt med viden om bl.a. brug af nye og genbrugte byggematerialer til både vedligehold, renovering og nybyg samt syn på hvordan vi skal reparere og bevare de ting og sager vi allerede har, så vi reducerer mængden af affald og begrænser brugen af nye ressourcer.
Baggrund, viden & Erfaringer: Danskernes forhold til deres bolig, vide om boligmasse, bomønstre og hvor danskernes primære klimaaftryk i boligen ligger. Arkitekt og formidlingschef i Videncentret Bolius. Danskerne elsker deres boliger og bruger mere tid, ressourcer og energi på deres bolig. Hvis vi skal få danskerne til at Bo bæredygtigt, har vi brug for at forstå, hvad vores forhold til boligen er, og hvordan vi kan komme i den rigtige retning
Klimaforsker på DMI og faglig leder af DMI's Klimaatlas. IPCC forfatter. Ekspertise indenfor 1) effekter af klimaforandring på Danmark. og 2) klimaforandring i havene.
Jeg er uddannet paramediciner og valgt til regionsrådet i Syddanmark, Jeg sidder i sundhedsudvalget og udvalget for byggeri, indkøb og grøn omstilling. Jeg er optaget af den grønne omstilling af vores sundhedsvæsen og tror på at vi med baggrund I vores størrelse har mulighed for at påvirke resten af samfundet i retningen af mere bæredygtighed.
Pædagog, børne og familiepolitisk debattør, ekstern ordfører for børn og familier Alternativet, fhv stedfortræder Folketinget, arrangør af debat på Klimafolkemødet 2022 "Fra Hamsterhjul til klimahandling". Mit fokus er på hvilke barrierer der er for især børnefamillier ift at få de grønne vaner. Det kan bla være måden vores arbejdsmarked er indrettet på, som gør hverdagen som familie presset og udfordrer at ændrer vaner. Det er også interessant at debattere hvordan vores daginstituioner kan arbejde med bæredygtighed og børns helt naturlige nysgerrighed ift naturen og omsorgen for den.
En væsentlig del (ca. halvdelen) af klimabelastningen for det byggede miljø ligger i byudviklingen (uden for bygningerne). Alligevel er der meget lidt fokus på bæredygtighed i byudvikling. Det er afgørende den grønne omstilling, at der er fokus på potentialet her - og ikke kun på klimareduktioner i byggeriet. Byudvikling er tværfagligt og berører temaer, der rækker meget længere ud end til byggeriet.
Jeg studere en kandidat i Fysik med fokus på kernefysik, og er analytiker i Foreningen Atomkraft Ja Tak, en frivillig klima- og energiforening. Jeg er meget vidende omkring det danske , europæiske og globale energisystem. Og jeg ved meget om atomkraft og andre energiformer. Senest har jeg lige været deltagende på COP28 i Dubai, hvor jeg var inviteret til at snakke om atomkraft og energi.
Min stilling er Strategisk Bæredygtighedsaktivist i energikoncernen SEF. Vi er en erhvervsdrivende fond, der med fokus på virksomhedsaktivisme og samfundsansvar præger virksomheder og det brede samfund i en bæredygtig, regenerativ retning. I den forbindelse er virksomhederne essentielle at få med i den grønne omstilling, fordi virksomheder er arenaer, drevet af mennesker, der er vant til at handle. Vi mangler handling på snart sagt alle fronter i forhold bæredygtighed og biodiversitet, men i dén grad også ifht lovgivning, uddannelse og drift af vores samfund generelt. Dette har jeg både viden og holdning til, som jeg er vant til at anvende for at flytte mennesker og virksomheder i en handlingsorienteret retning.
Jeg er stifter af Skodbevægelsen. Har i flere år arbejdet med Miljøforurening. Plastik i miljøet. Brugen af affald, som kunst og middel til at ændre adfærd.
Som forkvinde for Landsforeningen Praktisk Økologi repræsenterer jeg 4200 haveejere, der dyrker deres haver efter økologiske principper og med øje for at bevare og fremme biodiversitet i haven. Jeg er særligt optaget af hvordan haven kan blive et sted, hvor almindelige danskere kan gøre en forskel i forhold til at reducere deres CO2 aftryk og faktisk også være med til at lagre CO2. Der er en hel industri, der lige nu promoverer en ikkebæredygtig tilgang til have, både i forhold til indretning af haven og bæredygtige dyrkningsformer. Den vil vi i Praktisk Økologi gerne give modsvar. Landsforeningen Praktisk Økologi har i 2024 et fokus på brug af spagnum, som vi ønsker helt ud af haverne og erstattet med klimavenlige alternativer, der også fremmer en levende og regenerativ jord. Desuden er jeg optaget af selvforsyning og lokale mad, samt den positive effekt på mental sundhed som havearbejdet kan give. Landsforeningen Praktisk Økologi arbejder for at fremme interessen for og kendskabet til økologisk forsvarlig levevis gennem oplysning, rådgivning og i praksis at udbrede brugen af økologisk forsvarlige dyrkningsmetoder, og dyrehold og husholdningskundskaber. Jeg er uddannet kulturformidler og har arbejdet med frivillighed og formidling om ensomhed og fællesskaber i NGO-branchen. Siden 2021 har jeg været selvstændig grøntsagsdyrker og haveformidler med firmaet Selvsået.
Direktør i Rådet for Grøn Omstilling
Jeg arbejder i Rådet for Grøn Omstilling - en uafhængig miljøorganisation - som seniorrådgiver i Energi & Klima. Mine arbejdsområder er udfasning fossile brændsler og træ, udrulning af fjernvarme og varmepumper, energieffektivisering og transformation af den eksisterende bygningsmasse, men jeg kan dække de fleste områder inden for energi, klima og byggeri. Jeg har en kandidat i Climate Change fra Københavns Universitet.
Jeg er rådgiver i Rådet for Grøn Omstilling, hvor jeg arbejder med fødevarer og bioressourcer. Jeg ved især noget om hvordan vi skal bruge vores arealer i fremtiden, biokul og kulstoflagring i vores landbrugsjord, alternative proteiner (plantebaserede proteiner, fermentering/præcisionsfermentering og kultiverede proteiner), hvilken rolle kød og mælkeprodukter skal spille i fremtiden, omstilling til mere plantebaseret fødevareproduktion og hvordan vi bruger vores bioressourcer bedst muligt.
Seniorrådgiver for fødevarer og bioressourcer i Rådet for Grøn Omstilling. Viden om landbrugets klimaudfordringer og løsninger, fremtidens fødevarer, klimaafgift for landbruget, EU klima politik på landbrugs- og fødevareområdet, agro-økologi/carbon farming og regenerativt landbrug, herunder ETS og CAP, landbrugets næringsstoffer - herunder påvirkning af havmiljø og klima
Jeg er uddannet violinist og komponist fra Syddansk Musikkonservatorium. Siden 2021 har jeg været ansat som underviser samme sted. Jeg arbejder med bæredygtighed i et kunstnerisk forskningsprojekt som omhandler en undersøgelse af spændingsfeltet mellem natur og kultur samt om naturen er en nødvendighed for kunstneres evner til at skabe.
Professor i statskundskab med interesse for demokrati, borgerinddragelse og uddannelse
Mit fokus er på: omstilling af vores produktion og forbrug til cirkulær økonomi. Jeg har fx. været projektleder på udarbejdelsen af Danmarks første https://www.circularity-gap.world/denmark.
Regionsrådsmedlem (SF), bestyrelsesformand f. Odense Renovation A/S, Cirkulær økonomi, genbrug
Jeg værner om livet, og ser mange tegn på livet ebber ud. Ved at få øje på mellemrum og sammenhænge i livets logik, inspirerer og faciliterer jeg til løsninger og forankring, i såvel individ som organisation. Vi skal se hele vejen rundt i hvert et økosystem. Visionen er at vi skal designe livet levedygtigt og bedre, for at være de forfædre fremtidens generationer skriger på.
Regenerativ livsdesigner - Jordemoder m. Master i Ledelse og Innovation
Uddannet journalist i 2012 og i Dansk som andetsprog i 2017. Har arbejdet som journalist på tv og avis og som underviser i dansk og mediefag på sprogskoler og højskoler. Jeg har arbejdet på AllerMedia, Midtjyllands Avis, Jyske Bank TV og været studievært på Bornholm i 1 år fra 2020 - 2021. Jeg er vild med at formidle og lave liveinterviews. har bl.a. interviewet Ulrike Herrmann om cirkulær økonomi og hendes bog Kapitalismens Afslutning i februar på WORD-festivalen. Jeg har en bred viden om samfundet og kan hurtigt sætte mig ind i ting. Mine interesser favner vidt, men er især (hvis jeg nu skal sætte dem i en bæredygtigheds-kontekst): arbejdsmarked og balancen mellem familie og arbejdsliv, børnefamiliepolitik, sundhed i et holistisk perspektiv (altså hvad kan man gøre for at holde sig sund uden medicin og medikamenter), bofællesskaber (skrev hovedopgave på DJH om emnet), lighed i sundhed, demokrati og integration.
Arbejder for at skabe sammenhæng i omstillingen. Mellem det lokale, nationale og internationale. Mellem tekniske løsninger og personlige holdninger. Arbejder med dybe kulturforandringer og fællesskaber. Driver omstilling via vision, nysgerrighed og samarbejde. Er Direktør i Bæredygtig Herning og har tidligere arbejdet med GreenLab i Skive samt diverse grøn omstillingsprojekter.
Projektleder i Bæredygtig Herning (lokalt inspirationshus og facilitator for bæredygtig omstilling) hvor jeg faciliterer projektudvikling, samskabelse og realisering af lokale projekter relateret til bæredygtighed for vores medlemmer og lokale samarbejdspartnere. Baggrund som cand.merc.int fra CBS med specialisering i bæredygtig forretningsudvikling. Specifik erfaring med projekter inden for lokale, bæredygtig fællesskaber og borgerinddragelse, mad og turisme, industrisymbioser, cirkulær økonomi, tekstiler og affaldshåndtering - samt fundraising og EU projekter. Derudover optaget af den indre omstilling - tilgang, vaner, mindset m.m. i forhold til den bæredygtige omstilling.
Vicedirektør i DI med fokus på klima og grøn omstilling. Ansvarsområde: Varetager dansk erhvervslivs interesser i forhold til den klimapolitiske dagsorden på globalt, europæisk, nationalt og lokalt plan.
Lokal "græsrods- klimakæmper", tovholder i Foreningen Middelfart Vilde Kommune, medlem af Røjlehalvøens Lokaludvalg, og involveret i et lokalt naturgenetableringsprojekt i samarbejde med ejer (kirken), fonde, lokalbefolkning og kommune. Er det jeg selv betegner som "skabsveganer", og senest også klummeskribent i ugeavisen/Melfarposten. Arbejdsmæssigt sidder jeg helt tilfældigt i miljøafdelingen i NIRAS, godt nok med administration, men også praktisk bæredygtighed. Uanset hvad, brænder jeg for både klima, miljø og biodiversitet, og jeg brænder for at vi alle inkluderes i af løfte i flok. For fællesskabet giver den synergieffekt, vi mangler, for at kunne sætte turbo på en bæredygtig omstilling igennem handling og ikke bare ord.
Har været aktiv i Den Grønne Ungdomsbevægelse siden 2020. Har arbejdet som politisk rådgiver i Klimabevægelsen i Danmark. Er nu studerende på kandidaten i Klimaforandringer på Københavns Universitet. Arbejder desuden i Nordic Center for Sustainable Finance i Mellemfolkelig Samvirke.
Thuri Kledal, ejer af NaturRefugium, bringer en unik kombination af videnskabelig ekspertise og praktisk erfaring til scenen. Med en Ph.D. i sundhedsvidenskab og kvalifikationer inden for naturterapi, regenerativt lederskab, økopsykologi og reproduktions biologi, er Thuri en anerkendt stemme inden for trivsel.
Hovedbudskaber:
• Naturforbundethed: Vi bidrager til at løse biodiversitets- og klimakriserne ved at hjælpe mennesker til en dyb, empatisk og respektfuld relation til naturen.
• Trivselskrisen: Vi bidrager til at løse trivselskrisen, fordi naturforbundethed er en uundværlig kilde til ro og dermed til psykisk og fysisk trivsel.
Thuris Programmer:
• Ledelse ud i naturen
• Stresscoaching
• Skovbads vandring (indhyllet i natur som når vi solbader) - en helt særlig måde at være i kontakt med naturen
Disse programmer hjælper effektivt med at tackle livsudfordringer, stress, angst og depression. Thuris tilgang er fænomenologisk og evidensbaseret, hvilket sikrer, at deltagerne får praktiske og videnskabeligt funderede redskaber. Thuri har udviklet det NORDISKE SKOVBAD og arrangerer uddannelsesforløb og workshops i naturterapi. Hendes arbejde er blevet anerkendt af både Berlingske Tidende og Politiken, som har bragt artikler om den skovbadning, hun praktiserer og underviser i.
For flere detaljer, besøg hjemmesiden: NaturRefugium.
Jeg har beskæftiget mig med strategi-, ledelses- og organisationsudvikling i 25 år. De første 10 år som konsulent i private rådgivningsvirksomheder. Herefter fulgte lidt over 10 år som HR-chef og strategichef i offentlige videnorganisationer. Fra 2019 og frem til 2023 var jeg leder af bæredygtighedsenheden på Syddansk Universitet. I 2023 besluttede jeg at starte egen virksomhed for at bringe mine erfaringer i spil for at bidrage til en bæredygtig fremtid for mennesker, organisationer og planeten. Jeg arbejdede som leder af bæredygtighedsenheden på SDU med at skabe konstruktive rammer for medarbejder- og deltageraktivisme på bæredygtighedsområdet. Formålet var at bringe ansatte og studerendes kreative innovationskraft i spil for at realisere organisationens bæredygtige potentiale. En værdifuld sidegevinst var desuden, at deltagelse i sådanne processer understøttede nye relationer, skabte trivsel og opbyggede fællesskaber. I øjeblikket bistår EarthWize Leadership Odense Klimapartnerskab med uddannelse af ansatte til at blive klimaambassadører og dermed aktører i de 12 virksomheders klima- og , som udgør partnerskabet. Jeg er uddannet som cand.scient.pol. og har siden gennemført en masteruddannelse i læreprocesser og en masteruddannelse i ledelsesudvikling. Jeg er i øjeblikket i gang med en uddannelse til psykoterapeut.
Min baggrund kan opdeles i tre forskellige, men relaterede områder: Jeg har været forsker i international governance, bæredygtighedskonsulent og er i øjeblikket aktiv i NGOen Stop Ecocide Danmark. Indtil 2020 har jeg arbejdet som forsker (PhD og Postdoc) i international governance, med bl.a. EU og klimaregimet UNFCCC - med dets årlige COP-møder - som fokusområde. Med denne viden kan jeg bidrage til debatterne ift. klimadagsordenen på EU- og internationalt niveau, udfordringerne relateret til klima governance, samt hvordan disse organisationer fungerer. Mine bidrag til denne forskning findes bl.a. i udgivelsen 'Global Legitimacy Crisis: Decline and Revival in Multilateral Governance' (Oxford University Press). At forske i klimaregimet er utroligt fascinerende, men det viste mig også, at fremskridtene på klimaområdet er for få og for langsommelige. Derfor skiftede jeg spor og begyndte at arbejde som bæredygtighedskonsulent, hvor jeg i samarbejde med virksomhederne mere direkte kunne påvirke udledningen af drivhusgasser. Med disse erfaringer har jeg en grundig forståelse af bæredygtighedsdagsordenen (fx CSRD og EU-taksonomien), konkrete forslag og ideer til hvordan man kan gøre virksomheder mere grønne samt praktisk erfaring med fx udarbejdelse af klimaregnskaber. Endlig er jeg frivillig i NGOen Stop Ecocide Danmark – en del af Stop Ecocide International. Ecocide refererer til katastrofale ødelæggelser af naturlige økosystemer, forårsaget af aktiviteter som fx olieudvinding, skovrydning og overfiskeri. Stop Ecocide arbejder for at den type ødelæggelser bliver juridisk strafbare. Mens vi ser diskussioner om kriminalisering af ecocide i andre europæiske lande (fx Spanien, Belgien og Italien) samt på EU og internationalt plan, er diskussionen om dette emne stort set ikke-eksisterende i Danmark. Hos Stop Ecocide Danmark forsøger vi derfor at kickstarte den tiltrængte diskussion om kriminalisering af ecocide i Danmark. Klimafolkemødet kunne være en vigtig platform for os til at få skudt denne diskussion i gang. Jeg er generelt interesseret i klimaretsager – se evt. mit debatindlæg i Dagbladet Information, https://www.information.dk/debat/2023/09/sagsoeg-danske-stat-forsoemme-biodiversiteten
Regionsrådsmedlem og prof bestyrelsesmedlem
Jeg er Ungdomsdelegat til FN på Klima & Miljø, da jeg er hyperinteresseret i klimahandling og især med fokus på inddragelse af unge - både i handlingsdelen, men også i beslutningsprocessen på alle niveauer. Derudover arbejder jeg i DeltagerDanmark-Teknologirådet med Grønne Nabofællesskaber, lokale klimatopmøder og klimaborgerting. Jeg læser lige nu en kandidat i statskundskab med fokus på klimapolitik.
Sociolog, ph.d og specialkonsulet i Brancheforeningen Cirkulær, hvor jeg arbejder med adfærd, affaldsforebyggelse og forbrug. Jeg ved meget om hvad der historisk og kulturelt har bragt os til et sted, hvor vi bruger alt for mange af klodens ressourcer, bruger det de er blevet brugt til at lave alt for kort tid, hvorfor alt for meget alt for hurtigt bliver til affald. Jeg ved og mener også en del om, hvad der skal til for at sænke tempoet i og selve vores forbrug og således bringe os tilbage indenfor de planetære grænser. Herudover er jeg også ekspert på hvorfor det i det hele taget og mere generelt ikke er mere normalt at gøre det som er bæredygtigt. Uanset om vi taler måden vi spiser, holder ferie, bor, transporterer os til daglig, klæder os, giver gaver mm.
Jeg besidder indgående kendskab til cirkulære produkter, bæredygtigt forbrug og implementeringen af systemiske ændringer hen imod en cirkulær økonomi. Derudover er jeg ekspert inden for produktion og forbrug af tekstiler og plastik samt anvendelse af affald som ressourcer. Mit nuværende job er kontorchef for Cirkulær Økonomi og Affald i Miljøstyrelsen. Jeg har desuden en international karriere bag mig, hvor jeg har fungeret som Innovationsattaché i Kina under Udenrigsministeriet og yderligere bl.a. haft en stilling som strategisk rådgiver for Lundbeckfonden. Min uddannelsesmæssige baggrund inkluderer en kandidatgrad i historie og europastudier fra Aarhus Universitet. Som erfaren taler og debattør formår jeg at formidle min personlige passion for de emner, jeg vil kunne tale om på Klimafolkemødet. Denne passion skinner tydeligt igennem, når jeg står på scenen. Jeg er fuldt engageret i at fremme et miljø præget af samarbejde og læring, hvor vi sammen kan udforske innovative løsninger for en bæredygtig fremtid. Jeg er dygtig til at omsætte komplekse emner på en god, interessant og letforståelig måde og sikrer, at tilhørerne alle kan forstå og relatere sig til emnet. Som debattør kan jeg derfor give gode og relaterbare eksempler, der illustrerer, hvordan vi alle kan bidrage til den grønne omstilling. Jeg vil også pege på de konkrete skridt, vi er nødt til at tage som samfund for at sikre succesen af den cirkulære økonomi og opfyldelsen af vores klimamål.
Forfatter og foredragsholder. Stifter af Danmarks største FB-fællesskab om Minimalisme og Købestop, hvor 37.000 medlemmer dagligt diskuterer alt fra reparation af tøj, til genbrugsgaver, madspild, købestop og energibesparelser i hjemmet. Vi angriber REDUCE-benet af (reduce, reuse, recycle) og bekæmper overforbrugssamfundet, en dag af gangen.
Vandrecoaching, naturlig, bæredygtig og regenerativ ledelse, fremtidens lederskab, mental sundhed på arbejdspladsen, kommunikation om natur ift.arbejdsliv cyklisk arbejdsdesign
Journalist og ph.d.-studerende (snart færdig), skriver afhandling om dansk klimajournalistik. Nærmere bestemt hvordan og hvorvidt nyhedsjournalistikkens normer udfordrer dækningen af klimaforandringer.
ESG Manager Building supply
Uddannet Zoneterapeut og underviser indenfor bevægelse, kropsbevidsthed og sundhed. Dette har været min naturlige indgang til økologi, kost og klimahandling, og jeg mener faktisk, at det at have personlige og kropslige erfaringer, i forhold til helbred og klima går hånd i hånd er sundt, så det vil jeg gerne arbejde for. Jeg har også arbejdet indenfor helsekostbranchen, er forfatter og sangskriver m.m.
Jeg arbejder med at skabe de rette rammer for at græsrødder, borgere, civilsamfund og mennesker (kært barn) kan deltage aktivt i den grønne omstilling. Til dagligt er jeg afdelingsleder for Velux-fondenes "Projekt 70i30" hvor jeg står for engagementssporet. Det arbejde sker i organisationen DeltagerDanmark, der arbejder med deltagelse, demokrati, involvering og lederskab. Jeg er ekspert i borgerinddragelse, når det drejer sig om klima, VE, biodiversitet.
Naturvejleder, psykoterapeut, foredragsholder og forfatter. Biodiversitet har optaget mig siden jeg stiftede Sommerfuglebevægelsen i 2017.
Regenerativ designer, permakultur praktiker og formidler indenfor grøn omstilling.
20+ års erfaring i arbejdet med bæredygtighed globalt for både FN systemet, virksomheder og NGO'er. Arbejder nu med at skabe grobund for kommunikation, der kan inspirere til handling på klima og biodiversitetskrisen. Pt. arbejder jeg for en stop global kampagne 'Bee the Change' for biodiversitet der skal lancheres til COP.
Jeg arbejder og virker intenst med mobilisering, organisering og lederskab af den borgerdrevne grønne omstilling, bl.a. i regi af Grønne Nabofællesskaber hvor jeg har masser af erfaringer med konkrete lokale grønne tiltag. Jeg har været med til at sætte Kunsten og Kulturens rolle på dagsorden på Klimafolkemødet med en række samtaler gennem årene (og det er stadig super vigtigt) ligesom jeg forsøger at give rum for at bygge bro mellem indre og ydre bæredygtighed. Jeg går på tværs af mange af nedenstånde kategorier, nogle gange som klar ekspert andre gange mere holdningsmæssigt.
CEO og Founder hos ESG365 samt Ørum Advice. Har erfaring med implementering af verdensmål samt med ESG-rapportering. Er optaget af at gøre bæredygtighedsindsatser til virksomhedskultur. Har et mål om at inspirere over 500 virksomheder til at tage samfundsansvar inden 2030. Tidl. medlem af Folketinget (2005-2011). Klima- og miljøordfører samt deltager ved 3 af FNs Klimatopmøder.
Arbejder med udvikling af bæredygtige lokalsamfund og lokale fællesskaber. www.blup.dk
Jeg/City Tekniq er en (helt) uafhængig rådgiver indenfor eMobilitet. Jeg hjælper kommuner, boligselskaber og arbejdspladser med at lave udbud, flådeanalyser, estimater, ladestrategier, workshops og foredrag om eMobilitet. Jeg har erfaring med Elbiler og Ladeløsninger siden 2012, og har stået for +100 udbud fra samtlige leverandører i Danmark. Jeg ér autoriseret El-installatør, men arbejder udelukkende rådgivende.
Jeg har været passioneret for bæredygtighed, fra en alder af 8 år, og har specialiseret mig i dette felt igennem de sidste 28 år. Jeg har studeret Agrobiologi Husdyrvidenskab, med valg i klima og miljø, jeg har uddannet Jordbrugsteknolog Husdyrvidenskab, speciale i alternative landbrugsformer og en Bachelor i Landbrugs- og miljø management. Jeg har arbejdet med bæredygtighed i 20 år, og LCA og klimaregnskab i 10 år. Jeg arbejder den dag i dag, som bæredygtighedsrådgiver og udarbejder LCA; klimaregnskaber og ESG rapporter for virksomheder som bearbejder råvarematerialer og bygge- & anlægsbranchen.
Jeg arbejder til daglig som PR-rådgiver og public affaires konsulent med speciale i den grønne omstilling, særligt energi og natur. Her rådgiver jeg virksomheder og organisationer om kommunikation af deres tiltag. Jeg er et erfarent foreningsmenneske, der taler varmt for frugtbare samarbejder mellem borgere og kommune. Jeg har også bred erfaring fra borgerdrevne tiltag for biodiversitet og grøn energiforsyning.
Jeg er grundlægger af firmaet Business With Impact. Jeg er ledelsesrådgiver og mit speciale er at gøre bæredygtighed profitabelt for små og mellemstore produktionsvirksomheder. Jeg har hold præsentationer om dette emne til over 10.000 personer dækkende alt fra bestyrelsesmedlemmer og ledergrupper til teknisk personale. Jeg har haft hoved inde i over 100 virksomheder ifm deres arbejde med cirkulær økonomi og bæredygtighed. Jeg er den længst fungerende rådgiver om cirkulær økonomi i Norden. Jeg er forfatter til Amazon Bestseller bogen Making Sustainability Profitable.
Jeg er optaget af regenerative processer og menneskets forhold til naturen. Jeg er lektor på pædagoguddannelsen i VIA og underviser i det antropocæne og det regenerative, både som grundsyn og som måde at arbejde med uddannelse på. Jeg er derudover projektleder for verdensmålsambassadørkorpset for studerende i VIA sammen med en kollega.
Jeg er uddannet biolog, og har erfaring fra forskningens verden, hvor jeg arbejde med bl.a. genudsættelser af aber i naturen. Nu sidder jeg som projektleder for bæredygtighed på Experimentarium. En rolle som jeg finder enormt vigtig, relevant og givende. På Experimentarium vil vi gerne tage en ledende rolle når det kommer til oplevelsesbranchens bæredygtige udvikling, og jeg vil derfor meget gerne deltage aktivt i Klimafolkemødet 2024. Her forestiller jeg mig, at jeg/vi vil kunne byde ind med vores erfaringer: som SMV'er er der en del udfordringer og omstillingen koster ressourcer. Derudover er der hele aspektet med forankring i virksomheden. Sidst men ikke mindst brænder jeg for emnet, og jeg stiller mig mere end gerne til rådighed i hele perioden 29.-31.8 2024.
Som naturbaseret coach og mindset mentor faciliterer jeg medarbejdere, ledere og virksomheder til at træde ind i en ny æra for personlig og professionel udvikling inden for det 'regenerative paradigmeskifte'. Klimaproblematikken handler i høj grad om, at man ledes tilbage til naturen og genopretter forbindelsen til krop og sjæl, så teamets samhørighed styrkes og skaber grobund for et etisk lederskab, således at vi sammen kan gøre noget ekstraordinært for en bæredygtig fremtid. Det handler om en øget bevidsthed gennem mentaltræning og det handler om at samarbejde som gruppe fremfor en flok individualister. En utrolig vigtig faktor i løsningen af klimaproblematikken ift. at skabe en positiv indvirkning og bæredygtig værdi for mennesker og miljø.
Jeg er uddannet antropolog, men har mange år arbejdet med taleskrivning og klimakommunikation. I 2021 udkom min bog 'KLIMATALER' i Danmark og i 2024 udkommer den internationalt. Den taler blandt andet om de svære klimaSAMtaler, vi skal have. Jeg har arbejdet med klimakommunikation i kommuner, de grønne ministerier og i FNs miljøprogram (UNEP). Og så er jeg meget engageret i forholdet mellem mennesker og natur, hvad vi kan lære af fortiden og hvordan vi får naturen ind i vores haver. Jeg vil ofte have som budskab at vi skal bruge de demokratiske muligheder for indflydelse og gøre vores arbejde til et klimajob.
www.2030-planen.dk om en families 15 års arbejde med at reducere CO2-udledning: Ja. Det kan skaleres til organisationer og virksomheder. Gode liv i grøn omstilling. Munter aktivisme: ifht pensionsselskaber, tankstationer, skamfering af træer mm. Arbejde: Cirkulær økonomi i Odsherred Kommune
Jeg er i lære som VVS-installationstekniker, der er et af de fire specialer under VVS-energiuddannelsen. Til daglig fører jeg den grønne omstilling ud i livet og installerer fremtidens grønne, bæredygtige og tekniske løsninger. Jeg er formand i Blik og Rør Ungdom, hvor jeg repræsenterer lærlingemedlemmer og unge faglærte i hele landet. Hvis Danmark skal leve op til klimaloven og de bindende klimamål, er der brug for flere grønne faglærte. Det gælder især i bygge- og installationsbranchen, hvor vi VVS'ere står forrest i klimakampen. For mig og mine kollegaer er den grønne omstilling ikke bare noget, vi snakker om. Den grønne omstilling er sgu noget, vi gør til virkelighed. Fremtidens klimahelte er faglærte!
Stor erfaring fra forsikringsbranchen med særlig fokus på forebyggelse af skader herunder; klimatilpasning og bæredygtig byggeri.
Chefkonsulent i Brancheforeningen Danske Byggecentre
Landsformand for Cyklistforbundet. +20 år som kommunalpolitiker for V i Randers byråd
Co-CEO og seniorrådgiver i zeal, som rådgiver om forretningsudvikling indenfor planetens grænser og altid med fokus på tre bundlinjer: Miljø, mennesker og økonomi. Jeg er desuden medforfatter til flere bøger om cirkulære forrentningsmodeller samt gæstelektor og oplægsholder i både ind- og udland. Jeg har mange års erfaring med at udvikle, rådgive og implementere bæredygtige og langsigtede forretningsmodeller. Jeg deltager gerne aktivt i klimadebatten og med mange års praktisk erfaring bag mig, har jeg et godt billede og overblik over, hvad der rører sig specielt i SMV segmentet og hos iværksætterne qua mit arbejde som rådgiver hos SMV kunder uafhængig af branche og underviser på iværksætteruddannelser.
Bæredygtig ledelse, regenerativ ledelse
Fjernvarme og samarbejde, civilingeniør
Varmeforsyning - gas ud af rumopvarmning - NEKST -
Agronom og direktør for Innovation i SEGES Innovation, som er en uafhængig, non-profit forsknings- og innovationsvirksomhed, der i mere end 50 år har arbejdet for en bæredygtig og konkurrencedygtig landbrugs- og fødevareproduktion. Virksomheden kobler faglige indsigter med digitale teknologier, så ny viden kommer ud at virke i stalden, på marken og i hele værdikæden fra jord til bord. Lisbeth Henricksen kan som debattør bl.a. diskutere dansk forskning og innovation i bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion, klima, ESG, dyrevelfærd, tendenser i innovation fra jord til bord. Se LinkedIprofil: https://www.linkedin.com/in/lisbeth-henricksen-6a2b1550/
Startede i 2020 Grønne Nabofællesskaber, som er lokale handlefællesskaber. Grønne Nabofællesskaber har til formål at bidrage til den nødvendige bæredygtige omstilling, det gør vi ved at mobiliserer til grøn handling gennem organisering af lokale fællesskaber. Folk finder lokale ligesindede og igangsætter aktiviteter som at holde grønne fællesspisninger, planter små byskove med skoler (2030skov.dk), starter Repair Caféer, dele biler, holder bytte markeder, laver Havevandringer, dyrker/køber lokale grøntsager m.m. Samarbejder/partnerskaber med Danmarks Biblioteker, Praktisk Økologi og mange andre foreninger. Samarbejde/projekter med mange kommuner omkring deres dk2020/klimahandleplaner. Fondet af projektet 70i30, og god dialog med andre fonde. Vi er samlingspunkt nationalt, regional, kommunalt, lokalt for egne og andre handlefællesskaber og har som mål at samle 150.000 folk i 2026.
Jeg er stifter og leder af Center for livskraft og regenerativ transformation, og har arbejdet med bæredygtighed i kultur og byer i 20 år. Jeg vil gerne koordinere og opbygge en regenerativ zone på klimafolkemødet, gerne i samarbejde med skoler og andre lokale aktører. Jeg kan også deltage i paneler eller holde oplæg baseret bla på den bog, som Tim Struck og jeg udgiver til foråret, om regenerative transformationer.
Biolog, ph.d. med 20 års erfaring i den private sektor med forskning indenfor fødevareproduktion. Nu som Klimachef hos SEGES Innovation er mit fokus at hjælpe landbruget i den grønne omstilling med at reducere drivhusgasudledningen og støtte op om en mere bæredygtig fødevareproduktion. Som leder af Center for Klima & Bæredygtighed i SEGES Innovation trækker jeg på dyb viden fra en lang række agronomifaglige medarbejdere. Desuden har SEGES en exceptionel adgang til data fra landbruget igennem sine softwareløsninger og databaser som anvendes bredt i dansk landbrug. Herfra har vi fx udviklet en løsning der kan beregne klimaaftrykket af landmandens bedrift såvel som klimaaftrykket af de fleste af landbrugets produkter. I foråret 2023 udgav vi også en rapport som beskriver 29 tiltag, som i perioden frem til 2030 vil kunne indføres i dansk landbrug og som er tilstrækkelige til at nå det nationale mål for landbruget i 2030: 55-65% reduktion i forhold til 1990-udledningen.
Ung grøn liberal debattør, Klima- og miljøordfører, Liberal Alliances Ungdom, 2. års HHX-studerende Slotshaven Gymnasium Holbæk, studerende Grønt Akademi. Ungdomspolitisk stemme med konkrete forslag, i stedet for Christiansborgs symbolpolitiske klimanøleri. Klimahandling nu! Vækst og grøn omstilling går hånd i hånd!
Panelist, debattør (instagram: danrosedk)
Civil Ingeniør, PhD og bæredygtighedsspecialist, podcast vært på den grønne sofa, rådgivende ingeniør indenfor bæredygtighed. Kæmper min personlige klimakamp.
Direktør i Danmarks Økologiske Jordbrugsfond & Dansk Økojord A/S. Arealanvendelse, klima, biodiversitet, drikkevand, ejerformer, landbrugsudvikling, økologi, generationsskifte
Nyhedsbrev
Følg med...
Og hold dig opdateret om Klimafolkemødet.