Bæredygtighed på
internettet

Klimafolkemødet har fået denne hjemmeside energioptimeret for at minimere påvirkningen af miljøet ved besøg på hjemmesiden. På den måde er energien, der benyttes, når din enhed besøger Klimafolkemødets hjemmeside, reduceret med ca. 70%.

“Hvis internettet var et land, ville det være det sjette mest energiforbrugende land”
(Jones, Nicolas; 12.09.18, Nature.com)

De fleste af os bruger internettet mange gange hver dag uden at tænke over den mængde energi, der bruges til at drive det. Når vi streamer en film på Netflix, sender mails eller surfer nyheder, bliver der brugt energi.
Næsten halvdelen af energien der bruges til at drive internettet, bruges i de servercentre, der udgør internettets rygrad, og hvor alle hjemmesider bor. Nogenlunde samme mængde energi bruges af de enheder, vi alle bruger til at gå på nettet med; primært computere, tablets og mobiler.

Det strømforbrug, vores enheder benytter, når vi er på nettet, afhænger meget af, hvordan den internettjeneste, vi benytter, er lavet. Det er alt lige fra baggrundsfarver, brug af animationer, kvaliteten af fotos og især den programmering hjemmesider består af, der påvirker strømforbruget.

Hos Klimafolkemødet har vi benyttet det danske, digitale bureau, Bærnholdt, til at optimere vores hjemmeside, således at den energi, din enhed bruger ved at besøge hjemmesiden, er minimal. Derudover driver Bærnholdt vores hjemmeside fra et servercenter, der udelukkende bruger grøn energi fra vindmøller og vindkraftværker.

Læs mere på Bærnholdts grønne initiativ, WebSustainability, lige her.