Fred på Jorden – Fred med Jorden
I vores bod – Red klimaet – Stop krig – kan du møde os fra Aldrig mere Krig,(AMK) og Kvindernes Internationale Liga for Fred og Frihed (Kvindefredsligaen)
Vi vil invitere dig indenfor til en snak, så bare kik ind, når du har lyst.
- Vi har nogen, der lægger op til snak om fred og klima:
- Du kan møde Jens Peter, der er historiefortæller .
- Tom, der kan fortælle om Aldrig Mere Krigs arbejde med ”Pacifisme og fred med fredelige midler”.
- Dorte, som vil invitere dig til en snak om ”Freden gennem os”. Hvordan vi på det personlige plan kan arbejde for klima og fred.
- Solvejg fra Kvindefredsligaen kan du tale med om kvinders kamp mod klimaforandringerne og for fred.
- Naja fortæller om klimavenlig tog- og cykeltur for fred ned igennem Europa
- Endelig vil vi invitere dig til “Fredelig fællessang”
I vores samtaler, vil vi søge at knytte klimaarbejdet og fredsarbejdet sammen.
Det behøver ikke kun at være snak, så du kan også være med til at fylde vores klima og fredstelt med tryk, tegninger, digte, beskeder osv.
Eller du kan få trykt et logo på armen, eller måske bytte en brugt T-shirt uden tryk på med en af vores genbrugs T-shirts med freds- og klimasymboler.
Endelig møder du os nok, når vi går gennem pladsen med freds- og klimaflag mens synger om fred og glæden ved livet
Placering: Bod 6
Alternativ klimakamp. Formidling af Alternativets politik for grøn omstilling.
Placering: Bod 60
Fælles om fremtidens landbrug
Mød Andelsgaardes frivillige medlemmer og dygtige forvaltere. Hør om regenerativt landbrug, fotosyntese og mikroliv i jorden. Få lækre smagsprøver, og tag del i talks, workshops og landbrugsquizzer.
Placering: Bod 24
Autohuset Vestergaard A/S & Volvo EL-LASTBIL
Bliv klogere på mulighederne for tung transport på ren EL.
Placering: Bod 103
Børnenes fremtid – vores sag
I vores bod kan du træffe aktive bedsteforældre fra hele landet. Sammen forvandler vi vores bekymring for klodens fremtid til aktiv handling. Med samtaler, musik og sang, demonstrationer, sjove og alvorlige indslag, quizzer, lege, udklædninger, billeder og breve til vores politikere og andre kreative ideer prøver vi stædigt at skubbe til den grønne omstilling.
Placering: Bod 45
Rør for rør løser vi den grønne omstilling
I vores bod vil man kunne blive klogere på VVS-faget og dens betydning for den grønne omstilling.
Placering: Bod 56
Klima og natur siger nej til flere motorveje
I lyset af klima- og biodiversitetskrisen er det uforsvarligt at anlægge en række nye motorveje herhjemme som politisk aftalt. Den rette handling vil være at droppe projekterne! I boden informeres om de planlagte motorvejes påvirkning af klima m.m. , og der peges på det store behov for at give borgerne mere indflydelse på beslutningsprocessen vedr. anlæg af motorveje. Kom selv og prøv vores aktivitet ”vælt en motorvej”.
Placering: Bod 9
Mød Brenderup Højskole!
Her kan du få en hands-on oplevelse af højskolens bæredygtige fag.
Vi har taget en lille håndfuld af fagene med, så du kan se, mærke og afprøve de spændende grønne fag vi har på Brenderup Højskole.
Du vil blandt andet møde faget Tiny House, udforske urtekundskab og få inspiration til redesign af gamle materialer.
Placering: Bod 62
Smagsprøver af blåmuslinger
Bælthavens bod på klimamødet byder på smagsprøver af blåmuslinger fra vores flåde i Lillebælt. De bliver hevet op af vandet om morgenen, så de er helt friske.
Der vil ligeledes være mulighed for at se og røre levende muslinger I boden.
Bælthavens medlemmer står i boden og er parate til at fortælle om arbejdet med flåden og muslingerne, fornøjelsen ved at tilberede og spise muslinger og det sociale samvær i foreningen.
Placering: Bod 23
Grøn dannelse igennem sanserne
Oplev grøn omstilling gennem sanserne og få viden om cirkulære forretningsmodeller gennem workshops, øvelser og debatter. Hvordan ser virkeligheden ud når cirkulær produktion møder en lineær verden.
Placering: Bod 69
Climate fresk DK
Vi vil vise, hvordan enhver person og organisation kan bruge det “Climate Fresk” til at lære bedre forstå og motivere til at handle over for klimaforandringer gennem aktiv involvering og kollektive intelligens. Til det formål bruger vi et seriøst kortspil (som vi brugte til vores workshop) nogle plakatquizzer og små spil til børn.
Placering: Bod 85
Bæredygtig udvikling, klimaregnskab, ESG regnskab og CSRD
Ønsker du viden om, hvordan du kan tilgå den bæredygtig udvikling, vil du gerne videre i processen, så se forbi ClimEdU. Her står vi klar til, at hjælpe dig med din bæredygtige rejse og klar med viden om, hvordan du kan gribe dit klimaregnskab og ESG regnskab an.
Placering: Bod 101
Klimapolitik som vi er flest
Vi ønsker at udbrede interessen for lokal klimapolitik i landområder. Elnettet skal have en kapacitet, der sikrer, at hele Danmark har den el-kapacitet, den grønne omstilling kræver. Desuden skal vi reducere bureaukrati, der står i vejen for udbygning af den vedvarende energi, og samtidig sikre, at naboer og berørte borgere bliver inddraget i processen med etablering af vedvarende energi i hele Danmark.
Placering: Bod 11
Plantebaseret belægning til udendørs arealer
Vi laver udendørs belægninger i naturmaterialer til indkørsler, stier, pladser og veje. Belægningen består af plantebaseret lim og natursten. Kom og hør og se de mange projekter hvor belægningen er udført.
Placering: Bod 93
Rent Drikkevand
Dialog, oplysning og plancher med information om rent drikkevand, og hvad vi alle kan gøre, for at beskytte grundvandet, der bliver til drikkevand
Placering: Bod 17
Europabevægelsen – EU og klima
Kom og mød dit grønne EU. Vi sætter fokus på at EU er en central spiller og frontløber i arbejdet med klimapolitik. Vi laver quiz, lege, diskussioner, afstemninger mv. og møder alle i øjenhøjde.
Placering: Bod 65
Fremtidens landbrug, mobilitet og klodevenlige økonomi
I Det Fælles Bedstes bod kan du tage del i talks og debatter om hvordan vi kan omstille vores landbrug og madforbrug, så vi overholder klodens grænser. Og du kan prøvesmage eksempler på fremtidens lækre plantemad. Du kan få en indsigt i fremtidens mobilitet via minioplæg fra vores frivillige. Og blive del af quizzer og fælles brainstorme på fremtidens økonomi. Og du kan komme med dine ideer til og bud på, hvordan vi omstiller danskernes massive overforbrug af tøj, rejser, biler og boliger.
Placering: Bod 48
Det Syddanske EU Kontor
Syddanmarks EU Kontor inviterer til en snak om, hvad det vil sige at lave EU projekter. Det syddanske EU-kontor er ejet af Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner og hjælper med at facilitere EU projektudvikling for alle aktører i hele regionen. På boden vil vores medarbejdere præsentere nogle af de mest spændende EU-støttede projekter fra Syddanmark, og fortælle om, hvordan de på hver deres vis er med til at spille en rolle i den grønne omstilling.
Vi vil bl.a. præsentere cases om det bæredygtige sundhedsvæsen, hvordan man bedst får grønne kompetencer i spil, samt klassiske energi og klimaprojekter. Vi lægger også op til en snak om, hvad det er et EU-kontor egentligt laver, hvad det er for projekter vi arbejder med, hvilke syddanske aktører vi ofte ser i EU-støttede projekter, og hvad ellers de spørgelystne deltagere kan komme på. Vi står også til rådighed til at tage en snak med interesserede borgere og fagmedarbejdere om hvordan deres lokale ide, kan blive til et muligt EU-projekt.
Placering: Bod 66
Fælles om robust VE forsyning
Få informationer, råd og vejledning om etablering af lokale energifællesskaber, der sikrer ejerskab til VE-anlæg, faste og lave priser på el og varme, samt en forsyning, der er robust over for klima og kriser.
Placering: Bod 49
Byggeri og Energi & Sparenergi.dk
Videncenter for Energibesparelser i bygninger: Uvildig rådgivning om energiløsninger og energibesparelser i bygninger for professionelle. Sparenergi.dk : Uvildig rådgivning om energibesparelser i boligen for private
Placering: Bod 52
Himmel og hav og meget imellem
Lidt om landbrug, havmiljø og offentlig tranport
Placering: Bod 59
ESG365 – Bæredygtighedsrapport (ESG)
Inspiration til hvordan man kan komme igang med bæredygtighedsrapportering på en enkel måde.
Placering: Bod 102
EU’s ambitioner for klimaet
Oplev EU’s vej til et grønnere klima, et iltrigt hav og en myldrende biodiversitet. I 2050 skal EU være klimaneutralt – kom, mærk og hør, hvor tæt vi er på målet.
Placering: Bod 67
Skal der være liv på landet?
Skal alle betale CO2-afgift for deres heste, ammekøer, høns eller andre små dyrehold eller skal der være en afgiftsfri bundkvote? Hvad mener du? Få en kop kaffe og en snak med Familielandbruget.
Placering: Bod 25
FOAs grønne fag og faggrupper
Boden vil have til formål at formidle, hvordan der bliver arbejdet med grøn omstilling i den offentlige sektor og hvilke fag og faggrupper, der er involveret.
Boden sætter fokus på det praktiske og udførende led i den grønne omstilling, der arbejder med teknisk service, madproduktion, beredskab, bygningsvedligeholdelse, cirkulær økonomi mv. FOA har en bred pallette af faggrupper, der bidrager til en mere grøn offentlig sektor og kan også pege på områder, hvor vi som brugere af den offentlige sektor, kan blive mere klimabevidste.
Placering: Bod 55
Atomkraft Ja Tak – En teknologineutral tilgang til at løse klimakrisen
AJT er en teknologineutral klimaforening baseret på frivilligt arbejdskraft. Vi kæmper for at alle grønne teknologier tages i brug da vejen mod en fossil fri verden endnu er uoverskueligt lang. Hver energiteknologi bidrager med en unik energiproduktionsprofil, og vi har brug for alle værktøjerne i værktøjskassen hvis vi nogensinde skal komme i mål.
Placering: Bod 50
Træproduktion – klima og biodiversitet
Vi vil fortælle om træets betydning for klimaet og den grønne omstilling. Er det klogt at udlægge 75.000 ha statsskov til urørt skov?
Bør man i stedet tænke på at skabe mosaikskove, hvor der er plads til både træproduktionen og biodiversiteten til gavn for klimaet?
Placering: Bod 9A
Mød et politisk uafhængigt non-profit forum, der aktivt arbejder for udbredelse af viden om bæredygtighed. FBBB er et stærkt netværk af kommuner, foreninger, virksomheder, organisationer, videninstitutioner og private, som sammen styrker den bæredygtige dagsorden.
FBBB er netop nu i en spændende omstillingsproces for at bringe EU tættere på lokale kræfter. EU sætter reglerne for bæredygtighed – det er derfor afgørende at omsætte til hverdagsniveau. Kom og få indsigt i, hvad FBBB bidrager til, og hvad FBBB kan gøre for dig.
Placering: Bod 78
Bæredygtige iværksættere viser vejen.
Kom og møde de grønne og bæredygtige iværksættere, og se deres bud på produkter og ydelser, der kan bane vejen til en mere klimamæssigt forsvarlig fremtid. Placering: Bod 61
Placering: Bod 61
Hvad skal redde os fra klimakollaps?
Vi udfordrer med klimaquiz og klimasange, og vi deltager i konkurrencen om uddeling af Årets Grøntvaskerpris. Vi tager beslutningen om at udfase naturgas alvorligt og laver kampagne mod åbning af naturgasfelter i Nordsøen og mod at forsyne industrier med gas som alternativ til elektrificering.
Vi diskuterer dilemmaer i den grønne omstilling, fx om tekno-fix som CCS, PtX og kæmpe biogasanlæg kan redde klimaet? Kan vi fortsætte den evige vækst? Fører vores løsninger til børnearbejde og fordrivelse af oprindelige folk i andre dele af verden?
Placering: Bod 51
Brug naturen
Præsentation af friluftsrådet og oplysning om naturadgang.
Placering: Bod 84
Klima-journalisterne kommer
Fyens Stiftstidende ruller redaktionens el-varevogn ind på Havnegade, hvor klimaredaktionens journalister står klar til at høre, hvilken klimahistorie du gerne vil læse.
OBS er kun på pladsen fredag 30/8 kl. 13-17.
Placering: Bod 36
Fremtidens Rejsekort er her
Nemmere end nogensinde at benytte bus, tog, letbane og metro. Få hjælp til opstart af Rejsekort på telefonen. Enkelt og nyttigt, uanset om du kører ofte eller sjældent. Quiz og vind gode præmier.
Placering: Bod 96
WORKSHOP MED FYNS GRAFISKE VÆRKSTED OG NATURSTEMT
Udstilling af Klima(Af)tryk i teltet og på biblioteket i Middelfart.
Fyns Grafiske Værksted og naturformidlingsvirksomheden Naturstemt afholder en række workshops på Klimafolkemødet for børn og voksne.
Workshopsene sigter mod at formidle muligheder for at danne nye udgangspunkter for at relatere til naturen, og sig selv som natur, gennem brugen af sanseapparatet, kropsbevidsthed og det at arbejde taktilt og kunstnerisk med materialer og grafisk håndværktøj.
Gennem to år har Fyns Grafiske Værksted og Naturstemt arbejdet sammen om en række workshops på tværs af generationer, med naturen og grafisk fortolkning af selverfarede naturoplevelser som omdrejningspunkt. I forløbet har vi erfaret, at workshopsene både på individuelt og kollektivt plan ofte har foranlediget en åbning, reflekteret og positiv samtale om natursyn og værdisæt. Samtalen og ikke mindst dens afsæt er vigtig, for den tilkendegiver, at vi ved at orientere os mod naturen, finder et slægtskab, en drivkraft eller en grundlæggende resonans, der har betydning for hvordan vi trives mentalt og fysisk samt for de perspektiver der ligger til grund for vores prioriteter og adfærd. Gennem forløbet har det vist sig at deltagerne får et redskab til fordybelse som virker afstressende, og kan bruges i deres daglige arbejde eller studier.
En workshop er todelt og vil bestå af henholdsvis en meditativ naturoplevelse samt skitsering ved vandet og efterfølgende grafisk arbejde i workshopteltet.
Varigheden på en workshop er ca. 3 timer
Maksimalt deltagerantal pr. workshop er 8 personer uanset alder
Tilmelding på mail: fynsgrafiskevaerksted@gmail.com
I workshop-teltet vil der være en grafikudstilling med tryk af genbrugsmaterialer, skabt af børn fra Middelfart.
På biblioteket vil der være en udstilling med kunstnere fra Fyns Grafiske Værksted med titlen KlimaAftryk, hvor de grafiske værker på forskellig vis forholder sig til klimakrisen.
Placering: Telt overfor Café Razz ved Orange scene.
føtex Madværkstedet
Her kan du smage, dufte og røre ved maden, når føtex og Madkulturen inviterer ind til madworkshops med fokus på, at lave nem og lækker klimavenlig mad. Du får inspiration til at få mere smag i årstidens frugt, grønt, korn og bælgfrugter. Du kan også lære at forvandle dine rester til et lækkert måltid, så du undgår madspild.
Placering: Bod 63
Genanvendelig isolering, som ikke fylder ret meget
Ge Green Energi vil fremvise en genanvendelig isolering Airflex som ikke vejer og fylder ret meget. Via Danmarks andens mindste bil, vil vi fremvise, at 30m2 isolering ikke behøver så meget plads under transport.
Så oplevelsen i Ge Green Energi bod er at røre, se og mærke en tynd isolering og se den lille mængde affald det producerer som kan genanvendes.
Og som udleder meget mindre CO2 ved transport til slutbruger og meget mindre CO2 ved transport af affald og meget mindre CO2 udledning når det bliver genanvendt.
Vi arbejder på at levere en isolering hvor vi selv er ansvarlig for at alt affald bliver afhentet og genanvendt, i samarbejde med Stena Recycling.
Placering: Bod 77
Fremtidens tøj og tekstiler
Vi er storforbrugere af tøj. Kig ind og lær, hvordan du shopper mindre og upcycler mere. Medbring en T-shirt, skjorte. mulepose eller helt fjerde og få et evigt minde med fra Klimafolkemødet.
Placering: Bod 82
Samarbejde og dialog om grøn energi i Sydjylland
GESEK er et offentligt-privat partnerskab på tværs af de 13 sydjyske kommuner. Vi arbejder for at samle puslespillet omkring fremtidens grønne energiløsninger. Besøg os, og vær med til at lægge brikkerne.
Placering: Bod 73
Klimaforandringer i Nordghana
Information om klimaforandringer i Ghana og hvad en NGO gør for at afhjælpe disse.
Placering: Bod 86
Mennesker og miljø før profit
Global Aktion vil igen i år være til stede som den kritiske stemme på klimafolkemødet, både når det kommer til dansk, europæisk og international politik. Vi vil udfordre narrativet om klimakrisen som en profitmulighed og oplyse om reelt retfærdig og demokratisk omstilling for alle, med et særligt fokus på det globale syd.
Placering: Bod 38
GLOBUS – Puljen for Globalt engagement, Uddannelse og Samarbejde
GLOBUS støtter samarbejde mellem danske uddannelsesinstitutioner og partnere i det Globale Syd som kan skabe engagement i det internationale udviklingssamarbejde og Verdensmålene. Kom og hør, hvordan man kan søge støtte.
Placering: Bod 37
GoGreen Danmark – din guide til en mere bæredygtig hverdag
Gør en forskel, når du handler!
GoGreen Danmark har siden 2011 vist vej til små og mellemstore virksomheder, der tager dokumenteret ansvar for mennesker, miljø og klima i deres daglige forretning.
Vores hjemmeside gogreendanmark.dk og app’en GoGreen Guide gør det nemmere for både forbrugere og virksomheder at træffe ansvarlige valg, fordi vi under én portal samler virksomheder, som arbejder ambitiøst med klima- og miljøindsatser.
Kom forbi vores bod nr. 75 og bliv inspireret til at gøre en forskel, når du handler – eller hvis du som virksomhed skal i gang med at implementere miljø og socialt ansvarlige tiltag, men ikke ved, hvordan du skal komme videre.
Eller kom og få en snak om, hvordan du får din virksomhed eller kommune på GoGreen Danmark landkortet.
Placering: Bod 75
Her hviler Vejle Fjord
Vejle Fjord burde være fuld af liv, men havbunden er som en ørken hærget af iltsvind og fiskedød. Vær med til at sige farvel – og hør hvordan fjorden kan genoplives – når vi fremviser den afdøde havbund i en gennemsigtig kiste.
Placering: Bod 19
Grønne Lys på landkortet
Grønne Lys skaber overblik og guider til grønne events rundtomkring i Danmark
Placering: Bod 97
Grønne Nabofællesskaber
Det kan være svært at finde de andre grønne danskere bag hækkene og dørtelefonerne rundt om i dit nabolag, men de er der. Og vi vil gerne hjælpe jer med at finde hinanden. Grønne Nabofællesskaber en forening stiftet for at hjælpe grønne naboer som dig med at finde sammen. Vi har ikke en chance mod klimakrisen, hvis vi forsøger at tackle klimaudfordringerne hver for sig, men sammen kan vi gøre en forskel. Og det er nu en gang både nemmere og sjovere at leve bæredygtigt, når man er en del af et grønt fællesskab. Der er lige nu mere end 15.000 naboer over hele landet, som vi gerne vil forbinde dig med, hvis du har lyst. Du kan læse mere her: www.omstilling.nu
Placering: Bod 43
Grønt Værksted – Mobilt Værksted
Mobilt reparationsværksted: MØD de frivillige reparatører og SE hvad der kan repareres. QUIZ om materialer og reparationer og LÆR om cirkulært forbrug. FÅ hjælp til at starte et lokalt værksted.
Placering: Bod 90
For fulde sejl for fjorden
Skibet skal under Klimafolkemødet bruges som platform til at unge fra Holbæk by sammen med vores lokalpolitikere kan facilitere workshops og talks. Derudover er det tanken at indbyde klimafolkemødedeltagere på en mini-klimasejlads i Middelfart, således der også formidles i praksis.
Placering: Bod 1
Klimauddannelser til fremtiden!
Grøn omstilling kræver viden. IBC har uddannelser i at gøre grøn omstilling til en bæredygtig forretning. Hør om uddannelses- og efteruddannelsesmuligheder fx ESG og cirkulær forretningsforståelse.
Placering: Bod 28
Live-rådgivning om klimastøtte
Hvordan løser I klimaproblemer hos Jer? Måske kan I finde svaret i Norge eller Sverige ved at lave et projekt med penge fra os. Kom til live-rådgivning og få inspiration fra andre grønne projekter.
Placering: Bod 64
Nøglen til grøn omstilling – Fjernvarmerør til hele Danmark fra ISOPLUS
Fjernvarmen spiller en afgørende rolle i at nå klimamålene i 2030 og på længere sigt.
Lad os få en dialog om hvordan vi som leverandør af energi effektive fjernvarmerør kan bidrage til en grønnere og mere miljøvenlig fælles fremtid.
Vi vil give vores kunder mulighed for at træffe de rigtige valg uden at ændre væsentligt på deres daglige rutiner.
Placering: Bod 94
Halmhuse – Fremtidens Biogene Byggesystem
Kom og oplev kvaliteten af den økonomiske og naturskånsomme byggemetode – hør mere om vores nye brandcertificering, lokale produktion og hvordan det altsammen spiller sammen i en smuk arkitektur. Hvor indeklima, akustik og æstetik er i højsædet.
Placering: Bod 33
Udtagning af landbrugsjord
Offentlige og private aktører i udtagningen af landbrugsjord er samlet hér, så du kan blive klogere på, hvorfor og hvordan vi sammen udtager landbrugsjord til gavn for klima, vandmiljø og biodiversitet.
Placering: Bod 14
Klimabevægelsen: sammen om klimahandling
Vores bod vil fungere som et samlingspunkt for alle, der er interesseret i at lære mere om klimaaktioner, mobilisering og strukturel omstilling for klimaet. Her præsenterer vi et bredt spektrum af initiativer og projekter fra vores medlems- og lokalgruppe, som man vil kunne møde i boden. Besøgende vil opleve spil og aktiviteter, informative plakater og præsentationer, der inspirerer til fælles klimahandling. Vi vil også dele historier om vellykkede aktioner og strategier, der har skabt ægte forandringer på lokalt og nationalt niveau, og vi kan i særdeleshed dele erfaringer med hvordan man engagerer den brede befolkning i klimakampen. Boden vil tilbyde en dialogpræget og lærerig oplevelse for alle aldersgrupper, med fokus på lettilgængelig politisk påvirkning og samarbejde om klimaet.
Placering: Bod 98
Debat om klima, energi og omstilling
Klimarealisme er en forening der formidler viden om klima og energi på “klimarealisme.dk”. På standen kan du få en snak om foreningen og dens holdninger til aktuel klimapolitik.
Placering: Bod 7
Klimatipskupon og klimatips
Tipskonkurrence om vores klima, med en præmie til bedste voksne og bedste barn. Bliv klogere på klimaet og hvad og hvordan vi kan passe på det. Samtaler om forskellige klimaemner og forskellige gæster i teltet.
Placering: Bod 58
Et levende hav
Ombord på kutter Anton kører en skærm med videoer om Levende Havs indsats for et bedre havmiljø. Her er der også mulighed for en snak med besætningen.
Placering: Bod 2
Helhedsorienteret klimatilpasning
Mød Kystdirektoratet og Miljøstyrelsen på en fælles stand. Hør om vores arbejde med helhedsorienteret klimatilpasning fra kilde til kyst. Hør hvordan vi arbejder med at klimatilpasse os til vandet fra alle sider, hvordan vi planlægger og hvordan vi formidler og vejleder. Leg med vand og lær om naturbaserede løsninger i vandløb og langs kysterne, prøv vores planlægningsværktøjer og find ny viden om klimatilpasning. Se eksempler på hvordan vi laver kystbeskyttelse og lær om kystens dynamikker. Vi glæder os til at byde dig velkommen i og omkring vores blå trailer.
Placering: Bod 21
Landinspektørernes klimaværktøjskasse
Dyk ned i landinspektørernes værktøjskasse, som indeholder virkemidler til opstart af klimaløsninger. Du kan møde Danmarks Miljøportal, se klimaforhold vi arealdata, vi har en quiz og et godt tilbud.
Placering: Bod 54
Landsforeningen mod svinefabrikker
Skilte med co2 pr . gris der fødes i Danmark
Placering: Bod 8
Landsforeningen Praktisk Økologi
Her kan du møde Landsforeningen Praktisk Økologi. Du kan høre om vores arbejde og aktiviteter.
Hvordan vil du inddrage publikum i boden?: Vi laver små oplæg, og praktiske workshops, man kan gå/fra og stadig få noget ud af det.
Hvordan inspirerer jeres bod til klimahandling sammen?: Vi er vidensbærer til den grønne omstilling, vi formidler viden og hverdagsgerninger som understøtter biodiversitet, mere liv altsammen til gavn for klimaet.
Placering: Bod 42
Den aktuelle status for det danske havmiljø
Vi har et telt på kajen med en plancheudstilling om den aktuelle status for det danske havmiljø. Udstillingen er bemandet med folk, der gerne vil forklare og diskutere vores handlemuligheder.
Placering: Bod 3
Liberal Alliances Ungdom
Liberal Alliances Ungdom indbyder til ikke at tale, men bare snakke, som Peter Sommer ville beskrive det. Og eftersom Middelfart er vest for Valby bakke, så er vi helt klar på at snakke. Du har mulighed for at snakke med os om vores politik, frihed, ansvar, klimakamp, ressourceeffektivitet og meget mere!
Placering: Bod 10
Genstart fødevaresystemet
Som en del af et konsortium, der arbejder for at engagere folk i et mere retfærdigt fødevaresystem, vil vi i Mellemfolkelig Samvirke præsentere agroøkologi som et bæredygtigt alternativ samt hvordan DU kan være med til at gøre en forskel. Vores bod vil indeholde:
- Generel info om agroøkologi: Hvad er det og hvordan spiller det en rolle i at skabe et bedre fødevaresystem?
- Quiz om agroøkologi
- Muligheder for at handle; Producenter du kan støtte, fællesskaber du kan være med i og meget mere.
Placering: Bod 26
Bæredygtig byudvikling
Bod sammen eller ved siden af grundvandskollegerne
Placering: Bod 79
LAR – Lokal Anvendelse af Regnvand
Bliv klog på hvilke muligheder du har for at håndtere regnvand på egen grund. Vi viser med plante Mock-Ups forskellige nedsivningsløsninger og du kan høre mere om offentlige klimatilpasningsprojekter
Placering: Bod 15
Ledelse af grøn omstilling
Vi vil vise hvad Middelfart Kommune gør i alle afdelinger
Placering: Bod 68
Vær med til at prioritere jordens ressourcer
Prioriter Middelfart kommunes areal til huse, natur, solceller, vindmøller, landbrug, veje og meget mere. Smag på Lillebælt og få en snak med radikale politikere.
Placering: Bod 89
Kig ind i FællesSkabet – Gratis genbrugstøj
Kig forbi FællesSkabet og se, om der er noget nyt til garderoben. Vi fylder vores telt med genbrugstøj – og det er helt gratis. Du kan både hente og aflevere tøj. Beklædningsindustrien regnes for en af de mest forurenende i verden, derfor synes vi, at det giver god mening at opfordre til genbrugstøj.
Placering: Bod 74
Klimaomstilling med 100% VE
Se klimaomstilling med vedvarende energi, energibesparelser og bæredygtig levevis, uden problematiske forslag som atomkraft. Få hjælp til lokale løsninger, start lokalt energisamarbejde m.m.
Placering: Bod 49
Den Grønne Tråd
Vi skaber den grønne tråd mellem Klimafolkemødet og Klimatopmødet i Aserbadsjan. Skriv dit vigtigste klimabudskab om vand i verden på en stoflap og hæng den på den grønne tråd, så tager vi det med til COP29.
Placering: Bod 87
Grundvandsbeskyttelse
Se vandets vej gennem jordlagene, og kom og få en snak om, hvordan vi sammen kan beskytte grundvandet.
Placering: Bod 16
Naturpark Lillebælt og Naturpark Lillebælts Venner
Når du besøger Klimafolkemødet besøger du samtidig Danmarks største Naturpark. I Naturpark Lillebælt har vi stor fokus på havets rolle i klimakrisen og vi inviterer i vores bod ind til en snak om havmiljøhandlinger, lokalt engagement og samarbejder. Hør f.eks. om hvordan muslinge-rev, stenrev og fiskebørnehaver kan være med til at gøre havmiljøet mere robust overfor de klimaforandringer, vi står overfor og hvordan du selv kan engagere dig i havmiljøet.
Placering: Bod 22
NBIO. Netværket af Bæredygtige Iværksættere i Odense
NBIO, Netværket for Bæredygtige Iværksættere i Odense, er en dynamisk sammenslutning af grønne og innovative iværksættere, der arbejder for at fremme bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem netværkssamarbejde, vidensdeling og ressourceudveksling stræber NBIO efter at skabe en positiv indflydelse på miljøet og samfundet.
Netværket indeholder virksomheder der har fokus på bæredygtig produktion, der er socialøkonomiske virksomheder med håndværk som fokus, der er virksomheder der arbejder med forskellige fokus på grøn natur og der er en bred vifte af konsulentydelser der drømmer om en mere bæredygtig tilgang til forretninger.
Med dette fokus på grønne løsninger og social ansvarlighed er NBIO et stærkt bindeled mellem bæredygtige iværksættere og det odenseanske erhvervsliv og ikke mindst naturen.
Placering: Bod 71
Udnyt strømmen når den er billigst.
Bliv selvforsynende af el til varmepumper via solceller og batterier.
Placering: Bod 91
Nordfyns Højskole
I tråd med årets tema, vil man i boden kunne føle, røre og dufte til metoder der kan gøre de besøgende mere selvforsynende på en bæredygtig måde. Vi skal arbejde med begrebet naturdannelse og skal midt på asphalten lære mere om det fantastiske ved naturens diversitet – så vi kan fremprovokere en inderlighed omkring lysten til at bevare naturen.
Placering: Bod 44
Nordisk Skovbad og naturforbindelse og bæredygtigt t
Hør om hvorfor vi mangler naturforbindelse og hvad det har af betydning for den natur der omgiver os og vores indre natur
Placering: Bod 46
Fælles om en bæredygtighed fremtid
Vi har forskellige aktiviteter. Alle relateret til bæredygtighed og VE og energibesparelser.
Vi arbejder lokalt, nationalt og globalt. Vi arbejder også med unge og uddanner dem til en bæredygtig fremtid🍀
Placering: Bod 49
Hvad kan vi gøre sammen?
Forenet kan vi mere. Besøg vores stand og prøv de løsninger vi sammen med vores samarbejdspartnere Rambøll, Valified og NRGi stiller til rådighed for at hjælpe vores kunder gennem den grønne omstilling
Placering: Bod 92
Racerløb og Grøn energi hos OK
Kan du blive dagens hurtigste racerkører ? Vind fede præmier på racerbilbanen og bliv klogere på OKs ladeløsninger med grøn strøm til hjemmet, svanemærkede vaskehaller og meget, meget mere
Placering: Bod 83
OpEn – Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje – Global klimahandling
Vi præsenterer en række spændende initiativer støttet af OpEn – Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje, der oplyser og engagerer Klimafolkemødets gæster i globale klimaudfordringer.
Program for OpEn-boden:
Torsdag:
– Kl. 10-14: Åbent redaktionsmøde om klimahistorier fra det globale syd – Globalnyt og fotojournalist Mikkel Hørlyck
– Kl. 14-18: Klimaforandringer i Sierra Leone – Ingeniører Uden Grænser og fotojournalist Mikkel Hørlyck
Fredag:
– Kl. 10-14: Klimaatlas – Føljeton
– Kl. 14-18: Legende klimaformidling – Go Zebra
Lørdag:
– Kl. 10-15: Jakarta synker – dokumentarist Andreas Bülow
Placering: Bod 39
Følg med live når DR P4 sender radio direkte fra Klimafolkemødets plads
Placering: Bod 35
Mød den sociale malingbank Paint It Forward
Baggrund: Paint It Forward er et genbrugsprojekt med en social dimension. Vi modtager restmaling fra private og erhverv og uddeler til almennyttige formål. (læs mere om paint It FOrward her: https://paintitforward.dk/). CIRKA 80% af malingen går til borgere med lavt rådighedsbeløb (læs mere om modtagergruppen her: https://paintitforward.dk/om/modtagere) og cirka 20% går til sjove projekter med lavt budget (se eksempler på støttede projekter her: https://www.instagram.com/paintitforwarddk/). Samtidigt sparer vi klimaet for en masse CO2 – smart, ikke?
Boden: Paint It Forward står i boden og fortæller dig om vores projekt, måske er du en kommune, der ønsker at starte et samarbejde? Måske vil du gerne lave din egen sociale malingbank i dit lokalområde? Måske vil du gerne donere restmaling? Kom forbi og sig hej.
Placering: Bod 76
I pantboden kan få udleveret penge for det service, du har pantet på en af de mange pantstationer på pladsen.
Du kan også vælge at donere din pant. Hvis du vælger at donere, går pengene til udvikling af cirkulære projekter på Klimafolkemødet.
I pantboden kan du høre mere om Klimafolkemødets rejse med at udvikle et system for vaskbart service og blive helt fri af engangsservice. Alt sammen i retning mod at blive en affaldsfri event.
Placering: Bod 27
Information om foreningen med hovedvægt på landbrugsgruppe og åben permakulturhave
Forslag til hvordan landbrug kan omstilles, information om landbrugsgruppens politiske arbejde, uddannelsesmuligheder, bøger og kurser.
Placering: Bod 41
Naturbevarelse
Vi har fokus på naturbevarelse og viser, hvordan dedikeret arbejde kan hjælpe med at beskytte truede dyrearter og genoprette naturområder. Vi kan alle gøre en forskel!
Placering: Bod 88
Livsdesign
Samtale med mennesker der kommer forbi. Få konkrete redskaber til balance i livet. Livsvidner og fest og farver.
Placering: Bod 47
Grønne Hospitaler
Hvad hospitalerne er fulde af, flyder skraldespanden over med. Hospitalerne har et kæmpe forbrug, som fylder rigtig meget i klimaregnskabet. Kom og bliv klogere på den grønne omstilling af hospitalerne og de mange udfordringer forbundet hermed.
Placering: Bod 34
Opsamling og brug af regnvand til bl.a. toiletskyl
Tanke, tønder og information og brug af regnvand.
Placering: Bod 18
Bidrag til en grønnere fremtid med Repair Cafe Danmark!
Besøg vores bod og opdag, hvordan vi hos Repair Cafe Danmark arbejder på at reducere affald, ændre forbrugsmønstre og fremme en cirkulær økonomi. Få indblik i vores lokale non-profit reparationscafeer, hvor frivillige hjælper i hele Danmark med at reparere ting i stedet for blot at kassere og købe nyt. Kom forbi og lær om at reducere CO2-udslip gennem reparationer af elektronik, tøj, støvsugere og meget mere! Vi har værktøj, godt humør og gå på mod.
Placering: Bod 39a
Skolerne for Bæredygtigt Klima
Få inspiration af programmerne på Roskilde Friskole Og DRH Lindervold, hvordan der arbejdes og undervises børn og voksene til at blive natur og klima aktivister, indefor og udenfor Danmark.
Placering: Bod 4
Sammenslutningen af Danske Småøer
Kom og få en snak med en øbo om livet på de danske småøer. Kan småøerne vise vejen til et mere bæredygtigt liv? Hvordan får vi gennemført en grøn omstilling af færgerne i Danmark
Placering: Bod 40
Klimaløsninger i din baghave
Vi skal være her alle sammen – kom og vær med til at forme klimaløsninger, der sikrer fremtiden for både natur og mennesker.
Placering: Bod 30
Tiden råber på politisk klimahandling nu
Mulighed for debat med politiske ordførere fra SF’s folketingsgruppe. I boden vil der være fokus på havmiljøet i de indre danske farvande. Samt SF’s visioner for et landbrug i harmoni med naturen.
Placering: Bod 57
Klimaløsninger i din baghave
Vi skal være her alle sammen – kom og vær med til at forme klimaløsninger, der sikrer fremtiden for både natur og mennesker.
Placering: Bod 31
Teknologiens telt
Besøg Teknologisk Instituts telt på Klimafolkemødet og oplev nogle af de teknologiske løsninger, vi har hjulpet virksomhederne med siden 1906 – til gavn for samfundet, kloden og os alle sammen.
I teltet kan du prøve disse aktiviteter:
- Hvornår blev Teknologisk Institut grundlagt, og hvor mange løsninger udvikler instituttet om året? Det er blot nogle af de ting, du kan blive klogere i vores quiz om Teknologisk Institut.
- Prøv vores cirkulære kuglebane og se, om du kan styre uden om de mange faldgruber, som virksomheder, politikere og forbrugere oplever i dag på vejen mod en mere cirkulær økonomi end de nuværende 4 %.
- Bliv klogere på hvad biosolutions er, og hvordan det er en del af bl.a. vores madvarer nu og i fremtiden.
- Har du verdens bedste ide, og er den penge værd? Kom forbi Opfinderrådgivningen lørdag og få rådgivning i bæredygtig ideudvikling.
Placering: Bod 32
Oplev de grønne muligheder i dansk landbrug
Besøg Klimafolkemødets TEMAPARTNER landbruget
Snak med en landmand og få indblik i landbrugets grønne udviklingsvej.
Prøv en flip-flap og bliv klogere på landbrugets mange tiltag på vejen mod et klimaneutralt fødevareerhverv.
Få Landbrug & Fødevarers 2030-plan med et overblik over, hvordan landbruget kommer i mål med klimaindsatsen uden en CO2-afgift.
Børnene kan køre på traktor, man kan røre ved biokul, og dufte til markens farverige blomster.
Placering: Bod 12
Oplev de grønne muligheder i dansk landbrug
Besøg Klimafolkemødets TEMAPARTNER landbruget
Snak med en landmand og få indblik i landbrugets grønne udviklingsvej.
Prøv en flip-flap og bliv klogere på landbrugets mange tiltag på vejen mod et klimaneutralt fødevareerhverv.
Få Landbrug & Fødevarers 2030-plan med et overblik over, hvordan landbruget kommer i mål med klimaindsatsen uden en CO2-afgift.
Børnene kan køre på traktor, man kan røre ved biokul, og dufte til markens farverige blomster.
Placering: Bod 13
Affald skal genbruges ikke brændes
Oplysning om affaldstyper, herunder flamingo, tonere, blækpatroner og paller, hvor der findes bedre alternativer end at brænde dem.
Placering: Bod 72
Power to X i Trekantområdet
Kig forbi og lad os sammen lægge brikkerne til puslespillet, der udgør et nyt, grønt energisystem, så vi kan udfase fossil energi på den helt store klinge.
Power to X er udråbt som en af de helt store vækst-drivere, når vi gør os fri af fossile energikilder. I hele landet er der udmeldt store visioner om projekter og investeringer, som potentielt kan skabe en masse grønne jobs i etablerings- og driftsfasen. Men mange steder er visionerne fortsat flotte powerpoints, uden at de konkrete investeringsbeslutninger er truffet. Så er Power to X blot et fatamorgana, der hele tiden forbliver en vision ude i fremtiden, eller kommer der faktisk grønne jobs ud af det?
Tag del i samtalen og lad os sammen stave os igennem P-t-X.
Placering: Bod 100
49 år med Tvindkraft
Tvindkraft står som et vartegn i lokalområdet, som den første blandt de største.
Hundredvis af mennesker og virksomheder har bidraget til udvikling af koncepter og tekniske løsninger.
Det er blevet hele Danmarks mølle.
Tvindkraft er et eksempel på, at dér hvor mennesker går sammen om en vision, lægger hovederne i blød og sætter kræfterne ind, kan der banes nye veje.
Placering: Bod 5
Borgerejet fælles solcelleanlæg
Get to know how a group of citizens in Aarhus set up a community-owned rooftop solar installation, see a digital display showing energy production from the installtion, quiz about solar energy
Placering: Bod 53
1000 KlimaTopmøder
Kom og del viden om borgerinddragelse:) 20 kommuner, Vanebrudspalæet og en masse lokale organisationer står sammen om #1000KlimaTopmøder, hvor borgere/elever/studerende/kolleger bryder klimavaner.
Placering: Bod 99
Bo Bæredygtigt
Mød os fra Videncentret Bolius og bliv klogere på bæredygtige valg i boligen – fx ift. materialer og CO2-aftryk. Du kan også få ideer til mere biodiversitet i haven og lave dit eget mini-insekthotel.
Placering: Bod 80
(Inde)klimabevidst folkeskole – nudging og læring til et bæredygtigt klassværelse
Vi kommer til at stille et lille drivhus op ved boden hvori vi laver et lille klasseværelse hvori indeklimaet vil være synligt rigtig dårligt. Klima-løbsdeltagere kan først prøve at komme ind og mærke det dårlige indeklima og herefter dyste med de andre om hvem der hurtigst kan lufte ud til SKYEN (vores produkt) registrerer et godt indeklima igen.
Hurtigste udlufter er Klimafolkemødets Luftens Helt!
Placering: Bod 70
Nyhedsbrev
Følg med...
Og hold dig opdateret om Klimafolkemødet.