Klimafolkemødet blev startskuddet for et samarbejde mellem Middelfart Gymnasium, Alssundgymnasiet i Sønderborg og Aurehøj Gymnasium i Gentofte om udvikling af en række undervisningsforløb med omdrejningspunkt i klima og bæredygtighed. Undervisningen skal ikke kun levere viden om klima og bæredygtighed, men også gøre det muligt for eleverne at se handlingsmuligheder. Til den videre udvikling af undervisningsforløbene har de tre gymnasier netop modtaget ca. 1,1 mio. kroner fra Villum Fonden.
På et opstartsseminar i Middelfart satte elever og lærere fra de tre skoler hinanden stævne og drøftede, hvordan god undervisning i klima- og bæredygtighed kan se ud. Forløbene spænder vidt og hviler på den præmis, at alle gymnasiets fag kan bidrage med vigtige perspektiver på klimaudfordringen. Indtil videre er forløb om bl.a. ”havet som have”, klimabelastningen i streaming, bæredygtigt forbrug og træer i litteraturen på tapetet.
Forløbet varer to år og i løbet af det første år udvikles og afprøves de enkelte forløb på egen skole, hvorefter forløbene året efter skal afprøves på de øvrige deltagende skoler. Endeligt placeres alle forløbene på Klimaalliancens hjemmeside, der er et fælles gymnasieinitiativ med deltagelse af mere end 50 gymnasier fra hele Danmark.
