PRESSEMEDDELELSE: Middelfart Kommune og Region Syddanmark rykker Klimafolkemødet en uge frem til 3.-5. september. Det sker efter myndighedernes udmelding om, at forsamlingsforbuddet mod større forsamlinger fortsætter indtil slutningen af august.

Klimafolkemødet i Middelfart rykkes en uge frem, så begivenheden i stedet afholdes 3.-5. september 2020. Beslutningen kommer efter myndighederne mandag aften meddelte, at forsamlingsforbuddet fortsætter til og med august, hvor Klimafolkemødet oprindeligt skulle være afholdt 27.-29. august.

– Det er helt afgørende, at vi fastholder det store fokus på klimadagsordenen, som vi hidtil har haft, og derfor er vi glade for, at der fra arrangørernes side er bred opbakning til at rykke Klimafolkemødet en uge til 3.-5. september, siger Johannes Lundsfryd Jensen, borgmester i Middelfart.

Klimadagsordenen skal fastholdes

Også Stephanie Lose, regionsrådsformand i Region Syddanmark er glad for, at det hurtigt er lykkes at samle arrangørerne om et nyt tidspunkt for Klimafolkemødet.

– Det er vigtigt, at vi fastholder den offentlige konsensus om klimadagsordenen, ligesom behovet for at udbrede grønne investeringer ikke er blevet mindre af den krise, vi nu befinder os midt i. Tværtimod skal den grønne vinkel også fylde i diskussionen af, hvordan Danmark kommer på fode igen. De samtaler og handlingsperspektiver skal vi have fokus på til årets Klimafolkemøde, og det er nu med de nye datoer blevet en mulighed, siger Stephanie Lose.

Begge understreger, at Klimafolkemødet nøje vil følge evt. nye anbefalinger fra myndighedernes side.

Klimafolkemødet vil inspirere til handling

De første bekræftede talere til årets program, klimaminister Dan Jørgensen og formand for Concito, Connie Hedegaard, har begge meddelt, at de også deltager 3.-5. september.

Klimafolkemødet i Middelfart er en årlig begivenhed, som sætter klimaet øverst på dagsordenen i tre dage i starten af september – både for borgere, fagfolk og politikere. Formålet med Klimafolkemødet er at inspirere til handling under årets tema ’klimahandling nu’. Udgaven i år bliver den fjerde og hidtil største udgave, hvor Klimafolkemødet for første gang bliver en national begivenhed.

Det er Middelfart Kommune og Region Syddanmark, der sammen med række arrangører, står bag Klimafolkemødet 2020.

Del med dit netværk!