Klima-gourmethotdog af lokale råvarer, bønne-burrito eller en wrap af bælgfrugter?
Uden mad og drikke duer klimahelten ikke, og i år er udvalget af mad på Klimafolkemødet større end nogensinde før.
Der er altså gode af muligheder for at få stillet sulten – og samtidig gå på opdagelse i nye klimavenlige madretter.
I år har vi et nyt tiltag klar til deltagerne på Klimafolkemødet, nemlig grønt street food marked på Torvet.
Her er der blandt meget andet mexikansk, italiensk og lokale fisk på menuen.
Disse madsteder har en madbod/foodtruck på street food markedet: Kring Chokolade, Lime Empanadas, Jataco, Klingenberg, The Buddha Bowl Project og Møllers Fiskehus.
Det er et krav til alle, der serverer mad på Klimafolkemødet, at mindst én af retterne er klimavenlig – og vi kan dokumentere madens klimaaftryk.
Alle, der serverer mad, har afleveret ingrediensliste med mængdeangivelse og ud fra det, har fagforeningen BIO og Concito lavet CO2-beregninger på alle retter, så deltagerne kan se, hvor stort – eller lille – klimaaftryk, den enkelte ret har. Og man kan blive overrasket …
Al mad på Klimafolkemødet bliver serveret på vaskbart service for at minimere mængden af affald.