Det kan du også opleve

Aktiviteter for børn og familier

Nøøj, det' for børn!

Klimafolkemødet er ikke kun for voksne – vi har også en lang række aktiviteter for børn og familier. I kan f.eks. spille musik med Kalle fra Ramasjang, få læst historier af Katrine Bille eller opleve Anton & Rikkes Børneshow. Alle aktiviteter er gratis at deltage i – I skal bare møde op. 

Vi ses på KulturØ-pladsen i Middelfart den 2.-4. september!

Kalles Bæredygtige Trommeshow

Lørdag kl. 14.15 på Fællesscenen

Kalle, kendt fra Ramasjang-serien ’Kalles Danmarks-tour’, indtager Klimafolkemødet. For Kalle går ind for genbrug! Han behøver ikke fine, nye instrumenter for at spille den musik, han elsker. Ifølge Kalle er der musik i alt, og alt er musik.

Det særlige ved Kalles Trommeshow er, at vi er fælles om at skabe musikken.  Publikum får nemlig lov til selv at bestemme, hvad Kalle skal spille, og alle bliver på den måde en del af koncerten.

Højtlæsning v/Katrine Bille

Fredag kl. 15.30 på KulturØen

Katrine Bille, som er kendt fra Ramasjang, læser op fra Ole Lund Kirkegaards elskede børnebøger.

Kirkegaard debuterede i 1966 med fortællingen ”Dragen” og allerede året efter udkom hans første roman ”Lille Virgil”. Herefter fulgte en lang række af dansk litteraturs mest elskede børnebøger, bl.a. ”Orla Frøsnapper”, ”Otto er et Næsehorn”, ”Gummi Tarzan” og ”Frode og alle de andre Rødder”. Kom og lyt med.

I samarbejde med Middelfart Kultur & Bibliotek.

Anton & Rikkes Børneshow

Lørdag kl. 13.15 på Overblik 1

Kan du heller ikke få nok af de gode gamle børnesange fra’ Åh Abe’- cd’erne? Kom og syng med, når Anton & Rikke spiller klassiske børnesange og sange om natur, og om hvordan vi bedst muligt passer på den.

Med Anton & Rikkes musikalske rødder og erfaring indenfor musikpædagogik og formidling, kommer du med på en rejse med læring, sjov og musikalitet.

Klimapolitiet - Skøre Strømere

Fredag kl. 17-19 over hele pladsen

Smider du cigaretskodder i skraldespanden, sparer du på strømmen og rydder op efter dig?

Skøre Strømere er et skrupskørt, hårdtslående politikorps, der kan sætte ind overalt, hvor der skal strammes op på lov og orden.

Gadeteater ved Dansk Rakkerpak.

LEGO® Build the Change

Alle dage i Ting Området

Hvordan ser fremtiden ud, hvis du kunne bestemme? Kom og udtryk dine visioner og drømme om en bedre fremtid ved hjælp af LEGO-klodser.

Alle aktiviteter for børn og familier

Kystens Parlament ønsker at dele viden om havmiljøet, med fokus på FNs verdenmål nr 14 og med udgangspunkt i mere lokale problemstillinger. Derudover ønsker vi også at skabe en debat mellem brugerne af kyst -og havmiljøet. Miljøorganisationen NOAH deltager blandt andet med en video og kunst installation.

Arrangør: Landsforeningen Levende Hav

Sted: Havnefronten, Havnegade 26

I naturområdet kan man opleve ordmaskinen ”Homo Economicus”. Her kan man danne forskellige sætninger, der alle handler om natursyn. Drej på tromlen og lad tilfældighederne råde eller lav dine helt egne sætninger med ordmaskinens mange naturord. ”Homo Economicus” indbyder til både leg, samtale og debat. Værket er skabt af forfatter Sanne Flyvbjerg og kunstner Søren Assenholt.

Sted: Natur Område

Hvordan ser fremtiden ud, hvis du kunne bestemme? Kom og udtryk dine visioner og drømme om en bedre fremtid ved hjælp af LEGO-klodser.

  • Torsdag og fredag bygger de lokale folkeskoler modeller i tidsrummer kl. 9.00-15.00.
  • Derefter er workshoppen åben for alle andre børn i aldersklassen 7-15 år fra kl. 15.00 til 19.00
  • Lørdag er workshoppen åben fra kl. 10.00-15.00.

Arrangør: LEGO® Koncernen

Sted: Ting Området

Udstilling ved forfatter Sanne Flyvbjerg og billedkunstner Birgitte Thorlacius. Udstillingen viser et udpluk af værker fra projektet TRUEDE ARTER og kan opleves i Bjerget på KulturØen under Klimafolkemødet 2.-4. september.

Igennem lyrik, grafik og detalje sætter udstillingen fokus på naturens skønhed og sårbarhed og på nogle af de arter, der af forskellige grunde er truede i Danmark.
I samarbejde med Middelfart Kultur & Bibliotek.

Sted: KulturØen

 

Med udgangspunkt Ole Lund Kirkegaards univers bygger vi en by i pap- og genbrugsmateriale i børneafdelingen på KulturØen. Ole Lund Kirkegaards bøger udspiller sig hovedsagelig i den virkelige verden, men med elementer af frisluppen fantasi, hvor tohovedede drager, magiske blyanter og flyvende tæpper gør sig gældende. Kom og byg med – og slip fantasien løs!

Sted: KulturØen

Trial – Danmarks grønneste motorsport, endnu grønnere. DMU præsenterer elektrisk Trial, motorsporten hvor det ikke er hastighed men balance der er afgørende. Trial dyrkes af alle aldre fra 3 til 80 år, en sport der ikke kræver nogle baner, men blot kuperet terræn. For børnene er den fortrukne motorcykel allerede elektrisk, og inden for få år vil elmotorcyklen sikkert også være den foretrukne for de voksne kørere.

Arrangør: Danmarks Motor Union

Sted: Herman Jensens anlæg

På et 100 kvadratmeter bræt, møder du 11 andre deltagere og 100 gule genbrugsobjekter. Du bliver en aktiv deltager i et forløb styret af “Stemmen”, som præsenterer dig for opgaver og spørgsmål, der skaber refleksion.

TING er en legende platform som udforsker menneskers forhold til ting. Intet andet pattedyr på jorden er afhængig af objekter, som mennesker er. Vi kan ikke gøre noget uden vores ting. Hvilke ting er vigtigst og skal beholdes for enhver pris? Og hvem har magten til at beslutte det?

TING er velegnet til voksne og børn over 11 år.
Varighed: 40 minutter.

Spilletider:


• Fredag kl. 11.00-11.40
• Fredag kl. 12.00 -12.40
• Fredag kl. 13.00 -13.40
• Fredag kl. 15.00- 15.40
• Fredag kl. 16.00-16.40
• Fredag kl. 17.00-17.40

• Lørdag kl. 10:00 – 10:40
• Lørdag kl. 11:00 – 11:40
• Lørdag kl. 12:00 – 12:40
• Lørdag kl. 13:00 – 13:40
• Lørdag kl. 14.00 – 14.40

Sted: Hjørnet Havengade – Gimbels Gyde

Katrine Bille, som er kendt fra Ramasjang-programmerne, læser op fra Ole Lund Kirkegaards elskede børnebøger. Lyt til de magiske, farverige og humoristiske fortællinger. Kirkegaard debuterede i 1966 med fortællingen ”Dragen” og allerede året efter udkom hans første roman ”Lille Virgil”. Herefter fulgte en lang række af dansk litteraturs mest elskede børneudgivelser, bl.a. ”Orla Frøsnapper”, ”Otto er et Næsehorn”, ”Gummi Tarzan” og ”Frode og alle de andre Rødder”. Kom og lyt med.

I samarbejde med Middelfart Kultur & Bibliotek.

Sted: KulturØen

Kom og hop, dans, digt og syng med, når Søren Jensen og Nana Kirkegaard gi’r den gas på fællesscenen til Klimafolkemøde i Middelfart. Koncerten tager udgangspunkt i Ole Lund Kirkegaards bøger, figurer og univers. Vi skal rappe om Ivans slatne arme, lære at stave til buksevand og høre historien om Lille Virgil og dragen. Det bliver en festlig koncert, hvor børn og voksne inddrages gennem leg, bevægelse, historiefortælling og sang. Koncerten egner sig til børn fra 3-8 år.

Arrangør: Middelfart Kultur og Bibliotek

Sted: Fællesscenen

Mød guitarist Frederik Munk Larsen og cellist Ida Riegels, når de kommer cyklende til Klimafolkemødet i Middelfart. Begge musikere har et hav af koncerter bag sig i både Europa og fjerne steder som Brasilien, Bhutan, Japan, Kina, Indien og USA.Til fælles har de en passion for at tage ud på miljøvenlige turneer, hvor der er tid til at møde publikum, nyde naturen og udfordre sig selv. Alt sammen fordi det giver liv til musikken at være ude på eventyr.

Sted: Fællesscenen

Smider du cigaretskodder i skraldespanden, sparer du på strømmen og rydder op efter dig? Skøre Strømere er et skrupskørt, hårdtslående politikorps, der kan sætte ind overalt, hvor der skal strammes op på lov og orden.

Gadeteater ved Dansk Rakkerpak.

Biblioteket sælger ud af kasserede bøger i bogbaren på KulturØen. Mangler du god roman til bogreolen, læsestof til sommerhuset eller billedbøger til børnebørnene, så kig forbi bibliotekets bogsalg og gør et kup!

Sted: KulturØen

“Den største trussel for vores planet, er troen på at andre nok skal redde den.” – Robert Swan
I en cirkel på asfalt, arbejdes der hver time med et nyt lag kridt ud fra en bestemt teknik. Det kan være kridtmaling, stencils eller f.eks. tryk. Lagene dækker cirklen og det underliggende forskellige steder. Farverne holdes i blå, grøn, lys brun og der komplementeres til slut med den orangerøde. Deltagerne deltager når og så længe de har lyst, velvidende at de samskaber med andre. Processen kan følges og deles på Instagram.

Sted: Overblik 1

Workshop for hele familien. Tang er mere end ildelugtende snask på stranden og blåmuslingen er måske verdens stærkeste dyr. Vi åbner for nogle af de hemmeligheder som tang og blåmuslinger gemmer på – både som sunde og velsmagende fødevarer og som klimaagenter.

Arrangør: Naturpark Lillebælt

Sted: Natur Workshop

Oplev et ufrivilligt, anarkistisk og hæsblæsende klimashow, hvor modsætninger mødes og ny musik opstår. OH solo mig er et musikalsk show hvor man skal kigge langt efter hverdagens logik. Publikum får fornøjelsen at opleve et 35 minutters verdenspremiereshow krydret med pinligheder, interaktion, en masse kærlighed og musik samt en særlig leopard. Teater KrisKats ambition med forestillingen er at minde om, at man ikke behøver at være dygtig for at være glad.

Sted: Fællesscenen

Koncert i børnehøjde med percussionist Thomas Qusager. Kom og spil med på percussion-instrumenter, som er lavet af genbrugsmaterialer. Alle kan være med, det bliver et brag af en koncert!

Sted: Fællesscenen

Kan du heller ikke få nok af de gode gamle børnesange fra’ Åh Abe’- cd’erne?  Kom og syng med, når Anton & Rikke spiller klassiske børnesange og sange om natur, og om hvordan vi bedst muligt passer på den.

Med Anton & Rikkes musikalske rødder og erfaring inde for musikpædagogik og formidling, kommer du med på en rejse med læring, sjov og musikalitet.

Sted: Overblik 1

Kom og lyt med, når Kalle, kendt fra Ramasjang serien ’Kalles Danmarks-tour’, indtager Klimafolkemødet.

For Kalle går ind for genbrug! Han behøver ikke fine, nye instrumenter for at spille den musik, han elsker. For ifølge Kalle er der musik i alt, og alt er musik.

Det særlige ved Kalles Trommeshow er, at vi er fælles om at skabe musikken.  Publikum får nemlig lov til selv at bestemme, hvad Kalle skal spille, og alle bliver på den måde en del af koncerten. Kalle Mathiesen er uddannet trommeslager ved Rytmisk Musikkonservatorium, og når han kommer til Klimafolkemødet kan man opleve sådan stort set ALLE musikalske stilarter og rytmer. Det bliver en fest!

Sted: Fællesscenen

Nyhedsbrev

Følg med...

Hold dig opdateret om Klimafolkemødet og få tilsendt alle de vigtigste informationer inden det hele går løs!