Find program for hver dag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Plakat

Om programmet i år

I årets program finder du en bred palet af både emner og hovednavne. Deltagerne kan møde politikere som klimaminister Dan Jørgensen (S) og Pia Olsen Dyhr (SF), eksperter som Connie Hedegaard, formand for Concito, og Sebastian Mernild, klimaforsker og hovedforfatter på FN’s kommende klimarapport. Men også journalister, landmænd og fotografer med et bæredygtigt udgangspunkt kommer forbi Middelfart, blandt andet Signe Wenneberg, Frank Erichsen (Bonderøven) og Daniel Rye.

Det hele foregår på KulturØpladsen i Middelfart.

Der er behov for klimahandling nu
Programmet er alsidigt, men det overordnede, gennemgående tema er det samme: Klimahandling nu. Ambitionen med Klimafolkemødet er at accelerere den grønne omstilling gennem debatter, inspiration og konkret viden om handlingsmuligheder, så alle tager ansvar for at handle på klimakrisen – både på forbruger-, virksomheds- og politikerniveau. Det er der akut behov for, siger Connie Hedegaard, der er ét af hovednavnene til Klimafolkemødet.

”Selvom klimarapporterne taler sit tydelige sprog, er det de færreste, der ved, hvor stor en opgave vi står over for. Vi nærmer os 10 mia. mennesker i 2050, vi forbruger mere og mere, og mængden af drivhusgasser stiger fortsat. Vi har rygende travlt, og omstillingen kommer til at kræve meget af os alle sammen, og derfor er det så vigtigt, at vi alle sammen handler på klimakrisen og får sat fokus på løsningerne. For de er der, og netop løsningerne kommer vi til at have fokus på til årets Klimafolkemøde,” siger Connie Hedegaard.

Sådan kommer du med til Klimafolkemødet
For at deltage i Klimafolkemødet skal man holde øje med Klimafolkemødets hjemmeside, hvor information om billetter bliver tilgængelig i midten af august. Det er gratis at deltage, men på grund af corona-situationen planlægger Klimafolkemødet pt. et event ud fra, at 500 mennesker – både fagfolk og almindelige borgere – kan deltage. Det sker efter udmeldingen om, at et fortsat forsamlingsloft på 500 mennesker er gældende indtil minimum 31. august.