Når Klimafolkemødet 2024 slår teltdørene op til årets udgave, så er det med en del nye tiltag og samarbejder på programmet. Et af de nye tiltag i år er, at Klimafolkemødet og landbruget har indgået et samarbejde, hvor landbruget er inviteret med som temapartner på Klimafolkemødet.
Efter Klimafolkemødet 2023 blev programmet analyseret med fokus på blandt andet af, om der var typer af indhold og arrangementer, der var for få – eller for mange af, hvilke brancher og organisationer, der var repræsenteret, og i det hele taget, hvordan vi sammensætter et alsidigt program, der henvender sig til mange.
På den baggrund har vi i forbindelse med udviklingen og udvælgelsen af programpunkterne for programmet 2024 rakt ud til forskellige brancheforeninger indenfor de udvalgte temaer: Byggeri og Anlæg, Landbrug og Transport. Valget faldt på disse brancher baseret på vores analysearbejde og vores ønske om at invitere partnere med til Klimafolkemødet, som mange har en holdning til og taler om, men ikke nødvendigvis taler med.
Den invitation takkede landbruget ja til og er derfor temapartner på Klimafolkemødet i år. En temapartner er kort sagt en udvalgt partner, som vi har inviteret. Temapartneren har mulighed for at tilrettelægge og planlægge 10-15 arrangementer på tværs af scener og formater. Det kan være debatter, samtaler eller workshops. Temapartneren har desuden mulighed for at byde ind på og deltage i fællesmiddagene, der afholdes på Beige, Grå og Pink.
Som årets temapartner har landbruget sammensat en projektgruppe bestående af 15 landbrugsorganisationer, som sammen har udarbejdet fælles indhold og arrangementer til Klimafolkemødets program.
Klimafolkemødets arrangører
Klimafolkemødets mål og sigte er at skabe et forum, hvor private og offentlige organisationer, NGO’er og frivillige foreninger, iværksættere og brancheforeninger kan mødes på tværs og indgå i en demokratisk dialog med hinanden. Derfor er det også gratis at være arrangør af et arrangement på Klimafolkemødet. Vi stiller de fysiske rammer til rådighed, men indhold, invitation af moderator og paneldeltagere samt eventuelle udgifter hertil, er den enkelte arrangør ansvarlig for.
Programmet for Klimafolkemødet planlægges og afholdes af en lang række eksterne arrangører, der skaber fx debatter, samtaler eller afholder workshops. Klimafolkemødets program afspejler derfor en lang række forskellige temaer tilrettelagt af forskellige arrangører, som alle har det fælles omdrejningspunkt, at de handler om klima, klimaforandringer, miljø og natur med videre.