For tredje år i træk afholdt Middelfart Kommune klimafolkemøde. Der var både prominente gæster og flot folkelig opbakning på dagen, hvor der var bred enighed om, at vi kan gøre meget ved klimaproblemet, og at både borgere, virksomheder og beslutningstagere må tage ansvar.

Hvordan samarbejder vi om at bidrage til den grønne omstilling – blandt andet gennem grønne offentlige indkøb? Og hvad skal stat, kommuner, virksomheder, foreninger og borgere gøre for at sætte skub i arbejdet med klimaudfordringerne? Det var omdrejningspunktet til årets Klimafolkemøde i Middelfart.

En ting er sikkert. Alle skal bidrage, hvis vi skal i mål med at reducere Co2-udledningen med 70 pct. frem mod 2030. Og der skal gøres en indsats på rigtig mange områder.

Et af dem er grønne indkøb. Derfor var første punkt på programmet en konference for beslutningstagere, indkøbere og embedsmænd med fokus på, hvordan vi kan skabe et større marked for grønne og klimavenlige løsninger.

Her var der blandt andet indlæg fra klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, fhv. minister og formand for FN’s generalforsamling Mogens Lykketoft, fhv. klimaminister og EU-kommisær, Connie Hedegaard, CSR-direktør i Coop, Signe Frese m.fl.

Efter konferencen fortsatte Klimafolkemødet i Middelfart midtby med debatter om alt fra madvaner til bæredygtigt byggeri og eksempler på lokale klimatiltag, der kan bidrage til løsningen på den globale klimaudfordring.

Middelfart Kommunes klimastafet blev også uddelt til virksomheden Grøn Vedvarende Energi, som har udviklet banebrydende, soldrevne lygtepæle

Middelfart Kommune har indgået partnerskab med Region Syddanmark om at udvikle et endnu større klimafolkemøde, som i 2020 bliver  en national begivenhed.