Middelfart kommer til at summe af aktiviteter under Klimafolkemødet. Herunder kan du gå på opdagelse i de mange aktiviteter, som kommer til at ske udenfor festivalpladsen. De er altså ikke en del af det officielle program. Bemærk, at de fleste af aktiviteterne er gratis – dog kræver enkelte billet.

Torsdag

Torsdag-lørdag
3.-5. september
Kl 10-18

Se og prøv markedets nyeste elbiler
Kom og få en snak om fordelen ved at køre elbil eller prøv selv at sidde i en ny én af slagsen, når ElbilBy stiller et bredt udvalg af elbiler til rådighed fra forskellige danske forhandlere og importører. Du får mulighed for at sammenligne forskellige elbiler side om side og hvem ved, måske prøve en tur i elbil for første gang? Alle dagene vil der være erfarne og uafhængige elbilister, der beredvilligt rådgiver og vejleder ud fra egne erfaringer.

Hvor:

Parkeringspladsen ved Nordea. Havnegade 11, Middelfart

Torsdag-lørdag
3.-5. september
Kl 10-19
(Lørdag 10-14)

Udstilling på Nytorv

I Rotunden på Nytorv viser studerende fra arkitektskolens undervisnings-og forskningsprogram; Radikal bæredygtig arkitektur, deres arbejde ud fra skolens vision Engaging through Architecture og de tre faglige fokusområder: Transformation, Bosætning og Bæredygtighed, med særlig fokus på bæredygtighed. Undervisningsprogrammet er passioneret omkring det at undersøge og udtænke arkitektoniske tilgangsvinkler til samfundsmæssige, klimarelaterede og miljømæssige udfordringer i en verden i hastig forandring. Vi formgiver på baggrund af menneskers behov og trivsel – grundlæggende forudsætninger for et robust og sundt miljø.

Hvor:
Nytorv
5500 Middelfart

Torsdag-lørdag
3.-5. september
Kl 10-19
(Lørdag 10-14)

Fra affald til ressourcer

Affald & Genbrug i Middelfart Kommune præsenterer den nye affaldsordning, der starter 1. oktober. Vi viser de nye rumdelte beholdere og en af de rumdelte skraldebiler, der skal tømme og omlaste affaldstyperne. De rumdelte biler sikrer, at affaldet holdes adskilt, når først borgerne har sorteret det. På den måde sikrer vi, at så meget affald som muligt bliver genanvendt. Affaldskonsulenter og genbrugsvejledere står klar til at besvare spørgsmål og en god snak om alt fra affaldets A til Z.

Hvor:
Torvet v. Kvickly
Østergade 18

 

Torsdag-lørdag
3.-5. september
Kl 10-21

Udstilling: Økologi i Danmark – veje til succes

I 2020 fejrer Ø-mærket 30 års fødselsdag, og vi kan med stolthed konstatere, at danskerne er verdensmestre i økologisk forbrug. Vi er nemlig det land i verden, hvor økologien fylder mest på butikshylderne, og hvor forbrugere i gennemsnit bruger flest penge på økologisk mad.

Ny udstilling fra Landbrug & Fødevarer fortæller historien om, hvordan vi er nået dertil, og hvad der optager de økologiske landmænd. Se udstillingen på KulturØen på 1.sal fra d. 24. august – 6. september.

I samarbejde med Middelfart Kultur & Bibliotek.

Hvor:

KulturØen, 1.sal

Torsdag:
10.00-10.40

Klimalitteratur i børnehøjde
Vær med når Bjarke Christensen læser op fra børnebøger, der på hver sin måde handler om klima og natur. Højlæsningen er for de 3-6 årige.

For bekymringerne for klimaforandringer er ikke reserveret de voksne, den fylder også hos børnene og i børnebøgerne naturligvis. Hør bl.a. Kim Fupz Aakesons fortælling om den charmerende Vitello, der forsøger at redde verden fra sult, forurening og elendighed. Ikke for menneskehedens skyld, men for sin egen, så han kan nå at få sig en sportsvogn og blive millionær. Han starter med at redde en kat.

Det er gratis at deltage, men nødvendigt at have billet.

I samarbejde med Middelfart Kultur & Bibliotek.

Hvor:
KulturØen, stueetagen

Torsdag
11.00-12.00

Læsecafé – Den afskyelige

I forbindelse med Klimafolkemødet i Middelfart læser vi Charlotte Weitzes roman Den afskyelige, der foregår i en ikke så fjern fremtid, truet af klimaforandringer. Her møder den 22-årige Heidi fyren Kenneth, som er abnormt høj og døjer med øget svedproduktion. De forelsker sig og flytter på landet for at blive co2-neutrale og selvforsynende, men spørgsmålet er, hvor langt mennesket vil gå for at redde sig selv eller verden.

Hent bogen fra den 3. august på Biblioteket på KulturØen. Book billet her (gratis)

Arrangør:

KulturØen, Tænketanken

Torsdag
16.00-18.00

Brugte bøger i bogbaren

Biblioteket sælger ud af kasserede bøger i bogbaren på KulturØen. Mangler du god roman til bogreolen eller læsestof til sommerhuset, så kig forbi bibliotekets bogsalg. Her kan du gøre et godt kup og købe en slidt krimi eller en pose tidsskrifter til billige penge. Torsdag og fredag er det hovedsageligt voksenlitteratur.

I samarbejde med Middelfart Kultur & Bibliotek.

Hvor:

KulturØen, stueetagen

Torsdag:
16.00-17.00

Oasecafé – Klimalitteratur

Klimakrisen er over os, og det er klimalitteraturen også. Danske forfattere, fra Lars Skinnebach over Jonas Eika til Siri Ranva Hjelm Jacobsen, har kastet sig over klimakrisen for at forstå og fortolke denne globale krise, der truer os alle, og som bliver én af de store samfundsmæssige udfordringer i de kommende år.

Anna Chris Thompson, litteraturhistoriker og leder af festivalen ’Klima&Litteratur’, giver en introduktion til den aktuelle danske klimalitteratur og kommer også med sit bud på, hvorfor litteraturen særligt kan bruges, når man taler om klimakrisen.
Book billet her (gratis)

I samarbejde Middelfart Kultur & Bibliotek.

Hvor:

KulturØen, Oasen

Torsdag:
13.00-19.00

Geofuturistisk Eksperiment
Vi lever i den antropocæne æra – den første tidsalder, hvor menneskeheden er blevet en geologisk kraft, som påvirker hele jordens økosystem. Mennesker forandrer jordens fundament, så hvad gør vi nu med den kraft vi har tilegnet os?

Med bidrag fra Klimafolkemødets deltagere skaber kunstner Maria Viftrup et værk som inviterer til forundring og debat om de fremtider vi skaber sammen. Værket starter som en tom montre og udvikler sig i løbet af dagen til et visuelt geologisk tværsnit af menneskelig handlekraft.

Maria Viftrup er selvstændig kunstner og designer uddannet fra Designskolen Kolding. Hendes sanselige, farverige univers åbner for samtaler om menneskers forbundethed med natur, materialer, ressourcer og rester.

Værket Geofuturistisk Eksperiment er skabt med støtte fra Statens Kunstfond, Trekantområdets Festuge og Middelfart Kommune.

Hvor:

KulturØpladsen

Fredag

Fredag
09.00-16.00

Klimacamp for unge

Regionsrådspolitikerne i Region Syddanmark inviterer 30 unge syddanskere til at give deres bud på, hvilke grønne løsninger der skal til for at løse klimaudfordringen – særligt inden for transport og forbrugsvaner.

På Klimacampen vil CONCITO sørge for at facilitere dialogen mellem regionspolitikere og de unge og forhåbentligt finde frem til nogle nye bæredygtige klimaløsninger, som regionsrådet kan arbejde videre med i deres arbejde med at gøre Region Syddanmark til en grønnere og mere bæredygtig region.

Hvor:

Milling Hotel Park
Viaduktvej 28
5500 Middelfart

Fredag
12.00-17.00

SKODKUNST

Oplev skodkunst og se værker blive til, når Bodil Fosgaard, der kalder sig skodkunstner og opererer under instagram-profilen Made_by_my_butts, laver kunstværker ud af indsamlede skod.

Cigaretskodder er det mest almindelige affald i Danmark. 8 mio cigaretskodder havner på gaden og i naturen – hver dag! Bodil Fosgaard vil med sin kunst gøre opmærksom på problemet. Vær med til at samle ind og se kunstværker tage form.

I samarbejde med Stationen Kaffebar.

Hvor:

Middelfart Station

Fredag
13.00-15.00

Klima Boost: Hvem er Danmarks grønneste iværksætter?

Et Løvens Hule Koncept: I samarbejde med landets seks regionale erhvervshuse er Middelfart Sparekasse på jagt efter landets mest lovende bæredygtige iværksætter. Vinderen modtager 250.000 kroner og pengene er øremærket den videre udvikling af virksomheden.

Dommerne: Signe Wenneberg, journalist og forfatter, Steen Hildebrandt, professor emeritus i organisations- og ledelsesteori, formand for 2030-panelet, der understøtter Folketingets tværpolitiske netværk for FN’s Verdensmål, Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark, Ph.d. i forbrugeradfærd, Tommy Ahlers, klimaordfører (V), fhv. uddannelses- og forskningsminister, iværksætter og investor, Peter Kofler, formand for Dansk Iværksætter Forening og sekretariatschef hos Ivækst.dk

Hvor:

Middelfart Sparekasse
Havnegade 21
5500 Middelfart

AFLYST: Fredag
15.20-16.00

AFLYST PGA. SYGDOM: Josefine Ottesen
Bekymringerne for hvordan vi som mennesker spiller hasard med vores egne livsbetingelser på planeten, afspejles naturligvis også i litteraturen.

Forfatter Josefine Ottesen fortæller denne eftermiddag om arbejdet med sin prisbelønnede og anmelderoste dystopi, ”Det Døde Land”, der foregår i en fremtidig verden, ødelagt af menneskehedens overmod og griskhed. Trilogien, der startede som en ungdomsserie, er også populær blandt mange voksne læsere.

Josefine Ottesen er uddannet skuespiller og dramaturg og har stor erfaring som fortæller og foredragsholder.

I samarbejde med Middelfart Kultur & Bibliotek.

Hvor:

KulturØen, stueetagen

Fredag
16.00-18.00

Brugte bøger i bogbaren
Biblioteket sælger ud af kasserede bøger i bogbaren på KulturØen. Mangler du god roman til bogreolen eller læsestof til sommerhuset, så kig forbi bibliotekets bogsalg. Her kan du gøre et godt kup og købe en slidt krimi eller en pose tidsskrifter til billige penge. Torsdag og fredag er det hovedsageligt voksenlitteratur.

I samarbejde med Middelfart Kultur & Bibliotek.

Hvor:

KulturØen, stueetagen

Fredag
17.00-17.30

Fra Middelfartbarn til verdensborger – Teaterkoncert

I Middelfart Kommune arbejdes der på, at alle børn og unge klædes godt på til fremtiden. Vor tids store udfordringer kræver, at de unge ikke bare lærer at klare sig selv, men at de også bidrager til at verden og andre mennesker klarer sig. Fremtiden kalder derfor på en bevidsthed om FN’s 17 verdensmål og en bevidsthed om, hvad vi som mennesker er gjort af, og hvor vi kommer fra.

Det handler teaterkoncerten ”Fra Middelfartbarn til verdensborger” netop om. Her vil 15 unge sangere og musikere præsentere Middelfart Musikskoles bidrag til kommunes børne- og ungevision ”Fra Middelfartbarn til verdensborger” – i en skøn forening af fed musik og scenebilleder!

Instruktører:

Marco Dania (musik og lyd), Leo Sørensen (musik og lyd), Christian Otzen (idé og Instruktion)

I samarbejde med Middelfart Musikskole.

KulturØen, Middelfartsalen

Fredag
17.00-17.30

Introduktion til udstilling ved Daniel Rye
Foto- og lydudstillingen ’Mens vi venter’ er baseret på fotograf Daniel Ryes 120 dage hos familien Mkundiza, en fattig bondefamilie i det sydlige Malawi.

Udstillingen, som kan opleves på kirkepladsen foran Middelfart Kirke fra d. 3.-5. september, skildrer en afrikansk families drømme og glæder, tidens udfordringer ved ustabilt vejr og den ventetid, der er før regnsæsonen, hvor jorden er så tør, at sandet fyger med vinden, og afgrøderne tørster efter vand. Fredag d. 4. september introducerer fotograf Daniel Rye til billeder og tankerne bag.

Udstillingen er lavet i samarbejde med Middelfart Kirke, Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe i Middelfart, Røde Kors og Trekantområdets Festuge.

 Hvor:

Kirkepladsen, Algade 1
(Ved Kirken)

Lørdag

Lørdag
11.00-13.00

Brugte børnebøger i bogbaren

Biblioteket sælger ud af kasserede børnebøger i bogbaren på KulturØen. Mangler du et par gode billedbøger eller højtlæsningsbøger til børn og børnebørn, så kig forbi bibliotekets bogsalg. Her kan du gøre et godt kup og købe børnebøger til billige penge.

I samarbejde med Middelfart Kultur & Bibliotek

Hvor:

KulturØen, stueetagen

Lørdag
12.00-14.00

Ørkenfeber og familielæsekreds

Vær med, når forfatter Søren Jessen afholder familielæsekreds på KulturØen. Vi taler om Ørkenfeber, en klima-dystopi om en udtørret verden, hvor vand sælges på det sorte marked, og hvor drengen Po skal forsøge at klare sig helt alene. Heldigvis møder han pigen Ina, der har hørt om et muligvis frodigt sted, der kaldes Muren.

Mød forfatteren og deltag i snakken Ørkenfeber og klimalitteratur. Familielæsekredsen er for de 9-12 årige. Vi spiser frokost undervejs. Frokost og forfatterforedrag er inkluderet i prisen. Book billet her (50 kroner)

I samarbejde med Middelfart Kultur & Bibliotek.

Hvor:

KulturØen, Tænketanken

Lørdag 5. september

Foredrag og rundvisning hver hele time kl. 10.00, 11.00, 12.00 og 13.00. Varighed ca. 45 min

Foredrag og rundvisning i ”Det biologiske hus” (grupper á max 10 pers.):

Lørdag 5. september er der mulighed for at se den klimarigtige bolig ”Det Biologiske Hus” i HUSETs byggeudstilling. Visionen med huset er at skabe et nyt bæredygtigt alternativ til typehus-konceptet; en bolig bygget af biologiske restmaterialer med et sundt indeklima. Husets primære materialer udgøres af biologiske fibre og biologiske bindere. Resultatet er et top-moderne arkitekttegnet énfamiliehus på 140 m². Lørdag 5. september 2020 er der mulighed for at høre om bygningen, dets materialer og teknikker, ligesom man selv kan få syn for sagen, når udviklingskonsulent i Molio, Bo Riisbjerg Thomsen fortæller og viser rundt i huset.
Tilmelding til rundvisning skal ske på 70123600 eller gennem post@huset-middelfart.dk

Hvor:

Det biologiske hus, HUSETs Byggeudstilling, Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart

Lørdag 5. september
Udstillingen er åben fra kl. 10.00-17.00

Klima og komfort i HUSETs byggeudstilling:

Danmarks største permanente byggeudstilling ligger i Middelfart. Det er ejet af Molio – byggeriets videnscenter, der samtidig driver konferencecentret HUSET Middelfart.

Lørdag den 5. september sættes der særligt fokus på ”Klima og komfort” i byggeudstillingen. Her vil der være mulighed for at se og høre om klimarigtige og bæredygtige løsninger til boligen, når udstillere præsenterer forskellige byggeprodukter og -løsninger. Adgang til HUSETs byggeudstilling er gratis adgang. Der er gratis parkering og gratis god kaffe.

Hvor:

HUSETs Byggeudstilling, Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart

Lørdag
Kl. 10.00-11.00

Filmvisning i Panorama
Med udgangspunkt i naturens bevægende materialer; sol, vind og vand, arbejder arkitektstuderende fra Aarhus, med klimafilm der tager os på en rejse gennem naturens elementer og kræfter. Med klimaet sat under lup, zoomes ind på naturelementernes specifikke egenskaber, i bl.a. materialitet og fleksibilitet i samspil og uafhængigt med den menneskelige påvirkning. Med klimafilmenes fokus på sol, vind og vand som repræsentant for klodens universelle cyklusser, illustreres naturens tilstedeværelse i vores samfund og klimaet som en kontinuerlig og konstant faktor for menneskets liv på kloden.

Hvor:
Panorama
KulturØen