Det kan du også opleve

Aktivitetsprogram

Aktiviteter

Kom og se et bredt udvalg af 100% elbiler på det danske marked, hvoraf flere vil kunne prøvekøres.

Primært elbiler fra lokale forhandlere, der i samråd med erfarne elbilister er til stede med råd og vejledning, samt for at assistere prøveture og hjælpe kommende elbilister rigtig godt igang.

Vi tager også meget gerne en snak om elbil opladning og valg af løsning derhjemme, ved virksomhed eller i boligforening.

Arrangør: ElbilBy

Sted: Havnegade 4

Kystens Parlament ønsker at dele viden om havmiljøet, med fokus på FNs verdenmål nr 14 og med udgangspunkt i mere lokale problemstillinger. Derudover ønsker vi også at skabe en debat mellem brugerne af kyst -og havmiljøet. Miljøorganisationen NOAH deltager blandt andet med en video og kunst installation.

Arrangør: Landsforeningen Levende Hav

Sted: Havnefronten, Havnegade 26

I naturområdet kan man opleve ordmaskinen ”Homo Economicus”. Her kan man danne forskellige sætninger, der alle handler om natursyn. Drej på tromlen og lad tilfældighederne råde eller lav dine helt egne sætninger med ordmaskinens mange naturord. ”Homo Economicus” indbyder til både leg, samtale og debat. Værket er skabt af forfatter Sanne Flyvbjerg og kunstner Søren Assenholt.

Sted: Herman Jensens anlæg

Kom og få information omkring projektet ”Havnelaboratoriet – sammen om det stigende havvand” og besøg vores læringseksperiment med fokus på stigende havvand og stormfloder. Tag for eksempel en audiowalk langs Havnefronten og hør om bl.a stormfloden i 1872, prøv vandbordet og se om du kan styre vandet eller prøv via computeranimation at oversvømme Middelfart.  

Forskere fra Center for Hybrid Intelligence på Department of Management, Aarhus Universitet har udviklet en oversvømmelsessimulation til Klimafolkemødet. I simulationen kan du se hvor meget (eller lidt) regn der skal til før Middelfart bliver oversvømmet under forskellige antagelser om hav, nedbør, og jordens evne til at absorbere vand. Du kan også lege med historiske nedbørsdata, og prøve forskellige løsninger af for at se om du kan forebygge oversvømmelser i Middelfart. Kom ned til havnen og prøv simulationen!

Eksperimentet er del af Realdanias projekt ”Byerne og det stigende havvand”. Området vil periodevis være bemandet.

Arrangør: Middelfart Kommune

Sted: Herman Jensens anlæg

Hvordan ser fremtiden ud, hvis du kunne bestemme? Kom og udtryk dine visioner og drømme om en bedre fremtid ved hjælp af LEGO-klodser.

  • Torsdag og fredag bygger de lokale folkeskoler modeller i tidsrummer kl. 9.00-15.00.
  • Derefter er workshoppen åben for alle andre børn i aldersklassen 7-15 år fra kl. 15.00 til 19.00
  • Lørdag er workshoppen åben fra kl. 10.00-15.00.

 

Arrangør: LEGO Koncernen

Sted: Ting Området

Store, tunge, larmende diesel-lastbiler rimer ikke ligefrem på grøn omstilling og rent luftmiljø – eller hvad? Tænk hvis lastbiler kunne rense luften vi indånder for skadelige partikler, uden udledning af drivhusgasser.

Lyder det som science fiction? Besøg Dinex som byder på fadøl, grillpølser, spændende indlæg, quizzer, og åbent hus – og opdag hvordan innovativ dansk teknologi effektivt renser udstødningsgas på 350.000 lastbiler verden over, og hvordan selv aldrende lastbiler bliver helt klima-neutrale.

Faglige indlæg, alle gangene efterfulgt af ”dagens quiz”:

  • Torsdag 11:00 og 15:00
  • Fredag 11:00 og 15:00
  • Lørdag kl. 11:00

 

Arrangør: Dinex A/S

Sted: Ressource Området

Fra bæredygtige ambitioner til bæredygtig handling – via partnerskaber.

Climate Partnerships er en digital partnerskabsplatform, der matcher virksomheder og organisationer, der søger samarbejdspartnere til arbejdet med FN’s 17 Verdensmål. Det kan bl.a. handle om danske og internationale udviklingsprojekter, bæredygtig produktion, udvikling af klimaløsninger, grøn omstilling mv.

På Klimafolkemødet kan I møde os i fysisk form, finde jeres næste samarbejdspartner eller bliver inspireret til at koble jer på allerede eksisterende initiativer, der sætter handling bag Verdensmålene.

Arrangør: Climate Partnerships

Sted: Overblik Området

Publikum inviteres indenfor i den lille biotop Brodmanns Omr. 17: Det sted i det menneskelige indre, hvor utopier kan anes og sanses. Stedet hvor vores verdensbilleder formes, bygges op og brydes ned i en konstant bevægelse. Sanselige dialoger om EU som utopi i kroppen og vandet i en optisk installation, der kombinerer kunst og klimaaktivisme.

Arrangør: Institut for Evige Utopier / Miljøbevægelsen NOAH / scenekunstner Annika Nilsson

Sted: Havnekajen

En workshop med udgangspunkt i alle de materialer Tingcentralen, får leveret fra virksomheder. Bi-/restprodukter der er affald for virksomheder, er værdifulde materialer for skoler og institutioner – til brug i undervisning. Løbende workshop i forbindelse med bod.

Arrangør: Tingcentralen, Faaborg-Midtfyn Kommune

Sted: Ressource Området

Patrick Cakirli går 2 etaper af sin 1.600 km lange march mod ensomhed i Middelfart d. 2. og 3. september. Patrick må kun gå, hvis han har følgeskab – ellers skal han stå stille.

1. etape fra Bogense til Middelfart: Gå med et lille stykke af ruten, tilmeld dig og hold øje med begivenheden der livestreames på facebook.com/marchmodensomhed. Her kan du se hvor langt Patrick er kommet og slutte dig til ham på sidste del af ruten ind mod Kulturøen i Middelfart. Ankomst til Kulturøen cirka kl. 16.

Arrangør: March Mod Ensomhed & Middelfart Kommune

’70/30′ skildrer tilblivelsen af en af verdens mest ambitiøse klimalove med et mål om at reducere Danmarks udledninger af CO2 med 70% i 2030. Instruktør: Phie Ambo.

Se filmens trailer: https://vimeo.com/522806405

Arrangør: Panorama Biograf

Sted: KulturØen

Denne usædvanlige debat tilbyder fokus på os selv: mennesket som bæredygtigt væsen. Som subjekt, som krop, sind, psyke, natur, art, talende og tænkende individ og flokdyr. Som står for at reagere på truslen om udslettelse. Handlekraft, balance, villet blindhed, håb og evnen til at bære eget projekt bliver omdrejningspunkter for det tværfaglige panels fælles udforskning. Det bæredygtige menneske som katalysator for klimahandling kan potentielt generere bedre folkesundhed og større samfundsøkonomisk råderum – ud over klima- og omstillingsbonus.

Kl. 16, efter debatten, får du mulighed for at mærke, hvad det vil sige, at bære dit eget projekt – i praksis. Altså praktisere bæredygtighed – hjælpsomt guidet af en yderst kompetent bevægelseskonsulent. Det foregår på græsplænen i Natur Området og du forventes at kaste dig på grønsværen – i tøj, du kan bevæge digi; klimabevægelse på flere planer.

Arrangør: DjøfereForFuture og Læger for Klimaet

Sted: Natur-Scenen (Debat kl. 15) + Natur Området (Bevægelse kl. 16)

Fællesspisning og foredrag af Patrick Cakirli, stifter af March Mod Ensomhed.

Med en turbulent opvækst på skiftende opholdssteder og i plejefamilie, har Patrick selv oplevet ensomhed – og i december 2016 blev hans ensomhedsfølelse så voldsom, at han besluttede sig for at række ud efter hjælp på de sociale medier. Han skrev: “Jeg er desperat efter at møde nye mennesker. Jeg er ensom og går igennem den hårdeste periode i mit liv. Jeg vil sidde på trapperne foran Københavns Rådhus fra kl. 14-20. Jeg har sorte bukser og en North Face taske på.” Kom og hør Patrick fortælle, hvad der siden er sket.

Køb billetter til 50 kr. her: www.midspar.dk/spissammen

Beløbet går ubeskåret til March mod Ensomheds Landsindsamling ’21, som støtter Ventilen Danmark.  

Arrangør: March Mod Ensomhed, Middelfart Sparekasse & Middelfart Kommune

Sted: Festtelt ved KulturØen

Trial – Danmarks grønneste motorsport, endnu grønnere. DMU præsenterer elektrisk Trial, motorsporten hvor det ikke er hastighed men balance der er afgørende. Trial dyrkes af alle aldre fra 3 til 80 år, en sport der ikke kræver nogle baner, men blot kuperet terræn. For børnene er den fortrukne motorcykel allerede elektrisk, og inden for få år vil Elmotorcyklen sikkert også være den foretrukne for de voksne kørere.

Arrangør: Danmarks Motor Union

Sted: Herman Jensens anlæg

Tag din cykel med til Klimafolkemødet og få tips og tricks af FriBikeshop og deres mobile cykelværksted.

Arrangør: FriBikeshop

Sted: Ting Området

På et 100 kvadratmeter bræt, møder du 11 andre deltagere og 100 gule genbrugsobjekter. Du bliver en aktiv deltager i et forløb styret af “Stemmen”, som præsenterer dig for opgaver og spørgsmål, der skaber refleksion.

TING er en legende platform som udforsker menneskers forhold til ting. Intet andet pattedyr på jorden er afhængig af objekter, som mennesker er. Vi kan ikke gøre noget uden vores ting. Hvilke ting er vigtigst og skal beholdes for enhver pris? Og hvem har magten til at beslutte det?

TING er velegnet til voksne og børn over 11 år.
Varighed: 40 minutter.

Spilletider:


• Fredag kl. 11.00-11.40
• Fredag kl. 12.00 -12.40
• Fredag kl. 13.00 -13.40
• Fredag kl. 15.00- 15.40
• Fredag kl. 16.00-16.40
• Fredag kl. 17.00-17.40

• Lørdag kl. 10:00 – 10:40
• Lørdag kl. 11:00 – 11:40
• Lørdag kl. 12:00 – 12:40
• Lørdag kl. 13:00 – 13:40
• Lørdag kl. 14.00 – 14.40

Sted: Hjørnet Havengade – Gimbels Gyde

Kom og oplev miljøskibet Sif. Fra Sif tages der bl.a. vandprøver i fjorde og langs kyster – der måles lys, temperatur og iltindhold med sonder og der indsamles vandprøver, som analyseres for bl.a. næringsstoffer og miljøfremmede stoffer. 

Arrangør: Miljøstyrelsen

En workshop med udgangspunkt i alle de materialer Tingcentralen, får leveret fra virksomheder. Bi-/restprodukter der er affald for virksomheder, er værdifulde materialer for skoler og institutioner – til brug i undervisning. Løbende workshop i forbindelse med bod.

Arrangør: Tingcentralen, Faaborg-Midtfyn Kommune

Sted: Ressource Området

Patrick Cakirli går 2 etaper af sin 1.600 km lange march mod ensomhed i Middelfart d. 2. og 3. september. Patrick må kun gå, hvis han har følgeskab – ellers skal han stå stille.

2. etape fra Middelfart Rådhus til Assens: Vær med til at sende Patrick godt afsted fra Nytorv kl. 7.30, hvor Patrick får følgeskab af både politikere og presse.   

Arrangør: March Mod Ensomhed & Middelfart Kommune

Hvordan skal TV 2 Fyn dække klimaet? Fortæl os, hvad du synes. Bonus: Meld dig ind i Den Fynske Redaktion og få en bæredygtig vandflaske.

Arrangør: TV 2 Fyn Event

Sted: Ting Området

Forlænget levetid af tøj er omdrejningspunktet for den samskabende installation, hvor vi udforsker kreativ praksis for reparationer af tøj. Vi inviterer besøgende til at mødes om den tekstile installation af brugt tøj med mulighed for at deltage og skabe sammen. Tråd i mange farver, mønstre og lapper af stof danner rammen for vores fælles undersøgelse af, hvordan reparationer af tøj kan være en sjov aktivitet, der kan give nyt liv til dit brugte tøj.
Installationen er tilrettelagt som en del af igangværende forskning omkring, hvordan design kan bidrage til en tidsvarende og aktuel udvikling af håndværkstraditioner for reparationer af tøj.

Arrangør: Laboratorie for Bæredygtighed og Design, Designskolen Kolding

Sted: Ting Området

Som deltager inviteres du til at medbringe 1 styk brugt tøj med huller eller pletter, som du ønsker at prøve kræfter med at reparere. På workshoppen vejledes du i at bruge teknikker og udtryk til reparation af tøjet, der tager højde for forskellige niveauer af ambition og kendskab til syteknik. Det vil bl.a. være muligt at skabe personlige designs af reparationer gennem broderiteknikker og forskellige trådtyper og farver – også kaldet decorative mending.
Workshoppen er tilrettelagt som en del af igangværende forskning, der omhandler, hvordan design kan bidrage til en tidsvarende og aktuel udvikling af håndværkstraditioner for reparationer af tøj.

Arrangør: Laboratorie for Bæredygtighed og Design, Designskolen Kolding

Sted: Ting Området

Smider du cigaretskodder i skraldespanden, sparer du på strømmen og rydder op efter dig? Skøre Strømere er et skrupskørt, hårdtslående politikorps, der kan sætte ind overalt, hvor der skal strammes op på lov og orden.

Gadeteater ved Dansk Rakkerpak.

En workshop med udgangspunkt i alle de materialer Tingcentralen, får leveret fra virksomheder. Bi-/restprodukter der er affald for virksomheder, er værdifulde materialer for skoler og institutioner – til brug i undervisning. Løbende workshop i forbindelse med bod.

Arrangør: Tingcentralen, Faaborg-Midtfyn Kommune

Sted: Ressource Området

DSB parkerer et spritnyt Vectron el-lokomotiv på spor 1 på Middelfart Station og inviterer alle interesserede indenfor i førerrummet lørdag d. 4. september fra kl. 10-15. DSB’s værter vil give en rundvisning og dele ud om Vectron-lokomotivets egenskaber – herunder dets rolle i den grønne omstilling.

DSB idriftsatte det første af i alt 42 Vectron-lokomotiver i oktober 2020. Siden har de kørt i den sjællandske regionaltrafik, og det er således første gang, at lokomotivet kan opleves vest for Storebælt. Lokomotiverne er produceret af tyske Siemens og kører udelukkende på el, hvorfor de udgør et væsentligt bidrag til den grønne omstilling. Ved fuld indfasning af de 42 lokomotiver forventer DSB at kunne reducere CO2-udledningen fra togdriften med op imod 13%. Lokomotiverne har en tophastighed på 200 km/t., og vil desuden bidrage til en mere punktlig drift ved færre planlagte servicebesøg på DSB’s værksteder.

Sted: Middelfart Station, spor 1

På tur

Tour de klimaansvar – lokale fællesskaber med klimafokus – Klimafolkemødet.
Vi besøger nogle af Danmarks ambitiøse klimaprojekter, der er borgerdrevne. Hvad går de ud på, hvordan lykkedes de, hvad er anbefalingerne? Korte oplæg og masser af dialog når vi besøger Føns-borgernes nærvarmeanlæg og Brenderup-borgernes solcellepark.

Rundvisere: Klimachef Morten Westergaard og de gode borgere fra Føns og Brenderup

Sted: På Tur – Mødested KulturØpladsen

Er du nysgerrig, og vil du gerne vide mere om KlimaByen? Så kom med på en guidet tur rundt i KlimaByen i Middelfart – Danmarks Smukkeste Klimatilpasningsprojekt. Her vil vi fortælle om projektet og de spændende forandringer, der er sket i de tre projektområder; Skovkvarteret, Allékvarteret og Bykvarteret. Vi vil fremvise de forskellige regnvandsløsninger der er anvendt, og også se nærmere på Aktivitetsskoven (i Skovkvarteret) og KlimaHaven (Plejehjemmet Skovgade i Bykvarteret).

Rundvisere: Morten Korsgaard, Projektchef/Civilingeniør fra rådgivende ingeniørfirma WSP & Bjarne Rasmussen, Ingeniør fra Middelfart Kommune

Arrangør: Klimafolkemødet

Sted: På Tur – Mødested KulturØpladsen

Lastbiler binder handel sammen på tværs af byer, lande, og kontinenter. Kom helt tæt på de store køretøjer – og ikke mindst den innovative teknologi som igennem 30 års udvikling i dag fjerner 95-99% skadelige emissioner, og har forvandlet diesel-motoren fra sort teknologi til en sand miljø-duks.

Dinex slår dørene op i showroom’et på Fynsvej 39, 5500 Middelfart og fortæller om både nuværende og fremtidig teknologier – for vi er slet ikke færdige endnu.

Arrangør: Dinex A/S

Sted: På tur – Mødested KulturØpladsen

Kom med ud og se fremtidens hybridanlæg. Vi glæder os til at slå dørene op til fremtidens energiløsning, som er opstillet på Langagervej 5, 5500 Middelfart. Anlægget er et demoprojekt som viser mulighederne i energifællesskaber, hvor man er flere der går sammen, om at være selvforsynende.

Anlægget består af vind, sol og batteribackup.

Anlægget kan forsyne 20 til 25 danske husstande med grøn energi.

Anlægget er udviklet til også at kunne benyttes som off-grid.

Arrangør: Viking Wind ApS

Sted: På Tur – Mødested KulturØpladsen

Nyhedsbrev

Følg med...

Hold dig opdateret om Klimafolkemødet og få tilsendt alle de vigtigste informationer inden det hele går løs!